En Sıcak Konular

İddianamede tüyler ürperten bilgi!

27 Mart 2009 08:53 tsi
İddianamede tüyler ürperten bilgi!
İşte Ergenekon'un şehit cenazelerindeki provokasyonu...

Ergenekon ek iddianamesinde yer alan bilgiler dikkat çekti. Ergenekon sanıkları ülkeyi karıştırmak için şehit cenazelerini alet etmiş.

Emekli Orgeneral Şener Eruygur ve Hurşit Tolon hakkında 2008 yılında medyada yer alan "Şehit Yakınlarını Hükümet Aleyhine Kışkırtmak İstedi" şeklindeki haberle ilgili olarak Ergenekon ek iddianamesinde yer alan bilgiler dikkat çekti.

İddanamede OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Müslüm Öztürk’ün, şehit cenazelerinin hükümete karşı kışkırtma hareketi olarak nasıl kullanıldığına dair sözleri Ergenekon’un tezgahını ortaya çıkardı.

Tolon: Gidin de bağırın

Öztürk, 10 Nisan 2006’da şehit Yarbay Alim Yılmaz'ın Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde karşılaştıkları Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un tavrını anlattı. Öztürk, şehidin eşine başsağlığı diledikleri sırada yan yana Tolon'un Hükümet'e karşı tepki gösterenleri kastederek "Çocuklar burada ne işiniz var, neden bağıran grubun içinde değilsiniz" diye azarladığını söyledi. Tolon'un şehit cenazelerinin sorumlusu olarak gösterdiği hükümete karşı kendilerini sokağa dökmek istediğini ifade eden Öztürk, "Ege Ordu Komutanlığı yaptığı dönemde Tolon ile Ankara'da görüştük. Bizden Hükümet ile şehit ailelerini karşı karşıya getirmemizi ve Hükümet'in istifa etmesi yönünde eylem yapmamızı istedi" diye konuştu.

Turhan Çömez’in azarı

Başbakan Erdoğan'ın o dönemde özel kalem müdürlüğünü de yapan Turhan Çömez'i ziyaret ettiklerini aktaran Öztürk, “Başbakan'a şehit ve gazi ailelerine göstermiş olduğu ilgiden dolayı ziyaret edip plaket vermek istediğimizi söyledik. Çömez ‘Şehidimize kelle, Apo'ya sayın diyen Başbakan'a ödül mü vereceksiniz’ deyip bizi azarladı” diye konuştu. Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın İmralı'da yargılandığı dönemde gündeme gelen şehit eşi Hemşire Yıldız Namdar ile İşçi Partisi Genel Merkezi'ne gittiklerini de belirten Öztürk, “Perinçek, Yıldız Hemşire ve bana İP'den milletvekili adaylığı teklif etti. Ben Öcalan ile fotoğrafı olan birisinin nasıl şehit ailelerinin yanında olabileceğini sordum” dedi. Perinçek ve ekibinin amacının 60-70 yaşındaki şehit ana babalarını sokağa döküp polisle karşı karşıya getirmek olduğunu belirten Öztürk, "Amaçları kaos çıkarıp mevcut hükümeti çıkmaza sokmak' dedi.

İddianamedeki cenaze töreni

Elazığ’da şehit olan Yarbay Yılmaz’ın 2006’da Ankara Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze töreni bir anda protesto gösterisine dönüşmüştü. Cami avlusunu dolduranlar hükümet karşıtı sloganlar atmıştı.

bugün



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,187 µs