En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu 'Asrın davası' ile dalga geçti

25 Mart 2009 22:14 tsi
CHP İstanbul Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ben Ergenekon iddianamesini ciddiye alan bir politikacı değilim. Bu siyasal bir davadır. Nereye, ne kadar gider bilemiyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlu, grevde olan Simtel metal fabrikasındaki işçileri Dudullu'daki fabrikada ziyaret ederek, bir süre görüştü.

İşçilere seslenen Kılıçdaroğlu, günlerdir verdikleri mücadeleye destek olmak amacıyla buraya geldiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, işçilerin üretmek, ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla mücadele verdiğini belirterek, işçilerin bu mücadeleyi yaparken Anayasa'nın kendilerine verdiği hakları sonuna kadar kullanacağını dile getirdi.

İşçilerin bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeleri halinde, sonuna kadar kendilerine destek vereceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, işçilerin, oluşturdukları katma değeri hakça paylaşmak istediklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, işçilerin günlerdir evlerine ekmek götüremediklerini, ailelerine bakamadıklarını ifade ederek, ''Belki borçlarla yaşıyorsunuz, kredi kartınıza yükleniyorsunuz. Ondan ötürü de Başbakan'dan arada bir fırça yiyorsunuz. Sizler mücadelenize devam ettiğiniz sürece bizler yanınızda olacağız. Bu memleketi yönetenlerden, bu İstanbul Büyükşehir Belediyesini yöneten haramilerden hesap soracağız. Haramiler kim olursa olsun hesabını verecektir'' şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, ''Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesi kabul edildi. CHP ile ilgili iddialar var. Ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, ''İddianameyi okumadım. Siz bana iletiyorsunuz. İddianamede ne var bilmiyorum. Ben, Ergenekon iddianamesini ciddiye alan bir politikacı değilim. Bu siyasal bir davadır. Nereye, ne kadar gider bilemiyorum. Haksız mı, haklı mı? İddianameyi okumadan görüş bildirmem doğru değildir'' yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu'nun kendisi hakkındaki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:

''4 milyon avroluk hortumlama ciddi değilse, merak ediyorum ciddi olan ne? Belgeleriyle, dokümanlarla ortaya koyduk. Bekaroğlu daha fazla rakamlar ortaya koyarsa saygı duyarız. Bekaroğlu, daha önceden bir iddia ortaya attı ve onunla ilgili Cumhuriyet Savcılığına başvurdu. Bekaroğlu, beni eleştireceğine Topbaş'ı eleştirirse daha tutarlı bir siyaset olacaktır.''


-SANCAKTEPE'DE HALKA HİTAP ETTİ-


Buradaki ziyaretin ardından, CHP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Arif Sağ ile ilçede halka hitap eden Kılıçdaroğlu, halkın demokrasilerde en büyük güç olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul'un dünyanın en güzel kenti olduğunu, Başbakan Erdoğan'ın aklında hep İstanbul'un bulunduğunu ifade ederek, ''Çünkü biliyor ki İstanbul'da rant fazla. AKP'nin hortumları İstanbul'da. Bunu kesmek sizin boynunuzun borcudur'' dedi.

Arif Sağ'ın halk ve yönetim adamı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ''İstanbul'u alırsak haramilerin iktidarını alaşağı edeceğiz. AKP yönetime geldiğinden bu yana dolar milyarderlerinin sayısı arttı. 30 Mart sabahı yönetime gelirsek Sancaktepe'nin rantı Sancaktepelilere gelecek. Doğruluk ve hakça bir tavır içinde olacağız. Mevcut belediyeyi tepeden tırnağa değiştireceğiz'' şeklinde konuştu.

Meydanda bazı vatandaşların taşıdığı ''Küçük hırsızlar el feneriyle, büyük hırsızlar deniz feneriyle götürür'' yazılı dövize atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, ''Ama ikisine de mutlaka ampul lazım. İkisini de mutlaka söndürmek gerek'' dedi.

Saydam ve namuslu bir belediye kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, soyulmaktan bıkan insanların desteğini beklediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Onların bir sözü var ya; 'Durmak yok yola devam'. Aslında durmak yok yolmaya devam. Yolacaklar bizi. Şimdi de yeni bir sözleri var; 'Büyük düşün'. Yani büyük götürün. Buna izin verecek misiniz? Bizi soyan haramilerden hesap soracağız. Kepenek hakkında Topbaş da Başbakan da konuşmuyor. Ne oldu Kepenek? 4 milyon avromuzu alıp kaçtı. Onun yandaşı Topbaş'tır. Bir de 'ak' diyorlar. Siz ak değil, olsa olsa kara parti olursunuz.''

haber7




Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,226 µs