En Sıcak Konular

Çelik: Baykal 23 Nisan Başbakan'ı

27 Mart 2009 13:48 tsi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “biz ağzımızla kuş tutsak, 'hayvan haklarına aykırıdır' der ve muhalefet ederler” dedi.

Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Çelik, muhalefeti eleştirerek, kendilerinin lafla değil, icraatlarla halkın karşısına çıktıklarını söyledi.

Çelik, seçimlerin hesap zamanı olduğunu belirterek, iktidarın icraatlardan, muhalefetin de yaptığı muhalefet tarzından dolayı hesap vereceğini ifade etti.

Halka hesap vermekten büyük bir şeref duyduklarını kaydeden Çelik, dördüncü kez halkın huzuruna gelerek hesap verdiklerini ve destek istediklerini belirtti.
AKP'nin 29 Mart yerel seçimlerine güçlü bir şekilde girdiğini ifade eden Çelik, şunları söyledi:

“Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre seçime katılan bütün siyasi partilerin alacağı toplam oy, AKP'nin oyu kadar etmiyor. Halk bizim kara kaşımıza aşık olduğu için oy vermiyor. Halk, hizmete oy veriyor. İşimiz hizmet, gücümüz millettir. Muşlular AKP'ye niye oy veriyor? Muş'ta çocukların faal olarak kullandığı her 3 derslikten birisi, bizim iktidarımızda kuruldu. 2003 yılında Muş'ta bin 701 öğretmen vardı, şimdi 3 bin 536 öğretmen var. Kimsenin aklından
Muş'a üniversite kurulacağı gelmiyordu. Halkımızın talebi doğrultusunda Alparslan Üniversitesini açtık.”

Terörden zarar görenlere AKP hükümetlerinin ciddi destekler verdiğine dikkati çeken Bakan Çelik, “İlk defe 5234 sayılı kanun çıktı, terör ve terörle mücadeleden zarar görenlere destek verildi. Bunu niye yaptık? Çünkü başta Başbakan Erdoğan var, AKP var. Bu parti ırkçı bir parti değil, bölgeci değil, ayrımcı değil; herkesi kardeş sayan Kürt, Türk ayırımı yapmadan bağrına basan bir partidir” diye konuştu.

Ak Parti VE MUHALEFET

Milli Eğitim Bakanı Çelik, konuşmasında muhalefetin AKP iktidarına yönelik tutumuna da değinerek, “yapılan hizmetleri burada saatlerce anlatabilirim. Bundan rahatsız olanlar var. Biz ağzımızla kuş tutsak, 'hayvan haklarına aykırıdır' der ve muhalefet ederler” görüşünü dile getirdi.

“AKP olarak yaptığımız hizmetlerde muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” diyen Çelik, şöyle devam etti:

“Deniz Baykal'ın iktidar olmak, başbakan olmak gibi bir mecali var mı? Bahçeli'nin, DTP'nin mecali var mı? Bunların derdi AKP'nin oyunu aşağı çekmektir. AKP'nin güçlü olması demek, milletin güçlü olması demektir. Ergenekon ve benzeri çetelerin bir daha ortaya çıkmaması demektir. Faili meçhul cinayetlerin yaşanmaması, hesabının sorulması demektir. Deniz Baykal bugünlerde çok hırçın. Sebebi, yaşı 70'i geçti, bir türlü başbakan olamıyor. Deniz Baykal'ı Başbakan yapacak formülü buldum. 23 Nisanda koltuklara öğrenci oturtuyoruz ya, Başbakan'a rica edeceğim. Başbakan'dan, 23 Nisanda Başbakan koltuğuna oturacak çocuk yerine, Baykal'ın oturmasını rica edeceğim.

AKP'nin elini yükseltin, yoksa millet kaybeder. Ay ışığını, yakamozu biliyorsunuz değil mi? Bu tuzakları hazırladılar ama biz yılmadık, çünkü biz Ergenekon'a dayalı olarak siyaset yapmıyoruz; devlet içine çöreklenmiş çetelere sırtımızı dayamıyoruz, halkımıza sırtımızı dayıyoruz.”

Çelik, “muhalefetin yağmur duasına çıkar gibi kriz duasına çıkacak duruma geldiğini” ileri sürerek, “borsa düşse, enflasyon yükselse, faiz ayyuka çıksa, esnaf bitse de millet AKP'den soğusa diyorlar. O hevesleri kursaklarında kalacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, daha sonra kara yolu ile Bingöl'e gitti.

aa



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,852 µs