dakika dakika gelişmeler! -Video dakika dakika gelişmeler! -Video

En Sıcak Konular

Kazadan dakika dakika gelişmeler! -Video 27 Mart 2009 10:03 tsi
Kazadan  dakika dakika
 gelişmeler! -Video BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter bulundu. İşte helikopter kazası ile ilgili DAKİKA DAKİKA gelişmeler...

Yazıcıoğlu'nun hayatını okumak için tıklayınız... 

16:00 - BBP'LİLER MUHABİRLERE SALDIRDI

CNN Türk muhabiri Fatih Portakal: Yukarda konuştuğumuz korucular 5 cansız bedene ulaştıklarını söylemişlerdi. 6 ceset bulunmamıştı umut vardı. Başka bir korucuya Osman Yılmaz'a ulaştık. 6 kişinin cesedine de ulaştılar. Bu cesedin Muhsin Yazıcıoğlu'na ait olduğu anlaşıldı." dedi. Bu sırada BBP'li bazı partililer muhabir ve kameramanlara saldırdı.

16:00 - MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN CESEDİNE ULAŞILDI

CNN Türk'te açıklama yapan Fatih Portakal enkaza ulaşan ekiple yaptığı telefon görüşmesinde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cansız bedenine ulaşıldığını söylüyor. Osman Yılmaz isimli korucunun da Yazıcıoğlu'nun cansız bedenine ulaşıldığını teyit ettiğini belirtiyor. Enkazın bulunmasından sonra Göksun'daki hareketlilik Tekir'de yaşanmaya başladı.

15:58 - 17 KİŞİLİK EKİP DONMA TEHLİKESİ GEÇİRİYOR

Helikopterin enkazına ulaşan 17 kişilik ekip kar yağışı ve tipi nedeniyle donma tehlisi geçiriyor. Ateş yakıp ısınmaya çalışan ekip donma tehlikesi geçirince dağdan inmeye karar verdi. Yakınlarda 4-5 tane ev gördüklerini belirten ekipte bulunanlar yürümeye başladı. 

15:48 - YAZICIOĞLU'NUN CESEDİNE ULAŞILAMADI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan ve önceki gün düşen helikopteri bulanlardan korucu Remzi Gök, 5 ceset gördüklerini, ancak bunlar arasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun olmadığını söyledi. Remzi Gök, Haber Türk kanalına yaptığı açıklamada, 17 kişiden oluşan ekiplerinin enkazı bulduğunu belirtti. Helikopterin özellikle ön kısmının çok parçalanmış bir halde olduğunu ifade eden Gök, 2'si içinde olmak üzere 5 ceset bulduklarını, ancak Muhsin yazıcıoğlu'nun ölüler arasında olmadığını kaydetti. Kendilerinin de arama sırasında donma tehlikesi geçirdiğini anlatan Gök, enkazın bulunduğu yerin Döngel köyüne yaklaşık 4 saatlik bir mesafede ve zirveye yakın olduğunu söyledi. Çevrede arama çalışmalarının sürdüklerini belirten Kurucuova köyünden olan Remzi Gök, enkazı bulmaları üzerine durumu karokola bildirdiklerini de ifade etti.

.

15:24 YAZICIOĞLU ÖLDÜ MÜ?:

Muhtar TİLKİ, 24 TV'de canlı yayında olay yerinden şunları anlattı: "Bir cesede daha ulaştık şu anda... Helikopterin alt kısmında... Yüz kısmı belli değil ama sanırım o... Türkiye büyük bir kayıp yaşadı...  Ama yine de Yazıcıoğlu'dur diye kesin birşey söylemeyelim. Yüzleri tanınmayacak halde... Helikopterin alt kısmında kaldığı için tanınmıyor...


15:27 CNN Türk:

Olay yerinde bulunan korucu: Muhsin Yazıcıoğlu olay yerinde yok... helikopter param parça olmuş... Olay yakınlarında yayla evleri var... Bizde donmamak için şuan yürüyüşe geçiyoruz... Muhabir öldümüş....

15:20: ENKAZDAKİ KÖY KORUCUSU ANLATIYOR: "3 kişinin cesedi var. Bu cesetler arasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun cesedini göremedik. Cesetlerden biri İHA muhabiri ile pilota ait, diğerini tanımıyoruz. Yazıcıoğlu'nu bulamadık... Diğerleri görünmüyor.

ENKAZDAKİ KÖY KORUCUSU ANLATIYOR....

 

15:09: KÖY MUHTARI Yılmaz Tilki OLAY YERİNDEN ANLATIYOR: Enkaz bölgesine ulaştık. 2 tane ceset var. Donmuş durumda. Diğerlerini göremedik...

DONMUŞLAR: Diğerlerini göremiyoruz... Helikopterin parçaları dağılmış durumda... Birinin üzerinde takım elbise var. İçinde turuncu gömlek var... Diğerleri kayıp... Başka kimseyi göremiyoruz. Her taraf kar olduğu için bulamıyoruz. Bu kişiler donarak ölmüş görünüyorlar.

NASIL ARANMIŞ: Burası çok açık bir alan, şimdiye kadar nasıl bulunamadı. Bu nasıl arama... Şu an çok soğuk burası donma tehlikesi var... Üzerimizde helikopterler uçuyor ama bizi göremiyorlar.

15:00: SAĞLIK DURUMLARI NE?

Şu anda sadece helikopterin bulunduğu haberi geldi. Haberi veren amatör telsizciler derneği üyeleri sağlık durumları hakkında bilgi vermediler. Şimdi Yazıcıoğlu'ndan ikinci iyi haber bekleniyor.

14:58: HELİKOPTERİ KİM BULDU?

Helikopter Keşdağı döngel mağarası civarında bulundu. Telsiz ve radyo amatörleri cemiyeti buldu... Yazılı mesajla durumu bildirdiler..

14:56 BAYKAL'DAN ŞOK İDDİA

 Baykal'ın iddiasına göre bu bölge şimdiye kadar aranan yerin tam tersi istikamette bulunuyor. Arada 20 kilometre fark bulunduğunu öne sürüyor...

14:50 ENKAZIN BULUNDUĞU YER

YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTERİ BULUNDU. ELMADAĞ ŞAHİNKAYASI DENİLEN MEVKİDE HELİKOPTERİN ENKAZINA ULAŞILDI.


14:48 ATALAY : HELİKOPTERE ULAŞILDI.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay enkazın yerinin tesbit edildiğine dair bilgiler aldıklarını söylerek şunları açıkladı:"Şahinkayası mevkiinden Kanlıçukur'un güneyinden helikopptere ulaşıldığını dair bilgiler geldi. Ekipler bölgeye gidiyor, biz de bölgeye gidiyoruz."

