Erdoğan Maraş'a gidiyor, mitingler iptal | " /> Erdoğan Maraş'a gidiyor, mitingler iptal | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan Maraş'a gidiyor, mitingler iptal

26 Mart 2009 10:52 tsi
Erdoğan Maraş'a gidiyor, mitingler iptal BBP lideri Yazıcıoğlu'nu taşırken düşen hekikoptere ulaşma çabaları aralıksız sürüyor. Helikopter için adeta bir ordu seferber edildi, açıklamalar birbirini kovalıyor...

10.40 BAŞBAKAN ERDOĞAN KAHRAMANMARAŞ YOLUNDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerini taşıyan helikopterin düştüğü Kahramanmaraş'a gidecek. Başbakanlık Genel Merkezi'nden edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan'ın Erzincan ve Gümüşhane'deki mitinglerini iptal ederek Kahramanmaraş'a gideceği öğrenildi. (CİHAN)

10.30 BAŞBAKANLIK TÜRKİYE ACİL DURUM YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: SABAH SAAT 04.30 İTİBARİYLE DE HEM KARADAN HEM HAVADAN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİLMEKTEDİR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili olarak saat 04.30 itibariyle hem havadan hem karadan arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden saat 09.50 itibariyle yapılan yazılı açıklamada, Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopteri arama çalışmalarının gece boyunca sürdürüldüğü anımsatıldı.

Saat 04.30 itibariyle de hem havadan hem karadan arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği ifade edilerek, arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanların şunlar olduğu bildirildi:

''Genelkurmay Başkanlığı'na ait 4 Skorsky helikopter ve bir Casa uçağı, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait H-60 tipi bir adet helikopter, Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim, 345 jandarma, subay, astsubay, erbaş, Kahramanmaraş Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü'nden 129 personel, 17 araç, Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü'nden 27 personel, 8 araç ve 1 arama köpeği, 897 geçici köy korucusu, 60 Akut personeli.''

Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nca 14 ambulans ve 2 medikal kurtarma ekibinin de bölgede hazır bekletildiği bildirildi.

Açıklamada, arama çalışmalarının aralıksız devam ettiği kaydedildi.

10.00 YAZICIOĞLU'NUN EŞİ VE KIZI GÖKSUN'A GELDİ

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile kızı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında düşün helikopterde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmalarının devam ettiği Göksun'a gelen Gülefer Yazıcıoğlu ile kızını TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil karşıladı. Gülefer Yazıcıoğlu aynı zamanda ağabeyi olan Nevzat Pakdil ile birlikte Göksun'da bulunan il özel idaresi binasında, arama kurtarma çalışmalarının sonuçlanmasını bekliyor. Gülefer Yazıcıoğlu ile kızının bitkin oldukları gözlendi.

Bu arada, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ile birlikte Göksun Kaymakamlığı'nda arama kurtarma çalışmalarını takip ediyor.

Yazıcıoğlu ve beraberindekileri bu sabah saatlerinde 2'si Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 1'i Genelkurmay Başkanlığı'na ait 3 skorsky helikopter havadan arama çalışması yaptı. Havanın sisli olması nedeniyle yaklaşık 1 saat aradan sonra yeniden havalanan helikopterlerle arama çalışmaları sürdürülüyor. 

Kahramanmaraş ve Adana'dan da çok sayıda arama kurtarma ekibinin Göksun'a gelerek çalışmalara katıldığı bildirildi.

09.31: GENELKURMAY BAŞKANLIĞINA AİT 2 SKORSKY HELİKOPTER İLE 12'ŞER KİŞİLİK 2 ÖZEL TİMİN DAHA BÖLGEYE HAREKET ETTİĞİ BİLDİRİLDİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu düşen helikopteri arama çalışmalarına katılmak üzere Genelkurmay Başkanlığına ait 2 Skorsky helikopter ile 12'şer kişilik 2 özel timin daha bölgeye hareket ettiği bildirildi.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden saat 08.45 itibariyle yapılan yazılı açıklamaya göre, kaza bölgesindeki arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlara ek olarak, Genelkurmay Başkanlığına ait 2 Skorsky helikopter ile Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim saat 08.20 itibariyle Ankara Gölbaşı'ndan bölgeye hareket etti.

Ekiplerin hava indirme yoluyla arama bölgesine bırakılarak, arama kurtarma çalışmalarına katılacakları bildirildi.

