En Sıcak Konular

Babacan: Türkiye'nin imkanları yeterli

27 Mart 2009 21:59 tsi
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, helikopterin bulunması için Türkiye'nin imkanlarının yeterli olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, düşen helikopterin bulunması için Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla herhangi bir ülkeden yardım talebinde bulunulmadığını, Türkiye'nin imkanlarının yeterli olduğunu açıkladı.

Şanghay İşbirliği Örgütünün (ŞİÖ) Moskova'da düzenlediği Afganistan konferansına katıldıktan sonra Ankara'ya dönüşünde Esenboğa Havaalanında basın toplantısı düzenleyen Babacan, Moskova'da ŞİÖ himayesinde düzenlenen konferansa da örgüte üye 6 ülke haricinde Afganistan'a komşu ve Afganistan ile yakından ilgilenen ülkelerden oluşan toplam 20 ülkenin katıldığını bildirdi.

Babacan, toplantının özellikle Afganistan ile ilgili sorunlara bölgesel bir perspektiften bakılması açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Aynı zamanda ŞİÖ'nün düzenlediği ve bizim de davet edildiğimiz bir ilk toplantıdır, o açıdan da önem taşımaktadır" dedi.

Toplantıda Afganistan ile ilgili sorunların çözümüne Türkiye'nin bakış açısını anlattıklarını ifade eden Babacan, şöyle devam etti:

"Askeri unsurların yanı sıra ekonomik unsurların, diplomatik girişimlerin, kültürel çalışmaların, kalkınma ve insani yardım programlarının son derece önemli olduğunu söyledik ve Afganistan için nihai bir çözümün ancak siyasi bir çözüm olacağı konusunda görüşlerimizi muhataplarımıza ilettik.

Ayrıca 31 Mart'ta Lahey'de yine Afganistan konulu toplantı olacak. 70-80 ülkenin katılımıyla ve BM şemsiyesi altında yapılacak. 3-4 Nisan'da NATO zirvesinde de en önemli gündem maddelerinden biri Afganistan olacak."

NATO zirvesinden önce, 1 Nisan'da Türkiye-Afganistan-Pakistan zirvesinin üçüncüsünü düzenleyeceklerini de bildiren Babacan, zirvenin 3 cumhurbaşkanının katılımıyla Ankara'da yapılacağını söyledi.

Babacan, üçlü zirveye üç ülkenin dışişleri bakanları, genelkurmay başkanları ve istihbaratla ilgili birimlerinin başkanlarının da katılacağını, özellikle güvenlik odaklı bir toplantı olacağını kaydetti.

Bu arada Babacan, AB Dışişleri Bakanları gayrı resmi toplantısına katılmak üzere Çek Cumhuriyetine yapacağı ziyareti, yoğun programı nedeniyle iptal etti.

aa

 



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,453 µs