bu skandalla çalkalanıyor! | " /> bu skandalla çalkalanıyor! | "/>

En Sıcak Konular

Almanya bu skandalla çalkalanıyor!

27 Mart 2009 08:12 tsi
Almanya bu skandalla çalkalanıyor! Almanya, tarihinin en büyük adli tıp skandalıyla çalkalanıyor. 1993’ten bu yana başta Almanya olmak üzere Avrupa’da 40 ayrı suç mahallinde bulunan ’hayalet kadına’ ait DNA izinin, gerçek olmadığı ortaya çıktı. DNA, test çubuğunu ür

1993 yılından bu yana Avrupa’nın çeşitli yerlerindeki suç mahallinde DNA izi tesbit edilen ’suçluya’ çeşitli isimler takılmıştı. "Hayalet katil", "Heilbronn hayaleti", "Yüzü olmayan kadın." Polis seri suçlunun izini sürerken, kamuoyunda kimliği meçhul kişi efsaneye dönüşmüştü.

Efsane fos çıktı. Çünkü 1993 yılından bu yana başta Almanya, Avusturya, Fransa olmak üzere Avrupa’da 40 kadar suç mahalinde bulunan aynı DNA izinin suçluya değil de testi üreten şirkette çalışan bir kişiye ait olabileceği şüphesi doğdu. Normalde DNA testinde kullanılacak çubuğun steril olması gerekir, fakat şimdi bu çubukların genetik açıdan kirli olabileceği ortaya çıktı. Bu olasılık da Almanya’yı tarihin büyük adli tıp skandallarından biriyle karşı karşıya bıraktı.

Seri suçlu yok mu

Baden Württemberg Adli Tıp Kurumu, çubukların steril olup olmadığıyla ilgili soruşturma başlattı. Bu durumda Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Saarland ve Avusturya’da ’hayalet katile’ mal edilen suçlar başka kişi ya da kişiler tarafından işlenmiş olabilir.

Yanlışlığın nasıl ortaya çıktığını gelince. Polis, yanmış halde bulunan bir cesedin kime ait olduğunu araştırdı. 2002 yılında ortadan kaybolan bir siyasi sığınmacıya ait olabileceği şüphesi vardı. Ancak cesedin genetik izinin, ’hayalet katil’ ile aynı olduğu anlaşıldı. Ceset, uzun süre önce ölmüş birine aitti, oysa ’hayalet suçlu’ olay yerinde DNA izi bırakmaya devam ediyordu. Sonuç itibariyle DNA çubuğunun kirli olduğu ihtimali belirdi. Şimdi merkezi Hamburg’ta olan üretici firmadaki kişilerden DNA izi alınarak, ’hayalet DNA’nın kime ait olduğu tesbit edilecek. Polis, "İlgili şirket çalışanları üzerinde yapılacak DNA testiyle kesin sonuç ortaya çıkacak. Durum böyle ise üzerinde durulan seri katil teorisi çürümüş olacak" denildi.

Almanya’nın en çok aranan kadını

’Yüzü olmayan kadın’ Almanya’nın en çok aranan kadınıydı. 22 yaşındaki kadın polis memuru Michelle Kiesewetter cinayeti dahil adam öldürme ve soygun suçlarından aranıyordu. Başına 300 bin Euro’luk ödül konmuştu.

Hürriyet



Bu haber 1,079 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,994 µs