14:15 ARTIK BU YANGINA SON VERİN

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, arama çalışmalarına katılan BBP'li gönüllülere seslendi: "Teknik olarak yeterli değilsiniz, inin o dağlardan"

 Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Yalçın Topçu, partisinin genel merkezinde arama çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Topçu şunları söyledi: "Dualarımız bunun için olsun. Ümitlerimiz devam etmekte. Oluşturulan kriz masalarıyla söze başlamak istiyorum. İlk günden itibaren genel başkanımız böyle bir kriz karşısında nasıl davranırsa bizde aynı duruş ve vakarı sergilemeye çalışıyoruz. Geldiğimiz noktada aynı duruşu gösterebildik. BBP olarak devletimiz, hükümetimiz, silahlı kuvvetlerimiz üzerlerine düşeni yaptılar ve yapıyorlar. Biz bunları tabii ki; önemsiyoruz. Kriz başaldığından itibaren İçişleri Bakanı'nın orada olmasını tabii ki önemsiyoruz. Ama geldiğimiz noktada yangına su serpilmiyor. Muhsin Yazıcıoğlu BBP'nin lideri ama mana açısından Türk-İslam Dünyasının lideri. Siyasi partilerin genel başkanları duygularını bizimle paylaştı. Bunu da önemsiyoruz. Millet toparlandı, büyük birlik oldu. Siyasi parti liderleri netice ne olacak diyor. Millet netice ne olacak diyor. Artık bu yangına bir son verilmeli. Türkiye Cumhuriyeti büyük devlet olma açısından bir nokta koymalıdır. Gençlerimizin yürek yangınlarını devlete ve millete yöneltmeden vakarı göstereceklerini biliyoruz. Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 can kardeşimizin bize kavuşmasını istiyoruz. Gönlündeki yangını dindirmek için 3000 metreye tırmanan gönüldaşlarımıza sesleniyorum, inin o dağlardan. Teknik olarak yeterli değilsiniz. Devlet görevlileri orada, işlerini zorlaştırmayın. Hep beraber metin olacağız. Devletin ilgilileriyle zorlaştırıcı olmayacağız. Basın mensuplarından rica ediyorum, rast gelene mikrofon tutmayın. "

13:39 - BBP'Lİ GRUPTAN HÜKÜMETE PROTESTO

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde BBP'li olduklarını söyleyen bir grup genç, cuma namazından sonra hükümet aleyhine slogan atıp gösteri yaptı.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesi üzerine bölgeye gelen, arama ve kurtarma çalışmalarını takip eden BBP'li grup, Ulu Cami'de cuma namazı kıldıktan sonra caminin önünde toplanarak kaymakamlığa kadar yürümek istedi.

Hükümet aleyhine slogan atan grubun yürüyüşüne polis ekipleri izin vermedi.

BBP'li gençler "Muhsin başkan ölmedi, onu kurtarın" diye slogan atarak tekbir getirdi.

Arama çalışmalarını yetersiz bulduklarını söyleyen gençler, polisin uyarısı üzerine dağıldı.

12:47 - 'OLUMSUZ HAVA ÇALIŞMALARI ETKİLİYOR'

TBMM Başkanı Köksal Toptan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmalarıyla ilgili olarak, "Arama çalışmaları sürüyor. Ancak, olumsuz hava şartları çalışmaları etkiliyor" dedi.

12:06 - TSK'DA DA TÜM İMKANLAR SEFERBER

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan ve Kahramanmaraş'ta düşen helikopterin bulunması için Türk Silahlı Kuvvetleri olarak tüm imkanların seferber edildiğini, bundan sonra da her türlü desteğin sağlanmaya devam edileceğini belirterek, şu anda bölgede TSK'ya ait 7 adet hava aracı ve bin 707 TSK personeli bulunduğunu bildirdi.

10:35 ACİL DURUM YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA: ARAMALARDA SON DURUM

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden açıklama

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri arama çalışmalarına gece boyunca karadan devam edildiği, sabahın ilk ışıkları ile birlikte de havadan arama kurtarma çalışmalarının başladığı bildirildi.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden saat 07.00 itibarıyla yapılan açıklamada, gece boyunca devam eden çalışmalarda, Genelkurmay Başkanlığı'nca saat 00.15'de kaldırılan arama kurtarma helikopterlerinin yoğun hava muhalefeti nedeniyle 01.30'da geri dönmek zorunda kaldıkları ifade edildi.

Günün ışımasıyla birlikte Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 adet Skorsky helikopterin saat 05.45'te kalktığı, fakat bu helikopterlerin de yoğun hava muhalefeti nedeniyle 06.15'te geri dönmek zorunda kaldıkları kaydedildi.

Bir Cooger tipi helikopterin Süleymanlı bölgesinde arama çalışmalarını sürdürdüğü, 1 adet Casa uçağının da bölgede arama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Doğal Afet Kurtarma Taburu, Özel Harekat ve Jandarma timlerinin karadan arama kurtarma faaliyetlerine devam ettikleri ifade edildi.

Yapılan açıklamaya göre, bölgede toplam 12 helikopter, 1 uçak ile iki bin civarında asker, sivil ve sağlık personeli arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

Bölgede, arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlar şöyle:

''Genelkurmay Başkanlığına ait 3 adet Skorsky helikopter, 1 adet Cooger tipi helikopter ve bir Casa uçağı, Sağlık Bakanlığına ait 2 adet ambulans helikopter, 20 kişilik 4 medikal kurtarma ekibi, 14 ambulans ve toplam 79 sağlık personeli, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 4 adet helikopter, Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim, Orman Genel Müdürlüğünden 2 helikopter, 145 araç, 52 personel, bölgedeki jandarma, subay, astsubay, erbaş, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ekiplerinden 246 personel, 33 araç, 1 kar aracı ve 1 arama köpeği, 897 geçici köy korucusu, 60 Akut personeli.''

Arama çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi. 
 

09:40  BBP'Lİ MÜHENDİSLER ARAMAYA BAŞLADI

Bindiği helikopter düşen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındakileri arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç'un, partili 4 mühendis tarafından belirlenerek Başbakanlık Kriz Merkezi ile paylaşıldığını açıkladığı koordinatlar doğrultusunda Elazığ Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, korucular ve bir grup vatandaş tarafından, sabah saat 07.00'den itibaren Ilıca beldesine bağlı Şahinkaya köyü yakınlarında da arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

İş makinelerinin de kullanıldığı arama kurtarma çalışmaları sürerken, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Harekat timleri de, çalışmalara katılmak üzere bölgeye geldi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, gece yaptığı açıklamada, 4 mühendis arkadaşlarının, İHA muhabirine ait cep telefonu sinyalini belirlediklerini ve bu bilgiyi Başbakanlık Kriz Merkezi ile paylaştıklarını söylemişti.

Bu arada, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da şu sıralarda yeniden Göksun'a gelmesi bekleniyor.

09:02 - ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşırken düşen helikopterin enkazına ulaşma çalışmaları bugün de devam ediyor.

Arama Kurtarma ekiplerinin saat 04.10 itibariyle Ilıca bölgesi tarafından Kınıkkoz Köyü'ne doğru çalışmaları başlattığı öğrenildi. Kınıkkoz Köyü'nden de Ilıca bölgesine doğru çalışmalar yoğunlaştırıldı. Arama Kurtarma çalışmalarına birçok ilin sivil savunma ekipleri de katkıda bulunuyor.

Öte yandan, telefonla ulaşılan Kahramanmaraş Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği Başkanı Sait Kılıçsallayan, kendi ekipleriyle Ilıca bölgesinin kuzeyinde Kınıkkoz ve Berit Dağları arasında arama kurtarma çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Kılıçsallayan, Ilıca'da vatandaşların helikopteri gördüklerine dair görüş bildirdiklerini aktardı.

Aramanın yapılacağı bölgelerde hava koşullarının son derece olumsuz olduğu öğrenildi. 

27-03-2009 02:02 ARAMALARDA 2. GECEYE GİRİLDİ

  Bölgeye yeni arama kurtarma birimleri ulaştı. Soğuk hava etkisini sürdürüyor, bazı bölgelerde yer yer kar yağışı başladı.
 
Aramaların sabah saatlerinde tekrar başlayacağı devam edilirken, BBP'lilerden oluşan kurtarma ekibi, yeni belirlenen koordinatlara ulaşmaya çalışıyor. Bu ekipler kriz merkezi arasında sürekli irtibat sağlanırken, bu ekiplerin hayati tehlikeleri bulunduğu belirtiliyor.
 
01: 40  İçişleri Bakanı Beşir Atalay da gazetecilerin sorusu üzerine bu sabah yeni bir planı ortaya koyacaklarını açıkladı.

Atalay, sabah 04.00'de bin kişilik bir ekibin çalışma yapacağını belirterek, ''Belirlediğimiz bir alan var. Orada çalışmaya başlayacaklar. Saat 04.30'da da 5 helikopter tekrar arama çalışmaları sürdürülecek'' dedi.
 