08:22 BBP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÜZEYİR TUNÇ: ERDOĞAN OLAY YERİNE GELSİN

BBP Genel Başkanı Yardımcısı Üzeyir Tunç, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu düşen helikopteri arama çalışmalarıyla ilgili olarak, ''Yetkililerden, ilgililerden, erki elinde tutanlardan devletin imkan ve kabiliyetlerini kullanmaları noktasında daha fazla sorumluluk ve daha fazla alaka göstermelerini bekliyoruz'' dedi.

Tunç, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, kazanın olduğu saatten bu yana Başbakanlık Kriz Merkezi'nden gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Başbakanlık Kriz Merkezi'nin, düşen helikopterin koordinatlarının tespit edildiğini ve sinyal alındığını 10 saat önce bildirdiğini ancak şu ana kadar hiçbir sonuç alınamadığını kaydeden Tunç, arama kurtarma ekiplerinin elinden geleni yaptığını, kaza mahallindeki arkadaşlarının canhıraş bir şekilde çalışmalara katıldığını ifade etti.

Tunç, şunları söyledi:

''Sayın Genel Başkanımız TBMM'nin bir üyesidir, bir milletvekilidir. Sayın Başbakan'ın hiç değilse bugün yapacağı mitinglerden bir tanesini erteleyerek, olay yerine gitmesinin ve olayı bizzat kendisinin takip etmesinin çok daha etik olacağı kanaatini taşıyoruz. Ayrıca Sayın Genel Başkanımız halen Sivas milletvekili olması dolayısıyla ne yazık ki TBMM Başkanı şu ana kadar hiç ilgilenmemiştir, ilgilenmeyi bırakın genel merkezimizi arayarak, geçmiş olsun dileklerini dahi iletmemiştir. Kendilerini lütfen görevlerini yerine getirmek için vazifeye davet ediyoruz.

Biz yetkililerden, ilgililerden, erki elinde tutanlardan devletin imkan ve kabiliyetlerini kullanmaları noktasında daha fazla sorumluluk ve daha fazla alaka göstermelerini bekliyoruz. Tabii ki  hepimizin içi yanıyor. Yöneticiler olarak biz bunu bekliyoruz. Tabanımız, gönüldaşlarımız, Türk milleti bunu bekliyor.''

Tunç, ''Kriz merkezine neden bulunamadığını sorduğunuzda ne yanıt alıyorsunuz?'' sorusu üzerine, cep telefonu sinyallerinin alındığının, zayıf da olsa helikopterden sinyal alındığının 10 saat önce kendilerine bildirildiğini ve net tespit yapıldığının iletildiğini söyledi. Kriz merkezinin, enkaza en kısa sürede ulaşılacağını bildirdiğini dile getiren Tunç, şu ana kadar herhangi bir sonuç alınamadığını belirtti.

''Yurt dışından destek alınması söz konusu mu?'' sorusunu yanıtlarken de Tunç, kriz merkezinden kendilerine böyle bir bilgi verilmediğini söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Tunç, ''Bütün bunlar olurken, ne kriz merkezinden ne Başbakanımızdan ne devletin kurumlarından ne TBMM Başkanından şu ana kadar kamuoyunu da tabanımızı da rahatlatacak bir açıklama yapıldı'' diye konuştu.

07:15 BBP'Lİ ŞANVERDİ : TÜRK MİLLETİNİN EN ACI GÜNLERİNDEN BİRİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bulunması başlatılan çalışmalara katılan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, ''Aziz Türk milleti bugün tarihinin en acı günlerinden birini yaşamaktadır'' dedi.  Şanverdi, Göksun ilçesine bağlı Kurucuova köyünde gazetecilere yaptığı açıklamada, BBP hareketinin lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun 14-15 saat önce ''feci bir helikopter kazası geçirmiş olmasına rağmen'' şu ana kadar maalesef bulunamadığını, yanındakilere ve helikoptere de ulaşılamadığını söyledi.

''Kendisiyle birlikte 6 tane can, şu gördüğünüz dağlarda yatmaktadır. Ama maalesef biz BBP'ye gönül verenler ve Alperen gençleri olarak akşamdan beri burada kendimiz, el fenerleriyle Genel Başkanımızı aramaya, bulmaya çalışmaktayız'' diyen Şanverdi, çalışmalarını Yazıcıoğlu'nu buluncaya kadar sürdüreceklerini, buradan ayrılmayacaklarını dile getirdi.

