En Sıcak Konular

'23 Nisan'da Başbakan'ın koltuğuna Baykal otursun'

26 Mart 2009 17:40 tsi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “AK Parti'nin elini güçlendirin ki hem dünyadaki hem de halkımız için olan onurlu ve dik duruşumuz devam etsin” dedi.

Bakan Çelik, Bitlis'in Güroymak ilçesindeki Ak Parti seçim bürosu önünde partililere hitaben yaptığı konuşmada, Ak Parti'nin zayıflamasıyla, milletin kendi elinin ve gücünün zayıflayacağını iddia etti.

Ak Parti'nin elini güçlenmesiyle, Ergenekon gibi çetelerin bir daha dirilmeyeceğini savunan Hüseyin Çelik, şöyle devam etti:
“Yapılan araştırmalar sonucu bütün partilerin alacağı oy, Ak Parti'nin alacağı oy kadar yapmıyor. İlk önce muhalefete geçmiş olsun. Deniz Baykal'ın iktidara gelmek gibi bir mecali ve takati var mı? Böyle bir ihtimal var mı? Devlet Bahçeli'nin de yok. Bunların derdi Ak Parti'nin gücünü zayıflatmak. Ak Parti'nin elini güçlendirin ki faili meçhul cinayetlerin failleri teker teker yakalanıp, içeri atılsın. Ak Parti'nin elini güçlendirin ki ölüm kuyuları açılsın. Ak Parti'nin elini güçlendirin ki hem dünyadaki hem de halkımız için olan onurlu ve dik duruşumuz devam etsin.”

“AK Parti seçimi kazandığında yine muhalefetin dili uzayacak” ifadesini kullanan Bakan Çelik, “Sayın Baykal bir türlü başbakan olmadı ve olamıyor. Baykal, hırçınlaştığı için onu başbakan yapmanın yolunu buldum. Başbakan'ımızdan rica edeceğim. 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Başbakan'ın koltuğuna 2 saat Sayın Baykal'ı oturtacağız. Yoksa Baykal bir türlü başbakan olamayacak. Kendileri olamıyorlar” diye konuştu.

“DEVLET MİLLETİN HİZMETKARIDIR”

Ak Parti'de “devletin millet için olduğu” anlayışının hakim olduğunu vurgulayan Çelik, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes, birinci sınıf vatandaştır. Devlet, milletin hizmetkarıdır” dedi.


Türkiye'de yaşayan 71.5 milyon insanın birbirinin kardeşi olduğunu belirten Hüseyin Çelik, hiç kimsenin “Musa” gibi konuşmaya, “firavun” gibi icraat yapmaya hakkının olmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin her tarafından aynı sevgiyle alkışlanan ve desteklenen bir lider olduğunu ifade eden Hüseyin Çelik, Ak Parti'nin “devletin şefkatli elini halkın yanağında hissettirdiğini” bildirdi.

Bakan Çelik, “Dilini de konuş, türkünü de söyle göğsünü gere gere. TRT Şeş'i devreye koyduk. Birilerinin feleği şaştı. Bunların amacı üzüm yemek mi bağcı dövmek mi? TRT Şeş'ten niye rahatsız oluyorlar. Üniversitelerde Kürt dili ve edebiyatı bölümü açacağız. Kimse bu memleketin farklılıklarını kavga sebebi kabul etmesin” diye konuştu.

YOLSUZLUK SUÇLAMALARI

CHP ve ekibinin, kendilerini yolsuzlukla suçladığını anımsatan Milli Eğitim Bakanı Çelik, şöyle devam etti:
“Dinime küfreden Müslüman olsa bari. Ak Parti'nin hiçbir yolsuzluk dosyası yok. 1800 belediyemiz var. 81 vilayetin 74'ünün il genel meclisi başkanı Ak Parti'lidir. Niye yolsuzluk hikayesini uyduruyorlar. Sen nasılsan başkasını da kendin gibi görürsün. CHP'nin Ak Parti ile başa çıkması mümkün değil. İkinci Ergenekon iddianamesinde, Ak Parti ile ilgili, Başbakan'ın, benim ve Abdülkadir Aksu'nun soyunu çıkarmışlar. İstedikleri kadar bizim soyumuzu çıkarsınlar. Bizim soyumuz temizdir. Kirlilik varsa kendinizde arayın. Ak Parti olarak yaptığımız hizmetlerden dolayı, muhalefete daimi verdiğimiz rahatsızlıklardan dolayı özür dileriz. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millettir. Gücümüzü Türkiye için harcayacağız.”

BİTLİS'E YAPILAN YATIRIMLAR

Bitlis'in bugün gördüğü hizmeti hiçbir zaman görmediğini ifade eden Bakan Çelik, şunları kaydetti:
“Bunu vicdanı olan tasdik eder, gözü olan da görür. Ama birileri bunları görmek istemiyor. Güroymak, sonradan ilçe olan bir yer. Ben Güroymak'ın içinden geçerken utanırdım. Burası geçilecek gibi değildi. Çamur deryasıydı. Bu yolunuzun standardı Ankara ve İstanbul'un yol standardıyla aynıdır. Size yakışan budur. Bitlis milletvekilimiz, Güroymak'a bir lise istedi. Yatırım programında yoktu. Şehrin girişindeki inşaatı devam eden lisemiz önümüzdeki eğitim döneminde öğrenci alacak. Bizim Güroymak'ta Anadolu Lisemiz yok. Milletvekilleri Anadolu Lisesi istedi. 2009-2010 eğitim öğretim döneminde de Anadolu Lisesi açılacak.”
Eskiden Bitlis'e kurulacak üniversitenin birçok kimsenin hayalini süslediğini belirten Çelik, 41 ilde 41 devlet üniversitesi ve 15 vakıf üniversitesi açıldığını söyledi.

A.A.



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,173 µs