27-03-2009 01:20 BBP'DEN HEYECANLANDIRAN İDDİA
 
BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, yurt dışındaki bazı partililerin, kendi belirledikleri koordinatla uyumlu bilgiler aktardıklarını söyledi.
 
Tunç, aynı iddiaları tekrarlarken enkazda 3 canlının bulunduğu yönünde bir bilginin kendilerine ulaştığını ancak bu istihbaratın henüz yetkili birimler tarafından teyit edilmediğini ifade etti.
 
NASA TESPİT ETTİ, VÜCUT ISISI VAR!

Yine aynı iddialara göre bir partili NASA aracılığıyla enkazın yerini tespit ettirdi. NASA'dan alınan bu bilgi teyit edilmek istenince, resmi başvuru istendi. Bu bilgi, Başbakanlık'a aktarıldı ve ardından da enkazın yeri tespit edilerek bölgeye ekipler yönlendirildi. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu BBP'den aktarılan bilgiler. Doğruluğu henüz resmi ağızlardan teyit edilmedi.
Tüm bunlara rağmen bu gelişmelerin yaşanmasının ardından Bakan Atalay'ın bugün öğle saatlerine doğru bir sonuç elde edeceğimizi umut ediyoruz açıklaması, BBP kanalıyla ortaya atılan iddiaları güçlendirdi.
 
27-03-2009 00:20 BBP: PARTİLİ MÜHENDİSLER YENİ KOORDİNAT BELİRLEDİ


BBP'li dört mühendis Yazıcıoğlu'nun bulunabilmesi amacıyla yeni bir koordinat belirledi.
 
Partililer, kriz masasının aksine çalışmayı o bölgeye yönlendirdi. Bölgedeki belediyelerden alınan araçlarla dün gece 23:00'da yola çıkıldı. Kar ve tipi aramaları zorlaştırırken, yer yer yol çökmeleri nedeniyle arama ekipleri gecenin karanlığında yola yaya olarak devam etme kararı aldı. Yaklaşık 100 kişilik bir ekip, aramaların ters yönünde ilerliyor.
 
23.40 BBP'DEN KAHREDEN İDDİA

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, bugüne kadar yapılan aramaların anlamsız biçimde ters istikamette yürütüldüğünü iddia etti.

23.40 İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu da taşıyan ve dün düşen helikopterin enkazını arama çalışmalarına ilişkin, ''Arama çalışmalarında yarın öğleye kadar sonuç almayı umut ediyoruz'' dedi.

22:43 - TOPTAN: ÜMİTLİ OLMAK İSTİYORUZ

Meclis Başkanı Köksal Toptan, ''Onu sevenlerin ve tüm milletimizin sükunetle, sağduyu içinde çalışmaların tamamlanmasını beklemesini istiyoruz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Toptan, Yazıcıoğlu'nu sevenlerin ve partililerinin sağduyulu davranmasını isteyerek, ''Tüm milletimizin ve onu sevenlerin hemen bir sonuç beklemesi çok doğal, ama sağduyuyu elden bırakmamak lazım. Bu olayda herhangi bir ihmal yok. Asker, polis, valilik ve diğer görevlilerimiz ellerinden geleni büyük bir özveriyle yapıyorlar'' dedi.

Toptan, bir başka soru üzerine de helikopterin teknik arızasının olup olmadığının çalışmaların sonunda açığa çıkacağını söyledi.

Bir gazetecinin, ''BBP camiasına bir mesajınız var mı?'' sorusuna Toptan, ''Hepimiz sağduyu içinde çalışmaların sonucunu beklemeliyiz'' karşılığını verdi.

22:40 - ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri bulunması için başlatılan çalışmalar, çeşitli illerden gelen takviye arama ve kurtarma ekipleriyle devam ediyor.

Havanın kararması ile havadan yürütülen çalışmalara ara verilirken, askerler, korucular, vatandaşlar ve il sivil savunma arama ve kurtarma ekipleri karadan arama ve kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ekipler, çalışmalarını Göksun ilçesine bağlı Çardak beldesinin güneyinde kalan dağlık bölge ile Kurucaova köyünün batısındaki dağlık kesimde yoğunlaştırmış durumda.

21:32 - MECLİS BAŞKANI TOPTAN KAHRAMANMARAŞ'TA

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Tunus'a resmi ziyaretini yarıda keserek özel uçak "GAP" ile saat 21.30'da Kahramanmaraş'a geldi.

Toptan'ı, havaalanında Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Mehmet Sağlam ile öteki ilgililer karşıladı.

22:19 - BAHÇELİ İLK KEZ AÇIKLAMA YAPTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi olayının üzerinden geçen 30 saate rağmen arama ve kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaşamamış olmalarının kazazedelerin sağlık durumları konusundaki endişelerini arttırdığını bildirdi.

Açıklamasında, ''aradan geçen 30 saate rağmen arama ve kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaşamamış olmalarının kazazedelerin sağlık durumları konusundaki endişelerini artırdığını'' ifade ederek şunları kaydetti:

''Cenab-ı Allah'tan niyazımız ve dualarımız; Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberinde bulunanlara biran önce ulaşılması ve olayın can kaybı olmadan atlatılması ve aydınlanmasıdır.

Yüce Allah'ın, Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nu milletimize bağışlaması temennisiyle aziz milletimize, ailesine ve BBP mensuplarına sabır ve metanet diliyorum.''


22:05 - HELİKOPTER HALA BULUNAMADI

21:33 - AKUT KAZA BÖLGESİNE 3 EKİP DAHA GÖNDERİYOR

AKUT'tan yapılan açıklamada, söz konusu helikopter kazasıyla ilgili dağ arama kurtarma çalışmalarında bölgeye en yakın olan Gaziantep'teki en deneyimli kadroların görevlendirildiği ve yetkililerin emrinde çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şu hususlara yer verildi:

"Bu gece itibariyle Niğde, Kayseri ve Bingöl ekiplerimizden gönüllülerimizi de bölgeye destek amacıyla kaydırıyoruz. AKUT ailesi olarak, BBP Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 vatandaşımızın sağ salim kurtarılabilmesi için çaba harcamaya devam ediyoruz ve onları bulana kadar da devam edeceğiz.

Bu arama kurtarma görevi sonuçlanıncaya dek, BBP'nin, kazazedelerin yakınlarının ve tüm Türk milletinin sabırlı ve başta Silahlı Kuvvetler olmak üzere, bölgede binlerce insanın canla, başla arama çalışmalarına katıldığını bilerek metanetli olmalarını diliyoruz."

19:25 - BBP YÖNETİMİ YÜRÜYÜŞE KARŞI ÇIKTI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopter enkazına henüz ulaşılamamış olması BBP Genel Merkezi'nde gerginliğe yol açtı. Alperen Ocakları, Yazıcıoğlu için sabah gerçekleştirdikleri yürüyüşün bir benzerini yaparak Başbakanlık'a gitmek istedi. Bunun üzerine araya giren parti yönetimi ve tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, yürüyüş yapmak isteyen gruba yönelik olarak, ''Bu durum BBP'ye yakışmaz. Muhsin Yazıcıoğlu burada olsa aynı şeyleri söylerdi. Bize yakışanı yapın. Biz serseri değiliz. Tahriklere kapılıp yürümek, bağırmak, slogan atmak bizim üslubumuz olamaz. Sizi kışkırtıyorlar. Bunlara gelmeyin. Yürümek isteyen bizden değildir'' uyarılarında bulundu.

