En Sıcak Konular

MHP'li vekil polise tokat ve hakaret

26 Mart 2009 19:46 tsi
Turgutlu'da MHP gece yürüyüşü yapmak istedi. YSK'ya aykırı olduğu için engel olan komiser MHP'li vekil Orhan'ın tokat girişimi ve hakaretlerine maruz kaldı.

Manisa Turgutlu'da gece yürüyüşü düzenleyen MHP ilçe örgütünü YSK kanunlarına aykırı olduğu için engelleyen komesere MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan tokat atmaya kalkıştı, "Sen PKK'lısın" diye hakaret etti. Parti otobüsünün önü sıkıştırılan komiser linç edilmekten arkadaşlarının sayesinde kurtuldu.

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde Milliyetçi Hareket Partisi tarafından gerçekleştirilen yürüyüşte seçim otobüsünden yüksek sesle propaganda müziğinin çalınması üzerine ilçede bulunan emniyet güçlerinin YSK kararları doğrultusunda müziğin kapatılması yönündeki isteği sonrasından güvenlik güçleri ile partililer arasında gerginlik yaşandı.

VEKİL'DEN KOMİSERE; "ADIN NE LAN SENİN?"
Yürüyüşe katılanların MHP Manisa milletvekili Ahmet Orhan’ı armasıyla Orhan’da olay yerine geldi. Burada Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser ve polis memurlarına sert tepki gösteren Orhan komisere fiili müdahalede bulundu ve tokat atmaya kaktı.

Daha sonra yaşanan arbede sırasında komiser seçim otobüsünün önüne geçerek müziği kapatmalarını, uygulamanın Yüksek Seçim Kurulu kararına aykırı olduğunu belirterek bu şekildeki yürüyüşe müsaade edemeyeceğini, İlçe Emniyet Müdürü’nün olay yerine gelinceye kadar da otobüse izin vermeyeceğini belirtti. Komisere, “Adın ne lan senin” diyerek adını soran MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan komiserin isminin İ. Ö.  olduğunu söylemesi üzerine, “Sen PKK’lısın” diyerek hakarette bulundu.

"SEN BURADA ÖLÜRSÜN"
Bu arada olay yerindeki çok sayıda MHP’li partili de komiser İ.Ö’yü otobüsün önüne sıkıştırarak, “Sen burada ölürsün” tehditlerini savurdu. Çıkan arbedede komiser İ.Ö, polis arkadaşlarının partililerin arasına girmesiyle sıkıştığı yerden güçlükle çıkardı.

“Burada bana kimse ‘sen PKK’lısın’ diyerek hakaret edemez. Ben bu devletin şerefli ve onurlu bir görevlisiyim” diye bağıran komiseri arkadaşları güçlükle sakinleştirdi. Dün akşam yaşanan olaydan sonra hastaneye giderek rapor alan komiser İ.Ö MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan’dan kendisine yönelik kullandığı “Sen PKK’lısın” sözünden dolayı şikayetçi olacağı öğrenildi. Konuyla ilgili MHP Milletvekili Ahmet Orhan ise herhangi bir açıklama yapmadı.

haber7



Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,166 µs