hava kuvvetlerinin Sudan'da ne işi var? | " /> hava kuvvetlerinin Sudan'da ne işi var? | "/>

En Sıcak Konular

İsrail hava kuvvetlerinin Sudan'da ne işi var?

26 Mart 2009 11:05 tsi
İsrail hava kuvvetlerinin Sudan'da ne işi var? ABD'de yayın yapan CBS televizyonu, İsrail Hava Kuvvetleri'nin geçen ocak ayında, Sudan'da Gazze Şeridi'ndeki Hamas için silah taşıyan bir araç konvoyunu vurduğunu öne sürdü.

Televizyon, saldırı sonucunda 17 kamyondaki 39 kişinin öldüğünü, çevredeki bazı sivillerin de yaralandığını iddia etti. Amerikan televizyonunun İsrail basınına da yansıyan bu iddiası, İsrailli resmi kaynaklar tarafından ne doğrulandı ne de yalanlandı.

Öte yandan Sudan'ın karayollarından sorumlu Devlet Bakanı Mabruk Mübarek Salim'in, merkezi Paris'te bulunan Sudan Tribune adlı internet sitesine, "Büyük güçlerin silah taşıyan küçük kamyonları vurup hepsini yaktığını" söylediği aktarıldı.

Salim, hava saldırısında Sudanlı, Eritreli ve Etiyopyalıların öldüğünü, bazılarının da yaralandığı kaydetti. Sudan haber sitesi, saldırının Sudan liman kentinin kuzeybatısındaki çöllük alanda, El Şa'anun dağı yakınında yapıldığını da belirtti.

CBS'in ulusal güvenlik muhabiri David Martin, İsrail Hava Kuvvetleri'nin Sudan saldırısıyla ilgili haberinde, İsrail istihbaratının silahların Sudan'dan Mısır'ın kuzeyine ve oradan da Sina yarımadasından Gazze Şeridi'ne gideceğini öğrendiğini bildirdi.

İSRAİL İLE ABD ANLAŞMA YAPTI

Martin, İsrail ile ABD'nin Gazze Şeridi'ne silah kaçakçılığını önlemek amacıyla daha yakın uluslararası çabalar için bir anlaşmaya imza attıklarını da hatırlattı.

İSRAİL: BU TÜR HABERLERE CEVAP VERMİYORUZ

İsrail ordu sözcülüğü, Amerikan televizyonu CBS'in, İsrail Hava Kuvvetleri'nin geçen ocak ayında Sudan'da, Hamas için silah taşıyan bir konvoyu vurduğu iddiasına ilişkin olarak, "İsrail bu tür haberlerle ilgili bir cevap vermemektedir" dedi.

İsrail ordu sözcülüğü, iddiayı ne doğruladı ne de yalanladı. CBS televizyonu, saldırı sonucunda 17 kamyondaki 39 kişinin öldüğünü, çevredeki bazı sivillerin de yaralandığını iddia etmişti.

A.A.



Bu haber 887 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,315 µs