19:20 - YAKINLARI UMUTLU BEKLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

BBP Genel Başkanı Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı helikopterde bulunanların aileleri sevinçli bir haber alabilmek için bekliyor. Aileler, mutlu bir haber alabilmek için bir an olsun televizyonların başından ayrılmıyor. BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı'nın askerde olan oğlu Alper Yancı'nın birliğinden izin alarak Sivas'a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Yancı'nın yakınları, haberleri dinledikçe gözyaşı döküyor. BBP'den belediye meclis üyesi adayı olan Murat Çetinkaya'nın evine gelen yakınları ailesini teselli etmeye çalışıyor. Gazetecilere görüntü vermek istemeyen aile, sağ olduklarını duyduktan sonra sevinçlerine ortak olmak için görüntü verebileceklerini söyledi

19:15 ERDOĞAN YAZICIOĞLU AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yaptığı basın toplantısının ardından İl Özel İdaresi'ne ait misafirhaneye geldi. Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve kızına geçmiş olsun dileklerini iletti. Başbakan Erdoğan, daha sonra kara yolu ile Kahramanmaraş'a hareket etti.

18:47 - ARAMALAR DURDURULDU

Göksun bölgesinin pekçok noktasında arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler, sis, havanın kararması ve aşırı kar yağışı sebebi ile arama kurtarma çalışmalarını durdurdu. Bölgedeki telsiz konuşmalarını dinleyen amatör telsizcilerden alınan bilgiye göre sadece Sinse bölgesindeki ekip arama çalışmalarını sürdürüyor.

18:34 - BULUNAN METAL KUTU HEYECANLANDIRDI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu da taşıyan ve dün düşen helikopterin enkazını arama çalışmaları sırasında, metal bir kutu bulunduğu, ancak kutunun, meteoroloji balonuna ait olduğu bildirildi. Dağlık arazide arama yapan askerler tarafından bulunan metal kutu, helikoptere ait bir parça olabileceği düşüncesiyle Kurucaova köyündeki operasyon merkezine getirildi. Jandarma ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda, metal kutunun, atmosfere atılan bir meteoroloji balonuna ait olduğu belirlendi. Yetkililer, arama çalışmalarının sürdürüldüğünü, her türlü ip ucunun değerlendirildiğini kaydetti. 

18:10 BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPIYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düştüğü bölgede ''çalışmaların devletin tüm imkanlarıyla sürdürüldüğünü'' söyledi. Erdoğan, ''Olay bölgesine gönderilen uçak ve helikopterler, kar yağışı, sis gibi olumsuz hava koşullara rağmen bölgede görev yapmış, sadece yakıt ikmali için bölgeden ayrılmışlardır'' dedi. Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki Hükümet Konağı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, TBMM Başkanvekili ve Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi Nevzat Pakdil de hazır bulundu. Başbakan Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılması çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ''Çalışmalar şu anda devletin tüm imkanlarıyla sürdürülüyor'' dedi. 25 Mart günü Çağlayan ilçesinden kalkarak Yozgat'a gitmekte olan helikopterin Göksun ilçesi Sisne-Kurucuova-Kızılöz şeridi civarında düştüğünün tahmin edildiğini belirten Erdoğan, helikopterde Yazıcıoğlu'nun yanı sıra BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yağcı, Sivas Belediye Meclis Üye adayı Murat Çetinkaya, İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe'nin bulunduğunu bildirdi. Erdoğan, dün saat 15.45 civarı kazazede İsmail Güneş'in 112 Acil Servisi'ne yaptığı telefon ihbarı sonrasında arama-kurtarma çalışmalarının hemen başladığını ve çevre iller ile tüm bölgeden ekipler sevk edildiğini yoğun çalışma başlatıldığını belirterek, şunları kaydetti: ''Olayın duyulmasından itibaren Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü ve kriz merkezi teyakkuza geçirilerek ilgili tüm kurumlarla koordinasyon sağlanmış, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığımız yoğun bir çalışma başlatmıştır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına iletilen cep telefonu numaraları üzerinden, telefon sinyalleri üzerinden de tarama işleminin gerçekleştirilmiş, baz istasyonlarına göre koordinatlarda arama kurtarma çalışmaları yoğunlaştırılmıştır. Saat 17.03'de İncirlik'ten bir adet AS 532 tipi arama kurtarma helikopteri, saat 18.09'da Malatya'dan biri ambülans biri arama kurtarma ekibi olmak üzere iki adet UH 60 Sikorsky helikopteri ve saat 18.44'de Merzifon'dan bir adet ES 532 tipi arama kurtarma helikopteri bölgeye sevk edilmiştir. Ayrıca, saat 17.26'da Diyarbakır'dan Casa tipi arama-kurtarma uçağı kaldırılmıştır. Olay bölgesine gönderilen uçak ve helikopterler, kar yağışı, sis gibi olumsuz koşullara rağmen bölgede görev yapmış, sadece yakıt ikmali için bölgeden ayrılmışlardır.'' Başbakan Erdoğan, dün gece de devam eden çalışmalara, meteorolojik şartların kötüleşmesi üzerine saat 22.00'de ara verildiğini söyledi.

15:52YILDIRIM HELİKOPTER KURALLARA UYGUN UÇTU


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin gerek uçuşa elverişliliği gerekse ruhsat ve teknik donanımı bakımından tamamen kurallara uygun olduğunu söyledi. Bakan Yıldırım, Gümüşhane'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, dün saat 14.35'te Kahramanmaraş'tan kalkan helikopterin saat 15.55'te Göksun ilçesi civarında dağlık arazide kaybolduğunu hatırlattı.

15:45 KURTULMUŞ GÖKSUN'DA


Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi. Çorum ve Tokat mitinglerini iptal ederek Kahramanmaraş'a gelen Numan Kurtulmuş'u partililer karşıladı. Numan Kurtulmuş, daha sonra Kahramanmaraş'tan Göksun ilçesine geçti. Göksun'da, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu arama çalışmaları hakkında bilgi alan Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu hükümet konağına geçti. (CİHAN)


15:38DİYARBAKIR'DAN 30 KİŞİLİK EKİP GÖNDERİLDİ

Diyarbakır Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünden 30 kişilik bir ekip, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'a gitti. Diyarbakır Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Müdürü İlhami Doğangün'ün de aralarında bulunduğu 30 kişilik ekip, gerekli araç ve gereçleri ve arama kurtarma çalışmalarında görev yapabilecek donanıma sahip 5 araçla yola çıktı. Akşama doğru Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine varacağı bildirilen ekip, arama çalışmalarına katılacak.

15:34 SİVAS'TA SEÇİM ÇALIŞMALARI DURDURULDU

Sivas'ta 6 siyasi parti yaptıkları ortak açıklamada, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesi nedeniyle yaptıkları tüm seçim programlarını durdurduklarını bildirdi. Sivas Belediyesi Kültür Merkezi'nde bir araya gelen CHP, DSP, DP, MHP, Saadet Partisi ve AK Parti'nin Sivas teşkilatı yöneticileri, ortak bir basın açıklaması yaptı. Partilerin il başkanlarının imzalarının bulunduğu basın açıklamasını okuyan CHP İl Başkanı Bülent Renda Deniz, şunları kaydetti:

 

15:19 YAZICIOĞLU BU KAZDAN SAĞ ÇIKAÇAK

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Kurucaova köyündeki gergin bekleyişleri sürüyor. 

Kurucaova köyünde arama-kurtarma çalışmalarını izleyen bir grup BBP'li, Kurucaova İlköğretim Okulu'nun bahçesinde toplandı.

Gergin bekleyiş sürerken partililer ''Dağdaki terörist bulunuyor Yazıcıoğlu niye bulunmuyor?'', ''Biz terörist miyiz?'' diye slogan atıp tekbir getirdi.

