En Sıcak Konular

Bütün partiler mitinglerini iptal etti

26 Mart 2009 15:03 tsi
Bütün partiler, helikopter kazası nedeniyle partilerinin mitinglerini iptal etti. Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş'a gidecek. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Tunus'a yaptığı resmi ziyareti yarıda keserek, Türkiye'ye dönecek.

ERDOĞAN, KAHRAMANMARAŞ'A GİTTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel bir uçakla saat 12.00'de İstanbul'dan Kahramanmaraş'a hareket etti.

Başbakan Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndan AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve diğer ilgililer uğurladı.

Erdoğan ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu da Kahramanmaraş'a gitti.

MHP, BUGÜN VE YARIN YAPILACAK MİTİNGLERİ İPTAL ETTİ

MHP, bugün ve yarın yapılacak olan mitinglerini iptal etti.

Edinilen bilgiye göre, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin içinde bulunduğu helikopterin düşmesi ve olay yerine henüz ulaşılamaması sebebiyle MHP, seçime kadar olan mitinglerini iptal etti.

MHP, bugün Giresun ve Samsun yarın ise Amasya ve Tokat'ta miting yapmayı planlıyordu.

MHP'nin 28 Mart Cumartesi günü ise miting programı bulunmuyor.

AKP VE MHP SİVAS İL TEŞKİLATLARI, KENTTEKİ TÜM SEÇİM ÇALIŞMALARINI İPTAL ETTİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili olarak AKP ve MHP Sivas il teşkilatları kentteki tüm seçim çalışmalarını iptal etti.

AKP İl Başkanı Zeki Kılıç, Sivas milletvekilleri Hamza Yerlikaya, Osman Kılıç, Selami Uzun ve Mehmet Mustafa Açıkalın ile birlikte parti binasında yaptığı açıklamada olayı büyük bir üzüntü içerisinde takip ettiklerini bildirdi.

Devletin tüm imkanlarıyla seferber olmasına rağmen kazanın meydana geldiği alandaki arazi ve hava şartlarının elverişsiz olmasının çalışmaları olumsuz etkilediğini kaydeden Kılıç, parti yöneticileriyle birlikte dün akşam BBP teşkilatına geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını ve çalışmalar hakkında bilgi alış verişi yaptıklarını anımsattı.

Başbakan Erdoğan'ın milletvekilleri ve belediye başkanını arayarak çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunduğunu da ifade eden Kılıç, “Bu üzüntülü günümüzde AKP teşkilatı olarak Sivasımızda seçim çalışmaları nedeniyle sürdürdüğümüz bütün propaganda çalışmalarımızı dün akşam itibariyle iptal etmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

MHP CAMİASI

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Mit de partisinin Sivas Belediye Başkan Adayı Ziyaettin Başkan ile birlikte yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir “dava adamı” olduğunu belirterek, onunla yıllarca omuz omuza mücadele ettiklerini ifade etti.

Helikopterdekilere ulaşılamamasını eleştiren Mit, olayın büyük üzüntüsü içerisinde olduklarını kaydetti.

Mustafa Mit, olay nedeniyle kentteki tüm seçim çalışmalarını iptal ettiklerini belirterek, “Hayırlı bir haber bekliyoruz. Dualarımız onlarla. Allah onları bizlere bağışlasın” dedi.

CHP MİTİNGLERİ DE İPTAL

BARTIN'DA MİTİNG ALANI TOPLANDI

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin içinde bulunduğu helikopterin düşmesi ve olay yerine henüz ulaşılamaması sebebiyle, bugün gerçekleştirilecek olan Bartın ve Zonguldak mitinglerini iptal etti.

SP'NİN MİTİNGLERİ DE İPTAL

Saadet Partisi'nin, bugünkü Çorum ve Tokat mitingleri iptal edildi.
Edinilen bilgiye göre, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin içinde bulunduğu helikopterin düşmesi ve olay yerine henüz ulaşılamaması sebebiyle, Saadet Partisi'nin, Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un da katılacağı Tokat ve Çorum mitingleri iptal edildi.

Kurtulmuş'un Kahramanmaraş'a gideceği öğrenildi.

DSP, BUGÜN YAPILACAK ARDAHAN MİTİNGİNİ İPTAL ETTİ

Yapılan yazılı açıklamada, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin içinde bulunduğu helikopterin düşmesi ve olay yerine henüz ulaşılamaması sebebiyle bugün gerçekleştirilecek olan Ardahan mitingini iptal etti.

DP'NİN GÜMÜŞHANE VE BAYBURT MİTİNGLERİ İPTAL EDİLDİ

Demokrat Parti'nin (DP) Gümüşhane ve Bayburt mitingleri iptal edildi.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, yaptığı yazılı açıklamada, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve çalışma arkadaşları ile genç medya mensubunun başına gelen elim helikopter kazasını büyük üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti.

“Elverişsiz hava koşulları nedeniyle helikopter enkazına henüz ulaşılamaması ve Yazıcıoğlu ve kazazedelerin sağlık durumları hakkında saatler geçmesine rağmen bir bilgi alınamamasını endişe ve üzüntü ile karşıladıklarını” belirten Soylu, şunları kaydetti:

“Dualarımızın, değerli siyaset adamı Yazıcıoğlu ve beraberinde bulunan kişilerle olduğunu bildirirken, hükümetin bütün imkanlarını seferber edeceğine ilişkin inancımızı kaybetmek istemiyoruz.

DP ve şahsım adına, sayın Yazıcıoğlu ve diğer kazazedelerin Allah'ın yardımı ile sağlık haberlerini almayı diler, BBP'ye ise geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

Siyasetin değil, insanlığın önemli olduğu bilinci ile hareket ederek, sayın Yazıcıoğlu ve diğer kazazedeler hakkında hayırlı haberler gelmesi umudunu taşıyarak, bugün gerçekleştirmeyi planladığımız Gümüşhane ve Bayburt mitinglerini iptal ettiğimizi de kamuoyuna saygı ile bildiririz.”

TOPTAN TUNUS ZİYARETİNİ YARIDA KESECEK
TBMM Başkanı Köksal Toptan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi üzerine Tunus'a yaptığı resmi ziyareti yarıda keserek Türkiye'ye dönme kararı aldı.

Bunun üzerine Ankara'da bulunan özel GAP uçağının Tunus'a hareket etmesi kararlaştırıldı. Tunus'a gidecek olan uçak, TBMM Başkanı Toptan ve beraberindeki heyeti aldıktan sonra doğrudan Kahramanmaraş'a gidecek. Köksal Toptan, burada kazaya ilişkin yetkililerden bilgi alacak.

Öte yandan Toptan'ın, BBP yöneticileri ile telefonla konuşarak bilgi aldığı, ayrıca Yazıcıoğlu'nun ailesini aradığı da öğrenildi.

TOPBAŞ, SEÇİM PROGRAMINI İPTAL ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP adayı Kadir Topbaş, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği helikopter kazası nedeniyle bugünkü seçim programını iptal etti.

AKP İstanbul İl Başkanlığınca tüm ilçe teşkilatlarına gönderilen mesajda, Topbaş'ın bugün Sancaktepe ve Tuzla'da yapacağı seçim gezisinin, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi nediyle iptal edildiği bildirildi.

Bu arada, Sancaktepe Özcanlar Düğün Salonu'nda toplanan partililere de Topbaş'ın programının iptal edildiği duyuruldu.

A.A.



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,080 µs