şoka sokan mektup | " /> şoka sokan mektup | "/>

En Sıcak Konular

Hurşit Tolon'u şoka sokan mektup

27 Mart 2009 08:41 tsi
Hurşit Tolon'u şoka sokan mektup 
Ergenekon terör örgütünün planladığı darbeleri önleyen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün 'Genç subaylar demokrat' sözlerinin gerekçesi iddianameye girdi.

Özkök'ün takdirini kazanan ve kendilerine 'Demokrat generaller' diyen bir grup subay, dönemin Ordu Komutanı Hurşit Tolon'a mektup yazarak darbeye tevessül etmemesi ve demokratik teamüllerden ayrılmaması uyarısı yapmış.

'Demokrat generaller', mektupla Tolon'un şahsında darbeci paşalara, adeta 'demokrasi muhtırası' vermiş. Hurşit Tolon'a ulaşan mektubun ayrıntılarında ilginç bilgiler yer alıyor. Mektupta darbecilerin cunta olduğu ortaya konulurken toplantıları da deşifre ediliyor. Mektupta, darbeci subay ve generallerin önce Genelkurmay Başkanı'na, sonra da hükümete karşı antidemokratik bir hareket planladığına işaret ediliyor. Mektuptaki bilgilere göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargahında görevli 5 general, çeşitli birliklerde darbe toplantıları yapmış. Ancak genç subaylardan ummadığı bir tepki görmüş. Birçok subay, darbe döneminin kapandığını vurgularken 'demokrasi dışına çıkmayın' uyarısını yapmış. Birçok subay hükümetin irticai nitelikli olduğunu kabul etmesine rağmen, mücadele yönteminin darbe olamayacağı görüşünde birleşmiş. Özkök'e haksızlık yapıldığı savunularak, hükümetin genel seçimlerde iktidardan uzaklaşmasını beklemenin en doğru yol olacağı ifade edilmiş. Fakat bu görüşlere rağmen Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargahında görevli Tümg. P. ..., Tümg. Ö. ... ve Tuğg. ...'nin de bulunduğu generaller, kuvvet komutanına sunmak üzere hazırladıkları raporda gerçekleri gizlemiş. Sadece TSK yönetimini eleştiren ve 'daha ne duruyoruz, sokağa çıkalım' anlamına gelen konuşmalara yer verilmiş. Mektup, Tolon'a hitaben yazılan şu satırlarla son buluyor: "Lütfen bu sözlere aldanmayınız. Destek alabildikleri general sayısı bir düzineyi bulmamıştır. Tüm faaliyetleri deşifre olan ve yetkililerce bilinen bu kişilerin yalanlarına kanarak devletimizin ve şahsınızın istikbalini karartmayınız. Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuzluk her subayın içini karartmaktadır. Hepimiz aydınlık Türkiye istiyoruz. Ama, makam hırsıyla hareket eden insanların oyununa da gelmemeliyiz. TSK'nin hızla yıpranan itibarını yeniden kazanmak için yapılması gereken, asker ve halk kaynaşmasını sağlamaktır. Bunu yapacak olan güç ise şüphesiz TSK'dır. Saygılarımla rica ederim. Demokrat Generaller."

zaman



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,490 µs