Şanverdi, şöyle konuştu: ''Bugün burada tarihin en acı günlerinden biri yaşanmaktadır. Aziz Türk milleti bugün, tarihinin en acı günlerinden birini yaşamaktadır. BBP Genel Başkan Yardımcısı olarak yetiklilere sesleniyorum. Bu işte yetkili olanlar, Bakanından Başbakanına kadar, Valisinden Garnizon Komutanına kadar şapkasını önüne koyup düşünmelidir. Eğer bir siyasi partinin genel başkanı bir helikopter kazası geçiriyor ve 14-15 saat içerisinde helikopter dahi bulunamıyorsa bu Türkiye'nin ayıbıdır. Bunu burada kınıyorum. Askerlerimize, erlerimize, AKUT elamanlarımıza ve arazide gezen diğer sivil kurtarma ekiplerine teşekkür ediyorum. Onlar bizimle beraber uyumadılar, bizimle beraber bütün imkansızlıklara rağmen helikopteri aramaktadırlar, halen de arıyorlar.

Şimdi İçişleri Bakanı az önce beyanatta bulundu. Biz arazideyiz ve akşamdan beri buradayız. Kaza olduktan 2 saat sonra ben buraya intikal ettim. Hiçbir helikopter görmedik. Hiç kimse de helikopter görmedi. Hiçbir uçak da görülmedi. Ben Bakanımıza kendim sordum. Bu devlet bu kadar aciz mi, Kuzey Irak'ta, sınırlarımızda bir teröristi yürürken gösteren devlet, televizyonlara veren devlet nerede? Bir helikopteri nasıl bulamaz?'' 

07:15 BAŞBAKANLIK : ARAMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bulunması için havadan yeniden başlatılan arama çalışmalarını izlemek için Göksun ilçesine bağlı Kurucaova köyüne geldi.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bulunması için karadan devam eden arama çalışmalarına günün ışımasıyla birlikte havadan da başlandı. Bölgede bulunan Bakan Atalay, havadan yeniden başlatılan arama çalışmalarını izlemek amacıyla Kurucaova köyüne geldi.

Köydeki incelemelerinin ardından bölgeden ayrılan Atalay'ın içinde bulunduğu aracın geçeceği güzergaha, bir grup BBP'li genç otomobil park etti. Yolu kapatan gruptakiler, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bir an önce bulunmasını istedi.

''Başbuğ Muhsin'' şeklinde bir süre slogan atan gruptakiler, asker ve korucuların uyarıları üzerine park ettikleri aracı yoldan çekti. Bakan Atalay'ın içinde bulunduğu araç, gruptakilerin yolu açması üzerine köyden ayrıldı.

Bu arada, Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri bulmak için Kurucaova köyü Kaman Dağı, Çatalkaya ve Güneyoluk mevkilerinde arama çalışmaları devam ediyor.

06:15 BAŞBAKANLIK : ARAMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopteri arama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığına ait 2 skorsky ve 1 casa uçağının saat 04.30'da hareket ederek, bölgede arama çalışmalarına başladığı belirtildi.

Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait H-160 tipi bir helikopterin de arama çalışmalarına katılmak üzere saat 05.25'de Nevşehir'den bölgeye hareket ettiği kaydedildi.

Çalışmaların 345 jandarma subay, astsubay ve erbaş, Kahramanmaraş Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü ekipleri, Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüğünden 27 personel, 8 araç ve 1 arama köpeği ile 897 geçici köy korucusu ve 60 AKUT personeliyle devam ettiği belirtilen açıklamada, ''Sağlık Bakanlığına ait 14 ambulans ve 2 medikal kurtarma ekibi bölgede hazır bekletilmektedir. Arama çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilmektedir'' denildi.

06:15 BEŞİR ATALAY: 3 BİN ASKER VE KORUCU ARIYOR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmaları ile ilgili olarak, ''Devletin tüm imkanlarını kullanıyoruz'' dedi.

Atalay, Kurucaova köyünde arama çalışmalarına katılan ekipleri ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan dolayı çok üzgün olduklarını belirtti.

Olumsuz hava şartlarının helikopterlerle arama yapmayı engellediğini ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

''Devletin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Birden fazla bölgede arama çalışmaları devam ediyor. Bölgede 11 helikopterimiz bulunuyor, ancak olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmalara katılamıyorlar. Hava şartları düzeldiğinde arama çalışmalarına helikopterler de katılacak.''

Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün de arama çalışmaları hakkında Bakan Atalay'a bilgi verdi.