Bahçe duvarının üzerinden kalabalığa seslenen BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, ''Muhsin Yazıcıoğlu nice işkencelerden sağ salim çıktı. Bu kazadan da sağ çıkacak. Hepimiz buna inanıyoruz. Kimse bizi yolumuzdan geri döndüremez. Bizim arkamızda patronlar yok, katil ABD ve İsrail yok, Allahımız ve milletimiz var'' dedi.

Bir süre daha ''Muhsinler ölmez'', ''Başbuğ Muhsin'in askerleriyiz'' diye slogan atan gençler, Öznur'un uyarısıyla slogan atmaya son verdi.

Çok sayıda jandarma ve polis, Kurucaova İlköğretim Okulu'nun önündeki ana yolda ve okulun çevresinde önlem aldı.

Arama-kurtarma çalışmalarını yeterli bulmadıklarını belirten BBP'liler, okul bahçesi ve okulun duvarları önünde beklerken güvenlik güçleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurucaova köyüne gelme ihtimaline karşı önlemlerini sürdürüyor.

15:12 AKUT'TAN AÇIKLAMA

Nasuh Mahruki: Kar ve soğuk arama çalışmalarını güçleştiriyor 
 
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, kış koşullarının, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin arama çalışmalarını zorlaştırdığını söyledi. 
 
 
AKUT'un da bulunduğu arama çalışmalarına ilişkin AA muhabirine bilgi veren Mahruki, dağlık olan bu bölgede şartların ''çok ağır ve görüş mesafesinin çok az olduğunu'' vurguladı.

Koordinatların tespit edilememesinin durumu zorlaştırdığını, kaza yeri belli olmadığı için farklı yerlere ekip gönderildiğini dile getiren Mahruki, görüş mesafesinin azlığı nedeniyle sadece karadan arama yapılabildiğini ifade ederek, ''Kış koşulları işimizi çok zorlaştırıyor'' dedi.

Mahruki, ''tahminlerden sonuçlar çıkartılarak arama yapılmaya çalışıldığını, hava karardıktan sonra arama yapmanın daha da zorlaşacağını'' dile getirdi.

AKUT'tan 16 kişinin arama çalışmalarına katıldığını anlatan Mahruki, ''Aramanın en iyi şekilde yapıldığını herkes bilsin'' diye konuştu.

 

15:00 DTP'DEN ASKERE YAZICIOĞLU TEPKİSİ!

DTP'li Selahattin Demirtaş, Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterle ilgili açıklama yaptı. DTP'nin hedefinde askeri makamlar vardı...Seçim çalışmaları için Diyarbakır'da bulunan DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunan helikopterin düşmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Demirtaş, yapılan arama çalışmalarını da eleştirdi.

KUZEY IRAK'I BBG EVİ GİBİ İZLEYENLER HELİKOPTER ENKAZINI BULAMIYOR

Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin düşmesi ve arama çalışmalarıyla da ilgili konuşan Demirtaş, "Öncelikle üzüntü duyduğunu ifade etmek istiyorum. BBP'ye geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Türkiye'de askeri anlamda ister sınır içi ister sınır ötesi olsun operasyon yapan, nokta operasyonları yaptıklarını, Kuzey Irak'ı BBG evi gibi izlediklerini söyleyenler 2 güne yakın bir zamandır bir helikopter enkazına ulaşamıyorlarsa bu tuhaf bir durumdur. Doğrusu sorgulanması gereken bir durumdur. Umut ediyorum bir an önce kaza yapanlara ulaşılır ve sağ salim kendilerine kavuşulur"dedi.

 

 

14:12 BBP'Lİ GENÇLER DAĞDA

 

Yazıcıoğlu bulunamayınca, BBP'li onlarca kişi dağa akın etti. Bir çoğu donma tehlikesi atlattı. Kritik durum BBP'lileri isyan ettirdi. Yazıcıoğlu'nun uzun saatler yapılan aramalara rağmen hala bulunanamış olması sabırları taşırdı. Alperen ocaklara sokağa çıktı.

Dahası onlarca kişi kaza bölgesine giderek dağlara çıkıp kendi imkanları ile arama çalışmalarına başladı. Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür bu duruma dikkat çekti ve "Onlara bir şey olursa..." diyerek endişesini dile getirdi.

Gürgür ve bir grup ocak üyesi, Kahramanmaraş Valiliği önünde, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan ve dün düşen helikopterin hala bulunamamasına tepki gösterdi.

Beraberindeki Alperen Ocakları üyeleriyle birlikte Kahramanmaraş Valiliği binasına girmek isteyen Gürgür, polisin engellemesiyle karşılaştı. Gürgür, daha sonra Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile görüşerek, arama kurtarma çalışmalarında yaşanan sıkıntıyı anlattı.

Gürgür, Kahramanmaraş Valiliği çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının yetersizliği nedeniyle çalışmalara kendilerinin de katıldığını belirtti.

DAĞDA ÖYLE ARAMA YOK...

Dün saat 23.30'da bölgeye geldiklerini ve Alperen Ocakları üyesi 50 kişiyle dağda 3 saat arama yaptıklarını ifade eden Gürgür, şöyle konuştu:

''Devletin resmi açıklamalarında 1500 noktada arama yapıldığı, bölgede bine yakın personelle 5 helikopterin arama kurtarma çalışmasına katıldığı bilgisi verilmesine rağmen, 1 astsubay, 4 tane gönülsüz köy korucusu ve 3 tane alt kademede proje üreten AKUT görevlisinden başka kimseyi göremedik.

YÜZLERCE GENÇ DAĞLARDA BİLEN YOK...

Abdullah Gürgür, kriz merkezi olarak ilan edilen Kahramanmaraş'ın da krizi iyi idare edemediğine şahit olduklarını öne sürerek, Ankara'dan Kahramanmaraş'tan ve Türkiye'nin birçok bölgesinden gelip Muhsin Yazıcıoğlu'nu kurtarmak için inisiyatif sergileyen gençlerin, devletin hiçbir kriz mekanizmasına takılmadan kendilerini dağlarda bulduğunu ileri sürdü..

DONMA TEHLİKESİ ATLATANLAR OLDU

Abdullah Gürgür, arama çalışmalarına katılan bazı arkadaşlarının donma tehlikesi geçirdiğini ve geri dönmek zorunda kaldığını ifade etti.

13:55 : BAYKAL KONUŞUYOR: BBP Genel Merkezini ziyaret eden Baykal bir açıklama yaptı. İşte sözleri;

24 saat sonrasında enkaz mahallinin dahi tam olarak tespit edilememiş olmasını yadırgıyorum. Bunun teknik olmalı vardır olmalıdır herhalde. Biz de olsa kullanacaklarından kuşku duymuyorum. Günün teknolojik imkanları düşünelecek olursa bilemiyorum yani...

Böyle bir teknoloji dünya da mı yok Türkiye'de mi yok? Söylemek istediğim Türkiye'de yoksa bu tür teknolojileri getirmek ve örgütlenmek lazım. Türkiye 24 saat içinde bir helikopteri bulabilmeledir. Yoksa onun teknolojik imkanlarını el birliği ile sağlayalım.

12:30: Yazıcıoğlu'na 20 saattir ulaşılamadı... Hala enkaz bulunamadı... Çalışmalar Göksun ilçesinde Kaman dağında yoğunlaştı.

12:00 BAKAN ÇİÇEK ARAMA FALİYETLERİNİ ÖZETLEDİ

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yazıcıoğlu ve yanındakileri arama çalışmaları ile ilgili en son bilgileri verdi. Çiçek, devletin bölgede yapmış olduğu çalışmaları şöyle özetledi:


Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yazıcıoğlu ve yanındakileri arama çalışmaları ile ilgili son bilgileri verdi.

"Bu değerli bir vatan evladının helikopterinin düştüğü haberi gelir gelmez harekete geçildi.

Eksik bilgilere dayanarak haber kirliliği yanlış anlaşılmalar yaşanıyor.

