Müslümanları karşısına alır | " /> Müslümanları karşısına alır | "/>

En Sıcak Konular

NATO bu kararıyla Müslümanları karşısına alır

26 Mart 2009 16:57 tsi
NATO bu kararıyla Müslümanları karşısına alır ABD’li gazeteci ve yazar Stephen Kinzer, The Guardian gazetesinde yayınlanan analizinde Müslüman dünyasında tepki yaratan, Danimarka Başbakanı Rasmussen’in NATO Genel Sekreteri olarak düşünülmesini sert dille eleştirdi. Kinzer, “NATO Müs

NATO Zirvesine bir hafta kala Müslüman dünyasında tepki yaratan Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in genel sekreter olarak görevlendirilmesi olasılığına ilişkin tartışmalar sürüyor. Tanınmış ABD’li gazeteci ve yazar Stephen Kinzer, Rasmussen’in adaylığını sert dille eleştirerek  “NATO Müslüman dünyasına saygılsızlık yapıyor” dedi. Kinzer, “NATO’daki tek Müslüman ülkesi Türkiye, Rasmussen’in atanmasına kırmızı bayrağı kaldırdı. Türkiye, seçimi veto etme yetkisi olsa da bunu yapmak zorunda bırakılmamalı. Başkan Obama ve Avrupalı müttefikleri aklını, başını toplamalı” diye yazdı.

Bir arada New York Times gazetesinin İstanbul Temsilcisi olarak görev yapan ve Türkiye ile ilgili kitapları bulunan Stephen Kinzer, The Guardian gazetesince yayınlanan “NATO İslam Dünyası’na saygısızlık yapıyor” başlıklı, geniş analizinde Müslüman dünyasında tepki yaratan Danimarka Başbakanı Rasmussen’in NATO Genel Sekreteri adaylığını sert dille eleştirdi.

NATO’nun Afganistan misyonunun sonuçsuz kaldığı ve ABD Yönetiminin, olumsuz trendi değiştirmek için çırpındığı bir dönemde “NATO’nun, milyonlarca insanın tüm diğer Avrupalı şahsiyetlerden daha çok nefret ettiği bir kişiyi Genel Sekreter olarak görevlendirme üzerine olması, tamamen inanılmaz gibi görüldüğü”nü yazdı.
Müslüman dünyasının Rasmussen’e tepkisinin nedenleri de dile getiren Kinzer, Hz Muhammed karikatürleri ve Rasmussen’in Müslüman ülkeleri  büyükelçilerini kabul etmeyi reddetmesi olaylarını anımsattıktan sonra Rasmüssen’in, genel sekreter olarak görevlendirmesinin, Müslüman dünyasını, NATO’dan yabancılaştırmak için ittifakın atayabileceği diğer tüm adımlardan daha çok  etkili olacağı görüşünü dile getirdi.

“TALİBAN VE EL KAİDE’YE MÜHTEŞEM HEDİYE OLUR”

Böyle bir kararın Taliban ve El Kaide için “mühteşem” bir hediye olacağını, görevlendirmeyi NATO’nun “İslam’a olan nefret” ile hareket ettiğinin kanıtı olarak sunacaklarını kaydeden Kinzer, Türkiye’nin Rasmussen adaylığı karşıtı tutumuna değinirken şunları yazdı: “NATO’daki tek Müslüman ülkesi Türkiye, Rasmussen’in görevlendirilmesine karşı kırmızı bayrak kaldırdı ve daha iyi bir adayın bulunmasını istedi. Polonya ve Kanada Dışişleri Bakanları dahil birkaç aday kenarda bekliyor. Türkiye’nin bu seçimi veto etme hakkı olsa da bunu yapmak zorunda bırakılmamalıdır. Başkan Obama ve Avrupalı müttefikleri, aklını, başını toplamalı ve göreve, dünya çapında milyonlarca Müslüman tarafından nefret edilme handikapı ile gelmeyecek bir NATO genel sekreteri seçmelidir.”

Star



Bu haber 1,008 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,300 µs