Akgün, şunları söyledi:

''Bölgede şu an bana bağlı 3 bin asker ve korucu 5 ayrı bölgede arama çalışmalarına devam ediyor. Tüm imkanlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.''

06:06 ÇALIŞMALAR TEKRAR BAŞLADI

Şu saat itibariyle 2 helikopterin yeniden arama çalışmasına başladığını ifade eden Atalay, Genelkurmay Başkanlığından 4, Emniyetten ise 3 helikopterin havanın ışımasıyla birlikte bölgeye gelerek arama faaliyetlerine katılacağını bildirdi

Bakan Atalay, ''Gün aydınlanırken yoğun bir çalışma başlatacağız. Biz şimdi koordinatları yeni belirlenen bir alan var oraya gidiyoruz. Havadan, karadan, tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Şimdilik söyleyeceklerim bu'' dedi.

Bakan Atalay, açıklamasının ardından arama çalışmalarını izlemek için Kurucuova köyüne hareket etti.

05: 15 ATALAY: ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERMEK ZORUNDA KALDIK

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazının aranması çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildiğini söyledi.

Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı'nda brifing aldıktan sonra çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Atalay, arama-kurtarma çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildiğini ancak gün ışımaya başladıktan sonra ekiplerle hem havadan hem karadan çalışmalara yeniden başlanacağını belirtti.

Kendisinin de arama-kurtarma çalışmalarını yerinde takip edeceğini kaydeden Atalay, "Tüm imkanlarımız seferber edildi". dedi.

Genelkurmay'dan da bölgeye helikopterlerin gönderileceğini belirten Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakınlarının "arama-kurtarma çalışmalarında ihmalkarlık yapıldığı" yolundaki iddialarıyla ilgili bir soruyu da cevapsız bıraktı.

Bakan Atalay, 05.00 sıralarında helikopterin düştüğü tahmin edilen bölgedeki çalışmaları yerinde takip etmek üzere Kurucaova Köyü'ne hareket etti.

04: 26 TİPİ VAR, GÖRÜŞ MESAFESİ 1 METREYE KADAR DÜŞÜYOR

Havanın çok soğuk olması nedeniyle arama kurtarma çalışmasına katılan ekipler değiştirilerek çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.

Çalışmalara katılan ekipler, bölgede hava şartlarının çok kötü olduğunu sıcaklığın eksi 15 dereceye kadar düştüğünü kaydettiler.

Bölgede yoğun sis bulunduğu ve görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü bilgisi alındı.

Bu arada, Kahramanmaraş İl Özel İdaresinden getirilen paletli bir dozer, araçların bölgeye sevkini sağlamak amacıyla yol açma çalışmaları yürütüyor.

04: 18 TOPÇU: GELİNEN NOKTA SINIRLARIMIZI ZORLUYOR

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, kurtarma çalışmalarında herhangi bir sonuç alınamaması nedeniyle Türk ulusunun ve partililerin tahammül sınırlarının zorlandığını söyledi.

Yalçın Topçu, BBP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, helikopterin düşüşünün üzerinden 12 saat geçtiğini bildirdi.

Şu ana dek yapılan çalışmaları devletin ilgili birimleriyle koordineli bir biçimde izlediklerini anlatan Topçu, ''Yapılan çalışmalardan şu ana kadar bir sonuç alınamaması bizleri derinden üzmüştür'' dedi.

Topçu, herhangi bir ihmalin olduğunu düşünmediklerini ifade ederek, yetkililerden şu ana dek sonuç alınamamasının nedenini tatmin edici bir biçimde açıklamalarını beklediklerini kaydetti.

Topçu, ''Bu noktada bütün sorumluluk devletin ilgili birimlerindedir. Yapılan çalışmaların ne noktada olduğunun ivedilikle açıklanmasını bekliyoruz. Şu geldiğimiz noktada büyük milletimizin ve partililerimizin tahammül sınırları zorlanmaktadır'' diye konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine Topçu, en son açıklamadan sonra kendilerine herhangi bir bilgi ulaşmadığını dile getirdi.

Topçu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın aradığını ve bölgede olduğunu söylediğini bildirdi.

Çalışmaların sürüp sürmediğinin sorulması üzerine Topçu, kendilerine, Genelkurmay ve Başbakanlık'tan çalışmaların sürdüğünün söylendiğini kaydetti.

