AK Parti'yi parçalama planı | " /> AK Parti'yi parçalama planı | "/>

En Sıcak Konular

ETÖ'nün AK Parti'yi parçalama planı

25 Mart 2009 21:58 tsi
ETÖ'nün AK Parti'yi parçalama planı 
Ergenekon sanığı Turan Çömez'in, partinin kapatılması halinde yeni bir siyasi oluşum için sık sık Hurşit Tolon ve Sinan Aygün'le görüştüğü belirtildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği 2. Ergenekon İddianamesi'nde, AK Parti eski Milletvekili Turan Çömez'in, partinin kapatılması halinde yeni bir siyasi oluşum için sık sık Hurşit Tolon ve Sinan Aygün'le görüştüğü belirtildi.

İddianame'de bu konuyla ilgili Turan Çömez, Hurşit Tolon, Sinan Aygün, Mustafa Balbay, Mustafa Özbek arasında geçen telefon görüşmelerine yer verildi.

2. Ergenekon İddianamesi'nde kapatma davasının görüldüğü günlerde şüpheli Turan Çömez'in bir taraftan sık sık Ferda Paksüt ile görüşüp toplantılar yaparken diğer taraftan da şüpheli Sinan Aygün ve Hurşit Tolon ile birlikte AKP'nin kapatılması durumunda ortaya koyacakları yeni bir siyasi oluşum kurmaya çalıştıklarının anlaşıldığı ifade edildi.

İddianame'de "Son dönemde AKP'yi bölme çalışmaları" başlığında açklanan bilgilerde şöyle denildi: "Şüphelilerin kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinde, kapatma davasının devam ettiği süreçte bir taraftan da AKP'yi bölme ve parçalama faaliyetlerini sürdürdükleri, bu kapsamda AKP Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'i istifa ettirerek bir parti kurdurmayı planladıkları, bu konuyu açıkça ifade eden şüpheli Sinan Aygün'ün karşısındaki şahsın sorusu üzerine 'Nasıl böleceğiz başka türlü?' sözleri ile bu durumu ortaya koyduğu, ayrıca henüz kapatma davası ile ilgili karar çıkmadan 2-3 ay kadar önce AKP'nin kapanacağını kesin gözüyle baktıkları ve bu konu ile ilgli de şüpheli Sinan Aygün'ün yine bir kişinin sorusu üzerine 'Abi bu parti kapanacak, Tayyip yasaklanacak' şeklinde cevap verdiği, diğer taraftan yine başka bir şüpheli Gürbüz Çapan'ın kapatma davası ile ilgili karar çıkmadan bir ay kadar önce yaptığı bir konuşmada, Abdüllatif Şener'le birlikte parti kurma çalışmaları yapmak istediğini, karşısındaki şahsın soruları üzerine 'Yani Türkiye kartlarını yeni karıyo, yeni bi oyun kuracağız. Bu mahallenin şey oyuncuları değişmiyo' sözlerinin çok dikkat çekici olduğu, dolayısıyla tüm bu verilerin Ergenekon Terör Örgütünün siyaset dünyasını nasıl ve ne şekilde yön verdiğini açıkça ortaya koyduğu, bazı şüphelilerin telefon görüşmelerinde de bu durumu açıkça itiraf ettikleri anlaşılmaktadır."

2. İddianame'de "Ergenekon Terör Örgütü siyaset dünyasına yön vermek için bir taraftan mevcut siyasi partiler üzerinde yukarıda anlatılar çalışmaları yaparken bir taraftan da kendi siyasi çalışmalarını yürüttükleri anlaşılmıştır." denilerek, şüphelilerin kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinde özellikle kapatma davasının devam ettiği süreçte örgüt içersinde bir çok koldan siyasi çalışmaların yapıldığı nın görüldüğü kaydedildi. Bu kapsamda örgütün yönetici kadrolarının yönlendirmeleri ile çalışmalara başlayan Turan Çömez'in faaliyetleri iddianamede anlatıldığı belirtilerek, "Diğer şüphelilerin telefon kayıtlarına bakıldığında aynı dönemde örgüt içersinde örgütün yönetici kadrosunun yönlendirmesi ise yoğun bir şekilde siyasi çalışmalara başlanıldığı anlaşılmıştır. " denildi.

İddianamede belirtilen konularla ilgili telefon kayıtlarına yer verildi.

cihan



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,577 µs