Devletin yapmış olduğu çalışmaları özetlemek istiyorum.

Sivil Havacılık Teşkilatı helikopterin düştüğü haberini verir vermez, hem Genelkurmay Başkanlığı hem devletin ilgili birimleri derhal harekete geçti.

Genelkurmay Başkanına bu konuda teşekkür ve minnetimi iletmek istiyorum. 3 Skorsky ve Casa uçağı havadan tarama yaptı Çalışmalara da 3 helikopter destk verdi. Binlerce asker, 832 köy korucusu ve AKUT ekibi ambulanslar sağlık personelleri ve doktorlar derhal bölgeye intikal etti.

Jandarma komandolar ve Gölbaşı'ndan özel askeri birlikler bölgeye sevk edildi. Bütün bunlar bir an önce neticeye ulaşmak içindi. Bu arkadaşımızı Allah milletimize bağışlasın. Tedbirde kusur etmemek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İçişleri Bakanı Sayın Atalay ve Mecli Başkanvekili ve Yazıcıoğlu'nun akrabası olan Nevzat Pakdil bölgede gelişmleri geceden beri takip ediyor.

Tek bir sorun var. Olumsuz hava koşulları ve arazi yapısı arama çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

Bir telefon görüşmesi var. Arama tarama faaliyetleri bu sinyalin geldiği noktada yapılıyor. Bu alan çok dağlık bir alan. Binlerce kişi dağ taş arıyor bölgeyi tarıyor.

Eksik bilgiler kartopu gibi büyüyor. Enkaza ne zaman ulaşacağı gibi bir bilgi verilemiyor. Hepimizin yüreği yaralı. Eksik bilgilerle insanların kafası karışıyor. Sayın Yazıcıoğlu'nu uzun bir süredir tanıyorum ve adam gibi adamdır.

Devletin ağardan alması için bu işin sorumluların vicdansız olmak lazım. Böyle ağır bir iftirada bulunmamak lazım. Siz de bu noktaya dikkat ederseniz sevinirim. İlave bilgi olursa sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz."

11:38 KAYINBİRADERİNDEN AÇIKLAMA

 Nevzat PAKDİL (Kayınbiraderi): İnşallah korktuğumuz olmaz. Herkese canı gönülden teşekkür ederiyorum. Eldeki tüm imkanlar kullanıldı. Ama aşırı sis ve kar yağışı nedeniyle sonuç alınamadı.

(Pakdil konuşmasının sonunda gözleri doldu ve ağlamaklı olarak sözlerini yarım bıraktı...)


11:38 BÖLGEDEN SON DURUM

 Bölgede hava sıcaklığı eksi 2 derece... Kar kalınlığı 2 metre civarında... Arama çalışmalarına katılan 22 kişi donma tehlikesi geçirdi

11:30 HELİKOPTERDE YER TESPİT CİHAZI YOKMUŞ

Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterde yer tespit cihazı yokmuş

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götürürken Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi ile Göksun ilçesi arasında düştüğü tahmin edilen helikopterin ait olduğu Medair şirketinin kaptan pilotlarından Ali İbanoğlu, helikopterde, düştüğü yeri tespit için bir cihaz bulunmadığını bildirdi.

Esas Hava Taşımacılık Turizm ve Ticaret AŞ'ye ait Medair şirketinin kaptan pilotlarından İbanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, helikopterin tam olarak nerede düştüğünü bilmediklerini, yerinin tespiti için ise ne kendilerinde ne de helikopterde sinyal gönderen bir cihaz bulunmadığını söyledi.

Şirketin bir başka yetkilisi ise helikopterin bulunabilmesi için ellerinde imkan olmadığını, bu nedenle herhangi bir çalışma yapamadıklarını dile getirdi.

Yetkili, helikopterin düştüğü haberini televizyonlardan öğrendiklerini, bunun ardından cep telefonuyla kaptan pilot Kaya İstektepe'ye ulaşmaya çalıştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını kaydetti.

11:20 BAYKAL'IN KARARI

CHP lideri Deniz Baykal da bugünkü mitinglerini iptal ettiğini duyurdu...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay  açıklama yapıyor

Helikopterden gelen herhangi bir sinyal yok ...

10:52 BAHÇELİ DE MİTİNGLERİNİ İPTAL ETTİ

MHP lideri Bahçeli de seçim mitinglerini iptal etti.

10: 47 BAŞBAKAN MARAŞ'A GİDİYOR.

Başbakan Erdoğan Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi nedeniyle Kahramanmaraş'a gidiyor... Uşak ve Erzincan mitinglerini iptal etti.

10:00 2 SKORSKY DAHA GÖDERİLDİ

Bölgeye Genelkurmay 2 skorsky helikopter daha gönderdi. Bununla birlikte 12'şer kişilik özel birlikler sevk edildi.

Kazanın üzerinden 17 saat geçti ve hala enkaza ulaşılamadı. İki ayrı baz istasyonundan sinyal alınıyor. Bu nokta 8 kilometrelik bir alanı işaret ediyor. Sinyallere göre kimse hareket etmiyor.


09:30 BBP GENEL MERKEZİNDEN SERT AÇIKLAMA

BBP Genel Merkezi'nden Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç bir açıklama yaptı."Şu ana kadar hiçbir yerden bizi rahatlaCep telefonu sinyali alındığı, az da helikopter sinyali alındığı 10 saat önce bize bildirildi. Ama henüz hiçbir sonuca ulaşılamadı. Genel Başkanımız TBMM'nin bir üyesidir. Sayın Başbakanı bugün hiçdeğilse bir mitingini iptal ederek olay yerine gitmeye ve bizzat ilgilenmeye çağırıyoruz. TBMM Başkanı şu ana kadar hiçbir suretle ilgilenmemiştir. Bırakın ilgilenmeyi Genel Merkez'imizi bile aramamıştır. Onu da görevinin başına çağırıyoruz."


 09:05 BENİ ÖLDÜRECEK MİSİNİZ?

Yazıcıoğlu'nun helikoptere binmeden önceki son sözü...

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, helikopterin bir hafta önce kiralanması sırasında Yazıcıoğlu’nun helikopterle uçmaya direndiğini açıkladı. Çayır, Yazıcıoğlu’nun parti yöneticilerine, “Bırakın bu helikopter işlerini, hava koşulları kötü olunca uçamayız. Tehlikeli bir şeyler olur. Beni öldürecek misiniz” dediğini kaydetti.

07:53 ARAMALAR DEVAM EDİYOR

Bu arada, Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri bulmak için Kurucaova köyü Kaman Dağı, Çatalkaya ve Güneyoluk mevkilerinde arama çalışmaları devam ediyor.

07:30 BBPLİLERDEN PROTESTO

Bölgede bulunan Bakan Beşir Atalay'ın içinde bulunduğu aracın geçeceği güzergaha, bir grup BBP'li genç otomobil park etti. Yolu kapatan gruptakiler, helikopterin bir an önce bulunmasını istedi.

''Başbuğ Muhsin'' şeklinde bir süre slogan atan gruptakiler, asker ve korucuların uyarıları üzerine park ettikleri aracı yoldan çekti.

07:03 800 KİŞİLİK EKİP ARAMA YAPIYOR

Yaklaşık 800 kişilik bir kurtarma ekibi bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede soğuk havanın etkili olduğu ve çalışmaların zorlukla yürütüldüğü belirtiliyor.


07:15 BAŞBAKANLIK : ARAMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bulunması için havadan yeniden başlatılan arama çalışmalarını izlemek için Göksun ilçesine bağlı Kurucaova köyüne geldi.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bulunması için karadan devam eden arama çalışmalarına günün ışımasıyla birlikte havadan da başlandı. Bölgede bulunan Bakan Atalay, havadan yeniden başlatılan arama çalışmalarını izlemek amacıyla Kurucaova köyüne geldi.

