En Sıcak Konular

Sezer'den uzlaşma çağrısı!

0 0 0000 00:00 tsi
Sezer'den uzlaşma çağrısı! Cumhurbaşkanı Sezer yayınladığı mesajda uzlaşma çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Sezer, “Tüm adımların uzlaşmayla atılması, ülkenin önünü kapatacak girişimlerden, gerginlik yaratacak tutum ve davranışlardan kaçınılması önemlidir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Kurban Bayramı ve Yeni Yıl mesajında son dönemde yaşanan gelişmelere değindi. Sezer, 2007’nin Türkiye için her yönden önemli bir yıl olduğunu belirterek, “Seçimler başta olmak üzere Türkiye'nin geleceğini doğrudan etkileyecek kimi gelişmelerin yaşanması beklenmektedir” dedi. Sezer şunları söyledi:

“Seçimler konusunda bugünden tartışmalar yapılmaktadır. Sıkıntıların, düşüncelerin dile getirilmesinden rahatsızlık duyulmamalıdır. Demokrasi, yalnızca yurttaşların belli dönemlerde oylarını kullandıkları, sonra da kenara çekildikleri bir rejim değildir. Özgür ve katılımcı rejimlerde herkes isteklerini demokratik kanallardan her zaman dile getirebilir. Bu isteklerin başka alanlara çekilmesi, demokrasinin ruhuna uygun bir tutum değildir. Demokrasi bir uzlaşma rejimidir. Yapıcı eleştirilerin dikkate alınması, yanlış adımların atılmasını da önleyecektir.

Gerginliğe yol açılmamalı

Sıkıntıların, demokratik ilkelere bağlı kalarak, gerginliğe yol açmadan aşılması için herkesin duyarlılıkla hareket etmesi, yönetim erkinin de görevlerini dikkatle ve özenle yapması gerekmektedir. Tüm adımların uzlaşmayla atılması, ülkenin önünü kapatacak girişimlerden, gerginlik yaratacak tutum ve davranışlardan kaçınılması önemlidir.

Ülkenin geleceği için özellikle sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşmektedir.

Demokrasinin güçlendirilerek yaşatılması, kurum ve kuralların işletilmesinin yanında, bireylerin yurttaşlık sorumluluklarını yerine getirmesi ile olanaklıdır. Yurttaşlarımızın bunun bilinciyle, günü geldiğinde demokratik katılım olanaklarını kullanarak, en doğru kararı vereceklerinden kuşku duymuyoruz.”

Özel çıkarlar bir kenara bırakılmalı

Yaşanan sorunların aşılmasında, toplumun tüm kesimlerinin özel çıkarlarını bir yana bırakarak, toplumsal çıkarı ön planda tutması, her zamankinden daha da önemli görülmektedir.

Sorunlar karşısında kaygıya, yılgınlığa, umutsuzluğa kapılmadan, akılcı düşünerek, gerçekçi çözümler üretilmelidir.

Geçmişte tüm sorunlarını birlik ve dayanışma içinde aşan, Yüce Atatürk önderliğinde Kurtuluş Destanı'nı yazan Türk Ulusu, yine el ele vererek, geleceğine güvenerek, kendisine ve ülkesine inanarak sorunlarını aşacaktır. Türkiye’nin, kendi kendine yetecek kaynak ve olanaklara sahip olduğuna inanıyoruz.

Irak'ın bütünlüğü korunmalı

Cumhurbaşkanı Sezer, bölgesinde ve dünyada barışa katkı anlamında elinden geleni yaptığına işaret ederek, “2007 yılının, insanlığın ortak gönenci ve esenliği yönünde, daha umut verici gelişmeler getirmesini diliyoruz” dedi. Sezer, “Irak'ta binlerce masum insanın yaşamını yitirmesine neden olan çatışma ve saldırılar kaygılarımızı arttırmaktadır. Iraklı kardeşlerimizin bu karmaşadan, birlik ve bütünlük içinde, en kısa sürede sıyrılmasını istiyoruz. Irak'ın özgür ve egemen uluslar arasındaki yerini yeniden alabilmesinin, ülkedeki tüm kesimlerin Irak'ın bütünlüğüne sahip çıkmasıyla olanaklı kılınabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Hurriyet



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,377 µs