En Sıcak Konular

Topbaş'tan suç duyurusu

26 Mart 2009 21:59 tsi
Topbaş, bugün bir gazetede yayımlanan haberdeki rüşvet iddiasına ilişkin Dalyan Karadaş ve İstanbul Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İlbar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugün bir gazetede yayımlanan haberdeki rüşvet iddiasına ilişkin Dalyan Karadaş ve İstanbul Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İlbar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Topbaş'ın avukatı Abdullah Pehlivan, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, Dalyan Karadaş'ın, 24 Mart 2009 tarihli şikayet dilekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına, müvekkili Kadir Topbaş'ı da şüpheli olarak gösterip, irtikap ve dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Pehlivan, dilekçesinde, Ahmet İlbar'ın da Karadaş'ın şikayet dilekçesinde şüpheli olarak gösterilen ve kendisine verilen paranın Kadir Topbaş'a iletildiğini iddia eden kişi olduğunu kaydetti.

Müvekkili Topbaş'ın, Dalyan Karadaş'ı tanımadığını ve iddia ettiği hiçbir olayın muhatabı, tarafı da olmadığını dile getiren Pehlivan, Karadaş'ın şikayet dilekçesinde ve savcılığa verdiği ifadelerde, Topbaş hakkında birtakım yolsuzluk içeren fiiller isnat ettiğini ve kendisine iş-ihale verilmesi yönünde talimat verdiğini iddia ettiğini belirtti.

Pehlivan, Karadaş'ın dilekçesinde ayrıca, Topbaş'ın da içinde bulunduğu şüpheliler tarafından toplamda 430 bin dolar dolandırıldığını ve tehdit edildiğini iddia ettiğini kaydetti.

Ahmet İlbar'ın ise Dalyan Karadaş'ın iddialarına göre, Topbaş'ın nüfuzunu ve adını kullanarak üçüncü kişilerle birtakım hukuka aykırı ilişkiler içerisinde olduğunun tahmin edildiğini öne süren Pehlivan, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Ahmet İlbar hakkındaki iddialarda, müvekkile iftira atarak aldığı paranın Kadir Topbaş'a gönderildiğini, müvekkilin de iki şüpheli arasında yaşananlardan haberdar olduğunu, işlerin de şüpheliye verileceğini, bu konuda talimat verildiğini iddia ve isnat etmişlerdir.

Şüphelilerden Dalyan Karadaş'ın müvekkil hakkında iddia ve isnat ettiği tüm sözler gerçek dışıdır. Ahmet İlbar ile arasında iddia ve isnat edildiği gibi hiçbir görüşme, para alışverişi, ihale ve iş verileceği yönünde bir beyanı olmamıştır."

Pehlivan, gerçeğe ve akla aykırı, gerçekliği konusunda hiçbir somut delil olmadığı halde, iftira, hakaret ve suç uydurma fiillerini oluşturan eylemlerden dolayı şüpheliler hakkında soruşturma yapılmasını, neticesinde kamu davası açılarak cezalandırılmalarını talep ettiklerini kaydetti.



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,881 µs