Şu ana dek yapılan açıklamaların camialarını tatmin etmediğini belirten Topçu, ''İvedilikle tatminkar bir açıklama bekliyoruz'' dedi.

Öte yandan, MHP TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, BBP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek parti yöneticilerine ''geçmiş olsun'' dileklerini ilettiler.

03:58 BAKAN ATALAY DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına ulaşmak için başlatılan çalışmaları yerinden takip etmek üzere Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi.

Bakan Atalay'ı Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı girişinde, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek karşıladı.

Bakan Atalay ile birlikte Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da Göksun'a geldi.

Atalay, gazetecilere bir açıklama yapmadan beraberindekilerle değerlendirme toplantısı yapmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına geçti.

Çok sayıda gazeteci açıklama almak için İlçe Jandarma Komutanlığı önünde bekliyor.

02: 56 BAŞBAKANLIK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, ''Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin kaybolmasıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir'' denildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin yaptığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma birlikleri, emniyet güçleri, sivil savunma ile arama ve kurtarma ekipleri, köy korucuları ve gönüllülerle çalışmalar aralıksız devam etmektedir.

Kar, sis ve gece şartları, çalışmaların hızlı bir biçimde sonuçlandırılmasını zorlaştırmakta olup, mümkün olan en kısa sürede kaza mahalline ulaşmak için bütün imkânlar seferber edilerek arama ve kurtarma faaliyetlerine yoğun ve aralıksız olarak devam edilmektedir.''

02:36 ARAMALAR 2 KİLOMETREKARELİK ALANDA YOĞUNLAŞTI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopteri arama çalışmaları Göksun ilçesi Kurucuova mevkisindeki 2 kilometrekarelik bir alanda yoğunlaştı.

Arama-kurtarma çalışmalarına Göksun ilçesine gelen Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da bizzat katılıyor.

Son derece üzgün olduğu gözlenen Yusuf Yazıcıoğlu AA muhabirine, umutlarını yitirmediklerini ifade ederek, ''İnşallah hayırlı bir haber bekliyoruz'' dedi.

Arama çalışmalarının yoğunlaştığı Kurucuova Köyü Muhtarı Durdu Bayır ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde büyük bir gürültü duyduklarını ancak gök gürültüsü sandıklarını ifade etti. Muhtar Bayır, daha sonra bölgede helikopter düştüğünü duyduklarında, ilk duydukları gürültünün helikopterin çıkardığı ses olduğunu anladıklarını söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun ise cep telefonu sinyali gelen yerin karaçam ormanı ile kaplı olduğunu derin vadi bulunduğunu söyledi.

Çalışmaların 2 kilometrekarelik bir alanda yoğunlaştığını ifade eden Coşkun, bölgede yaklaşık 2 metre kar bulunduğunu, sis ve soğuk havanın çalışmaları güçleştirdiğini kaydetti.

01:30 HELİKOPTERE HENÜZ ULAŞILAMADI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikoptere henüz ulaşılamadı.

Askerler, sivil savunma ve acil kurtarma ekipleri ve bir grup partilinin de katıldığı çalışmalar kapsamında Çardak beldesinin güneyindeki dağlık kesimler ile Sisne mezrasının iki kilometre kuzeyindeki dağlık alanda arama yapıldı.

Çok sayıda ambulansın hazır bekletildiği arama çalışmaları sırasında helikopterin enkazına ulaşılamadı. Sisne mezrası kuzeyindeki dağlık kesimdeki arama çalışmalarını Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün ve Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek de izliyor.

Yoğun sis nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor.

00: 29 KAR YAĞIŞI, TİPİ VE 1 METREYİ GEÇEN KAR KALINLIĞI VAR

Göksun ilçesine bağlı Hacıömerli köyü Berit dağı civarında başlayan arama-kurtarma çalışmaları, sonuç alınamayınca Kızılöz köyü Karayakup dağı civarına kaydırıldı. Buradaki çalışmalara havadan gece görüş imkanına sahip askeri helikopterin yanı sıra karadan da jandarma, sivil savunma, arama-kurtarma, dağcılardan oluşan yaklaşık bin kişilik ekip katılıyor. Arama-kurtarma ekiplerine köylüler de destek veriyor.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın olay yerinden yönettiği arama-kurtarma çalışmaları, kar yağışı ve tipi yüzünden güçlükle sürdürülüyor. Arama çalışmalarının yapıldığı bölgede kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği belirtiliyor.
Bu arada, Kızılöz köyünün imamı, öğlenden sonra helikopterin köyün üzerinden geçtiğini söyledi.
Öte yandan, Andırın ilçesi çevresinde de arama çalışması başlatıldığı yönünde bilgiler alındı.

