En Sıcak Konular

Doğan'ın hesaplarına haciz

27 Mart 2009 10:25 tsi
Doğan Grubu'nun varlıklarından sonra hesaplarına yönelik de haciz işlemi başladı. Yayın Holding'in hesaplarına haciz gelirken, Doğan hisseleri dip yaptı.

Maliye Bakanlığı, 914,8 milyon dolar vergi cezası kesilen Doğan Yayın Holding (DYH)'in banka hesaplarına ihtiyati haciz işlemi başlattı. Holding, söz konusu cezayı yargıya götürmüş, kesilen ceza karşılığında da önce Kanal D, Star TV'nin hisselerini daha sonra marka haklarını, son olarak da Doğan TV'nin yüzde 45'ini teminat göstermişti.

Ancak bunların hiçbirini kabul etmeyen Maliye, haciz sürecini başlatmıştı. Bu çerçevede Hürriyet'in yüzde 66,56'sına, Doğan Gazetecilik AŞ'nin yüzde 70,76'sına, Doğan Burda Yayıncılık'ın da yüzde 44,89'luk hissesine ihtiyati tedbir konulmuştu. Bu hisselere ait mali ve yönetimsel haklar ise Doğan Yayın tarafından kullanılmaya devam edecek.

DYH ile Maliye arasındaki vergi cezası tartışmasında yeni bir gelişme daha yaşandı. Doğan Yayın Holding, Halkalı Vergi Dairesi'nin tebliğ etmiş olduğu vergi aslı ve ceza ihbarnameleri ile ilgili olarak yürütülen mal varlığı araştırması neticesinde, banka hesapları ile Merkezi Kayıt Kuruluşu ve aracı kurumlar nezdindeki ihraççı/yatırımcı hesaplarına ihtiyati haciz işlemi tesis edildiğini açıkladı. Şirketin İMKB'nin dünkü bülteninde yer alan açıklamasında, "Doğan TV Holding hisse senetleri üzerinde tesis edilen ihtiyati haciz işleminden sonra, şirketimizin bankalar, Merkezi Kayıt Kurulu ve aracı kurumlar nezdindeki varlıkları üzerine uygulanan ihtiyati hacizlerin kamu alacağı tutarını aşan hacizler olduğu düşünülmektedir." denildi.

Doğan Yayın'ın İMKB'nin önceki gün yayınlanan bülteninde yer alan açıklamasında ise "Doğan TV Holding AŞ hisse senetlerinin değeri konusunda herhangi bir çalışma yapmamak sureti ile şirketimizin tüm mal varlığı üzerinde ihtiyati haciz tesis eden Halkalı Vergi Dairesi'nin bu tasarrufunun 6183 sayılı kanunun amir hükümlerine açıkça aykırı olduğu düşünüldüğünden, söz konusu uygulamalarına son verilmesi amacıyla Halkalı Vergi Dairesi'ne yeniden müracaat edilmiştir. Bu müracaatımıza verilecek yanıta göre haklarımızın korunması için gerekli yasal işlemlere başlanılacaktır." ifadelerine yer verildi. Bültende, Halkalı Vergi Dairesi'nin daha önce haczettiği Doğan TV Holding'in yüzde 45,40 hissesinin değerinin mahkemece atanan bilirkişilerce hazırlanan değerleme raporuna göre 1,079 milyar lira olduğunun tespit edildiği, söz konusu tutarın, toplam 914,8 milyon olarak bildirilen kamu alacağını fazlasıyla karşılayabileceği ifade edildi. DYH, vergi dairesinin, 'en kısa sürede ve öncelikle ihtiyaten haczetmiş olduğu Doğan TV Holding hisse senetlerinin değerinin tespiti konusunda çalışma yapması ve amme alacağını aşan tutarda ihtiyaten haczetmiş olduğu düşünülen hisse senedi ve nakitten oluşan mal varlığının, kamu alacağını aşan kısmı üzerindeki ihtiyati haciz işlemine son vermesinin' beklendiğini duyurdu. Ekonomi Servisi

Hisseleri bir yılda yüzde 78 değer yitirdi

Öte yandan banka hesaplarına el konulan Doğan Yayın Holding'in Borsa'da işlem gören hisseleri günü yüzde 3,85 kayıpla kapadı. Şirketin bir yıllık kaybı ise yüzde 78'i buldu. Doğan Holding hisseleri ise dün yüzde 1,96 değer yitirdi. Öte yandan Doğan Grubu'na bağlı Hürriyet Gazetecilik yüzde 1,75, Petrol Ofisi yüzde 1,16, Ray Sigorta yüzde 2,24, Milpa yüzde 2,22, Doğan Burda hisseleri de yüzde 2,42 düştü. Doğan Gazetecilik hisseleri ise günü 5,21 artışla kapadı.



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,947 µs