banka kurtarılır! | " /> banka kurtarılır! | "/>

En Sıcak Konular

Tehditle banka kurtarılır!

27 Mart 2009 13:06 tsi
Tehditle banka kurtarılır! Şaşırtan ilişkiler ağı, 2. iddianamede ortaya döküldü.

Ergenekon davasının gizemli ve kilit isimlerinden biri de 2001 yılında elkonan Pamukbank için BDDK’ya adeta baskın gibi ‘ziyarette’ bulunan H.Ş. kod adlı kişi. Son iddianame işte bu kod adı ortaya çıkardı. H.Ş. rumuzu meğer SAMA Savunma Sistemleri adlı şirketin sahibi olan Ergenekon sanığı Hakan Şanlı’ymış.

Hakan Şanlı’nın bir tarafı Çukurova Holding’in patronu Mehmet Emin Karamehmet’e diğer tarafı Ergenekon davasında sanık paşalarından Şener Eruygur, Aytaç Yalman’a bir diğer yanı ise Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Albay Atilla Uğur ve Jandarma İstihbaratı ile milyonlarca dolarlık ‘ticarete’ dayanıyor.


Medya bağlantısı

Geçen aylarda Taraf’ın yayımladığı Çukurova Grubu patronu Mehmet Emin Karamehmet ile Jandarma Tuğgeneral Levent Ersöz arasındaki konuşma kayıtları oldukça ses getirmişti.

İkili arasında geçen diyalog, konuyla ilgilenen gazetecileri de, bildiği veya öğrendiği bilgileri ortaya koymaya yöneltti. Hürriyet gazetesi yazarlarından Enis Berberoğlu, iki ayrı köşe yazısını ardarda kaleme alarak karanlık bir dönemin aydınlanmasına yönelik bazı önemli ipuçlarını ortaya koydu.

Bu önemli konu Karamehmet’in bankası olan Pamukbank’a 18 Haziran 2002’de el konmasının ardından Danıştay’ın bankaya el konma ve başka bir sermaye grubuna satılmasına yönelik kritik iki yürütmeyi durdurma kararıydı.

Karamehmet ile Ersöz arasındaki diyalog, yürütmeyi durdurma kararından önceye denk geliyordu. Jandarmanın üst komuta kademeleri ile Çukurova Grubu arasındaki ilişkilerin “iyi gitmesi”, Karamehmet’in Şener Eruygur’u ima ederek “Komutanım yardım etti, bilgisi var” dediği konu bu önemli sürece ilişkin en önemli sırlardan birisi olarak önümüzde duruyordu.

Berberoğlu, Pamukbank’a el konduğu tarihe dikkat çekip Karamehmet’in, Yapı Kredi ve en kıymetli şirketi Turkcell’i kurtarmak için arayışa girdiğini belirtiyor ve Pamukbank kararından sonra BDDK’ya iki gizemli ziyaretçi geldiğini söylüyordu. BDDK’ın o dönemdeki başkanı Engin Akçakoca’yı ulusal sermayeyi yok etmekle itham eden bu iki kişi çıkmadan önce “Bunun hesabı sorulur” tehdidini savurmayı da ihmal etmiyordu.

BDDK’ya giden bu iki kişinin isimlerini Ö.K.D ve H.Ş. şeklinde gizli olarak veren Berberoğlu, aradan kısa bir süre geçmesinden sonra, Danıştay’ın sürpriz bir kararla Pamukbank’ı sahibine iade ettiğini hatırlatıyordu.


Ergun Duran yine karşımızda

Bahsi geçen dönemde SAMA’nın sahibi olan Ergun Duran, aynı zamanda Çukurova Holding’in de Ankara temsilciliğini yapıyor. Duran daha sonra ise elindeki hisseleri Hakan Şanlı ve Şenay Şanlı’ya satıyor. Bu hisse alışverişinden tam beş gün sonra Karamehmet, Levent Ersöz ve Atilla Uğur’un o meşhur konuşması gerçekleşiyor.

Hisseleri Şanlı’ya satan Duran’ın Turkcell’deki yeni görevi ise Kurumlar ve Devlet ile İlişkiler Bölümü Başkanı.

Taraf



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,158 µs