23: 50 BBP DEVLETİ GÖREVE ÇAĞIRDI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında düşmesinin ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmalarını takip etmek üzere Kayseri'ye geldiklerini belirten BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, ''Devletin sorumluluk noktasındaki insanlarını göreve çağırıyorum. Yazıcıoğlu'nun bulunması için imkanlarını seferber etsinler'' dedi.

Öznur, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ile görüştükten sonra Kayseri Valiliği önüne geldi. Burada Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür ve bir grup partili ile basın açıklaması yapan Öznur, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesindeki mitinge katıldığını, Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki mitinge katılmak üzere helikopterle havalandıktan sonra üzücü haberi aldıklarını ifade etti. Öznur, ''Bu üzücü olayla sarsıldık. Bütün milletimiz sarsıldı. Büyük Türk milletini, genel başkanımıza ve arkadaşlarımıza duaya çağırıyoruz'' diye konuştu.

23: 05 ERDOĞAN: İŞİ NETLEŞTİRMEYE YAKINIZ

 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin, ''Alanı iyice daralttıklarını az önce müsteşarım bildirdi. Bu daralma sebebiyle biraz daha işi neticelendirmeye yaklaştığımızı düşünüyorum'' dedi.  
 
Başbakan Erdoğan, Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki konutuna gitmek üzere AK Parti İl Başkanlığından ayrılırken gazetecilerin, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili sorularını yanıtladı. Şu anda Kahramanmaraş Valisinin ve Jandarma Alay Komutanının bölgede bulunduğunu, orada şartların çok zor olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Bundan dolayı yaşanan sıkıntılar aşıldı. Fakat alınan bazı sinyaller sebebiyle bölge tekrar aranmaya başlandı. Alanı iyice daralttıklarını az önce müsteşarım bildirdi. Biz de Başbakanlık'ta bununla ilgili olarak kriz masası oluşturduk. Gerek Valimiz gerekse 2. Ordu Komutanlığımız helikopterle arama çalışmalarına devam edecekler. İçişleri Bakanımız sürekli takip ediyor. Ulaştırma Bakanımız Binali Bey ile de az önce görüştüm. Onlar da aynı şekilde takip ediyor. Ve bu daralma sebebiyle biraz daha işi neticelendirmeye yaklaştığımızı düşünüyorum.'' Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, helikopterdekilerin sağlık durumuna ilişkin sorusu üzerine de ''Sağlık durumuyla ilgili herhangi bir irtibat bu noktada yok. İsmail Güneş'e ait telefonla ilgili orada sadece sinyal alıyorlar. Bunun ötesinde ne yazık ki başka bir şey yok. Kar, tipinin olması orada bunu da zorlaştırıyor. Geceye kalmasın diye Valimiz işi takip ediyor. Şartları daha da zorlayarak oraya ulaşmanın gayreti içerisindeler'' şeklinde konuştu.

HAVADAN ARAMA ÇALIŞMALARI DURDURULDU

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterinin aranması çalışmalarının hava muhalefeti nedeniyle durdurulduğu öğrenildi. İçerisinde 6 kişi bulunan helikopterin bulunması amacıyla başlatılan arama çalışmalarının havadan devam işlemleri, hava muhalefeti nedeniyle durduruldu. Ancak kara ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği bildirildi. cihan

22:54 TOPÇU: SİNYAL ALINDI BİLGİSİ GELDİ

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu helikopterin düşmesi sonrası BBP'den son bir açıklama daha geldi.

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu bir kez daha kameralar karşısına geçti. Topçu son bilgilere göre Göksun-Kırcaova mevkiinden sinyal alındığını söyledi. Topçu, 'Bilgiler önce Başbakanlığa sonra da bize geliyor. Sinyal alınan bölgeye havadan ulaşımın mümkün olmadığı ve karadan ulaşılmaya çalışıldığı bilgisini aldık. Helikopter bölgeye inemiyor. Casa tipi uçakla çalışmalar sürüyor. Tahminlerimize göre Başkanımıza ve partili arkadaşlarımıza ulaşılacaktır. Milletimizden dua bekliyor. Allah inşallah onları kanatları altına alır. İnşallah sağ-salim milletimize ve ailelerine ulaşacaklardır.

ajanslar - haber7



Bu haber 1,673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,315 µs