Köydeki incelemelerinin ardından bölgeden ayrılan Atalay'ın içinde bulunduğu aracın geçeceği güzergaha, bir grup BBP'li genç otomobil park etti. Yolu kapatan gruptakiler, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bir an önce bulunmasını istedi.

''Başbuğ Muhsin'' şeklinde bir süre slogan atan gruptakiler, asker ve korucuların uyarıları üzerine park ettikleri aracı yoldan çekti. Bakan Atalay'ın içinde bulunduğu araç, gruptakilerin yolu açması üzerine köyden ayrıldı.

Bu arada, Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri bulmak için Kurucaova köyü Kaman Dağı, Çatalkaya ve Güneyoluk mevkilerinde arama çalışmaları devam ediyor.

 

26.03.2009 06:39 GENELKURMAY'IN 2 SKORSKY VE 1 CASA UÇAĞI BÖLGEDE

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yazılı açıklama

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopteri arama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığına ait 2 skorsky ve 1 casa uçağının saat 04.30'da hareket ederek, bölgede arama çalışmalarına başladığı belirtildi.

Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait H-160 tipi bir helikopterin de arama çalışmalarına katılmak üzere saat 05.25'de Nevşehir'den bölgeye hareket ettiği kaydedildi.

Çalışmaların 345 jandarma subay, astsubay ve erbaş, Kahramanmaraş Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü ekipleri, Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüğünden 27 personel, 8 araç ve 1 arama köpeği ile 897 geçici köy korucusu ve 60 AKUT personeliyle devam ettiği belirtilen açıklamada, ''Sağlık Bakanlığına ait 14 ambulans ve 2 medikal kurtarma ekibi bölgede hazır bekletilmektedir. Arama çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilmektedir'' denildi.

26.03.2009 05:16 - 2 HELİKOPTER YENİDEN ARAMAYA BAŞLADI


Bakan Atalay: "Koordinatları yeni belirlenen bir alan var oraya gidiyorum"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazının bulunması için tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, ''Tekrar geçmiş olsun diyoruz, inşallah hayırlısıyla çabucak ulaşmaya çalışıyoruz'' dedi.

Bakan Atalay, Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına ulaşmak için başlatılan çalışmaları yerinden takip etmek üzere geldiği Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Vali Mehmet Niyazi Tanılır ve öteki yetkililerle İlçe Jandarma Komutanlığında toplantı yaptı.

Bakan Atalay, Göksun İlçe Jandarma Komutanlığından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hem sivil savunma hem jandarma hem de emniyet kuvvetleri ile diğer sivil kurtarma ekiplerinin helikoptere ulaşmak için çalıştığını ifade eden Atalay, ''Tekrar geçmiş olsun diyoruz, inşallah hayırlısıyla çabucak ulaşmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Bakan Atalay, dün akşam geç saatlere kadar 3 helikopterle arama yapıldığını belirterek, söz konusu helikopterlerin sis ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilerleyen saatlere kadar arama çalışmalarına devam edemediğini kaydetti.

Şu saat itibariyle 2 helikopterin yeniden arama çalışmasına başladığını ifade eden Atalay, Genelkurmay Başkanlığından 4, Emniyetten ise 3 helikopterin havanın ışımasıyla birlikte bölgeye gelerek arama faaliyetlerine katılacağını bildirdi

Bakan Atalay, ''Gün aydınlanırken yoğun bir çalışma başlatacağız. Biz şimdi koordinatları yeni belirlenen bir alan var oraya gidiyoruz. Havadan, karadan, tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Şimdilik söyleyeceklerim bu'' dedi.

Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün de arama çalışmaları hakkında Bakan Atalay'a bilgi verdi.

Akgün, şunları söyledi:

''Bölgede şu an bana bağlı 3 bin asker ve korucu 5 ayrı bölgede arama çalışmalarına devam ediyor. Tüm imkanlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.'

Bakan Atalay, açıklamasının ardından arama çalışmalarını izlemek için Kurucuova köyüne hareket etti.

05: 15 ATALAY: ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERMEK ZORUNDA KALDIK

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazının aranması çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildiğini söyledi.

Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı'nda brifing aldıktan sonra çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Atalay, arama-kurtarma çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildiğini ancak gün ışımaya başladıktan sonra ekiplerle hem havadan hem karadan çalışmalara yeniden başlanacağını belirtti.

Kendisinin de arama-kurtarma çalışmalarını yerinde takip edeceğini kaydeden Atalay, "Tüm imkanlarımız seferber edildi". dedi.

Genelkurmay'dan da bölgeye helikopterlerin gönderileceğini belirten Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakınlarının "arama-kurtarma çalışmalarında ihmalkarlık yapıldığı" yolundaki iddialarıyla ilgili bir soruyu da cevapsız bıraktı.

Bakan Atalay, 05.00 sıralarında helikopterin düştüğü tahmin edilen bölgedeki çalışmaları yerinde takip etmek üzere Kurucaova Köyü'ne hareket etti.

04: 26 TİPİ VAR, GÖRÜŞ MESAFESİ 1 METREYE KADAR DÜŞÜYOR

Havanın çok soğuk olması nedeniyle arama kurtarma çalışmasına katılan ekipler değiştirilerek çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.

Çalışmalara katılan ekipler, bölgede hava şartlarının çok kötü olduğunu sıcaklığın eksi 15 dereceye kadar düştüğünü kaydettiler.

Bölgede yoğun sis bulunduğu ve görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü bilgisi alındı.

Bu arada, Kahramanmaraş İl Özel İdaresinden getirilen paletli bir dozer, araçların bölgeye sevkini sağlamak amacıyla yol açma çalışmaları yürütüyor.

04: 18 TOPÇU: GELİNEN NOKTA SINIRLARIMIZI ZORLUYOR

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, kurtarma çalışmalarında herhangi bir sonuç alınamaması nedeniyle Türk ulusunun ve partililerin tahammül sınırlarının zorlandığını söyledi.

Yalçın Topçu, BBP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, helikopterin düşüşünün üzerinden 12 saat geçtiğini bildirdi.

Şu ana dek yapılan çalışmaları devletin ilgili birimleriyle koordineli bir biçimde izlediklerini anlatan Topçu, ''Yapılan çalışmalardan şu ana kadar bir sonuç alınamaması bizleri derinden üzmüştür'' dedi.

Topçu, herhangi bir ihmalin olduğunu düşünmediklerini ifade ederek, yetkililerden şu ana dek sonuç alınamamasının nedenini tatmin edici bir biçimde açıklamalarını beklediklerini kaydetti.

Topçu, ''Bu noktada bütün sorumluluk devletin ilgili birimlerindedir. Yapılan çalışmaların ne noktada olduğunun ivedilikle açıklanmasını bekliyoruz. Şu geldiğimiz noktada büyük milletimizin ve partililerimizin tahammül sınırları zorlanmaktadır'' diye konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine Topçu, en son açıklamadan sonra kendilerine herhangi bir bilgi ulaşmadığını dile getirdi.

Topçu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın aradığını ve bölgede olduğunu söylediğini bildirdi.

Çalışmaların sürüp sürmediğinin sorulması üzerine Topçu, kendilerine, Genelkurmay ve Başbakanlık'tan çalışmaların sürdüğünün söylendiğini kaydetti.

Şu ana dek yapılan açıklamaların camialarını tatmin etmediğini belirten Topçu, ''İvedilikle tatminkar bir açıklama bekliyoruz'' dedi.

Öte yandan, MHP TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, BBP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek parti yöneticilerine ''geçmiş olsun'' dileklerini ilettiler.

03:58 BAKAN ATALAY DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına ulaşmak için başlatılan çalışmaları yerinden takip etmek üzere Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi.

Bakan Atalay'ı Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı girişinde, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek karşıladı.

Bakan Atalay ile birlikte Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da Göksun'a geldi.

Atalay, gazetecilere bir açıklama yapmadan beraberindekilerle değerlendirme toplantısı yapmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına geçti.

Çok sayıda gazeteci açıklama almak için İlçe Jandarma Komutanlığı önünde bekliyor.

02: 56 BAŞBAKANLIK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, ''Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin kaybolmasıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir'' denildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin yaptığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma birlikleri, emniyet güçleri, sivil savunma ile arama ve kurtarma ekipleri, köy korucuları ve gönüllülerle çalışmalar aralıksız devam etmektedir.

Kar, sis ve gece şartları, çalışmaların hızlı bir biçimde sonuçlandırılmasını zorlaştırmakta olup, mümkün olan en kısa sürede kaza mahalline ulaşmak için bütün imkânlar seferber edilerek arama ve kurtarma faaliyetlerine yoğun ve aralıksız olarak devam edilmektedir.''

02:36 ARAMALAR 2 KİLOMETREKARELİK ALANDA YOĞUNLAŞTI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopteri arama çalışmaları Göksun ilçesi Kurucuova mevkisindeki 2 kilometrekarelik bir alanda yoğunlaştı.

Arama-kurtarma çalışmalarına Göksun ilçesine gelen Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da bizzat katılıyor.

Son derece üzgün olduğu gözlenen Yusuf Yazıcıoğlu AA muhabirine, umutlarını yitirmediklerini ifade ederek, ''İnşallah hayırlı bir haber bekliyoruz'' dedi.

Arama çalışmalarının yoğunlaştığı Kurucuova Köyü Muhtarı Durdu Bayır ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde büyük bir gürültü duyduklarını ancak gök gürültüsü sandıklarını ifade etti. Muhtar Bayır, daha sonra bölgede helikopter düştüğünü duyduklarında, ilk duydukları gürültünün helikopterin çıkardığı ses olduğunu anladıklarını söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun ise cep telefonu sinyali gelen yerin karaçam ormanı ile kaplı olduğunu derin vadi bulunduğunu söyledi.

Çalışmaların 2 kilometrekarelik bir alanda yoğunlaştığını ifade eden Coşkun, bölgede yaklaşık 2 metre kar bulunduğunu, sis ve soğuk havanın çalışmaları güçleştirdiğini kaydetti.


01:30 HELİKOPTERE HENÜZ ULAŞILAMADI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikoptere henüz ulaşılamadı.

Askerler, sivil savunma ve acil kurtarma ekipleri ve bir grup partilinin de katıldığı çalışmalar kapsamında Çardak beldesinin güneyindeki dağlık kesimler ile Sisne mezrasının iki kilometre kuzeyindeki dağlık alanda arama yapıldı.

Çok sayıda ambulansın hazır bekletildiği arama çalışmaları sırasında helikopterin enkazına ulaşılamadı. Sisne mezrası kuzeyindeki dağlık kesimdeki arama çalışmalarını Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün ve Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek de izliyor.

Yoğun sis nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor.

00: 29 KAR YAĞIŞI, TİPİ VE 1 METREYİ GEÇEN KAR KALINLIĞI VAR

Göksun ilçesine bağlı Hacıömerli köyü Berit dağı civarında başlayan arama-kurtarma çalışmaları, sonuç alınamayınca Kızılöz köyü Karayakup dağı civarına kaydırıldı. Buradaki çalışmalara havadan gece görüş imkanına sahip askeri helikopterin yanı sıra karadan da jandarma, sivil savunma, arama-kurtarma, dağcılardan oluşan yaklaşık bin kişilik ekip katılıyor. Arama-kurtarma ekiplerine köylüler de destek veriyor.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın olay yerinden yönettiği arama-kurtarma çalışmaları, kar yağışı ve tipi yüzünden güçlükle sürdürülüyor. Arama çalışmalarının yapıldığı bölgede kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği belirtiliyor.
Bu arada, Kızılöz köyünün imamı, öğlenden sonra helikopterin köyün üzerinden geçtiğini söyledi.
Öte yandan, Andırın ilçesi çevresinde de arama çalışması başlatıldığı yönünde bilgiler alındı.

23:04 BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP lideri Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu helikopterin düşmesi ile ilgili, işin netleşmesine yakın olduklarını söyledi

23:00 HAVADAN ARAMA ÇALIŞMALARI DURDURULDU
 
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterinin aranması çalışmalarının hava muhalefeti nedeniyle durdurulduğu öğrenildi. 
 

İçerisinde 6 kişi bulunan helikopterin bulunması amacıyla başlatılan arama çalışmalarının havadan devam işlemleri, hava muhalefeti nedeniyle durduruldu. Ancak kara ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
 


22:54 TOPÇU: SİNYAL ALINDI BİLGİSİ GELDİ

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu bir kez daha kameralar karşısına geçti. Topçu son bilgilere göre Göksun-Kırcaova mevkiinden sinyal alındığını söyledi. Topçu, 'Bilgiler önce Başbakanlığa sonra da bize geliyor. Sinyal alınan bölgeye havadan ulaşımın mümkün olmadığı ve karadan ulaşılmaya çalışıldığı bilgisini aldık. Helikopter bölgeye inemiyor. Casa tipi uçakla çalışmalar sürüyor. Tahminlerimize göre Başkanımıza ve partili arkadaşlarımıza ulaşılacaktır. Milletimizden dua bekliyor. Allah inşallah onları kanatları altına alır. İnşallah sağ-salim milletimize ve ailelerine ulaşacaklardır.

22: 40 DHA'NIN İDDİASINA GÖRE ENKAZ BULUNDU

DHA, bölgedeki polis telsizlerinden geçen 'enkaz bulundu' anonsunun geçtiğini iddia etti. 

Kahramamaraş'ta saat 22.30'da polis telsizlerinden geçen bir anonsta helikopter enkazının Sisli Köyü yakınlarında bulunduğu belirtildi. 
 
Ancak yetkililer henüz bir açıklama yapmadı.
 


 

22:40 GEBEN'DEKİ ARAMALAR SONUÇSUZ KALDI

Aramalar Kızılcık Yaylası'nda yoğunlaştı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmaları, Göksun ilçesinin Kızılcık Yaylası'nda yoğunlaştı.

Enkazın Andırın ilçesine bağlı Geben beldesinde olabileceği bilgisiyle bölgeye yöneltilen ekipler burada yapılan aramalardan sonuç alamayınca Çardak bölgesine çekildi.

Bu arada, Çardak Kızılcık Yaylası'ndan sinyal alındığı bilgisi üzerine ekiplerin önemli bir bölümü bu yaylaya sevk edildi.

Kızılcık Yaylası'ndaki aramalar yoğun kar yağışı altında sürdürülüyor.

AA

22:10 BİNALİ YILDIRIM: CEP TELEFONLARINDAN SİNYALLER ALINIYOR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazının bulunması için yapılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, ''Kaptan ve yolcuların cep telefonlarından sinyal alınıyor. Sinyaller en yakın baz istasyonlarına göre GPS'e giriliyor ve koordinat belirleme çalışmaları yapılıyor'' dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Erzincan'da bulunan Yıldırım, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi ile ilgili olarak evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, helikopterin enkazının bulunması için yapılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Tipi ve ağır hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmaları sırasında zaman zaman sıkıntıların yaşandığını dile getiren Bakan Yıldırım, ''250 asker, civardaki köylüler, havadan helikopterler ve bir uçak, arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yapılabilecek ne varsa devletin tüm imkanları kullanılarak yapılıyor'' diye konuştu.

Bir gazetecinin helikopterin düştüğü yerin tespit edilmesi için yapılan çalışmaları sorması üzerine Yıldırım, şunları s

Bu haber 2,902 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    6,308 µs