En Sıcak Konular

Hedef AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak

25 Mart 2009 21:37 tsi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesinde, Ergenekon Terör Örgütü'nün Ak Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak için hazırladığı planlar ayrıntılı bir şekilde yer alıyor.

Soruşturma kapsamında elde edilen delillerden Ergenekon Terör Örgütünün 2002 yılı Genel Seçimlerinden sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ye yönelik kapsamlı bir çalışma başlattığı, öncelikli olarak darbe planları çerçevesinde Ak Parti'yi bölüp parçalamayı ve böylelikle hükümetten düşürmeyi hedefledikleri belirtildi. Örgütün Ak Parti'yi bölme ve parçalama hedeflerini tam olarak gerçekleştiremeyince bu kez AKP'nin kapatılması amacıyla "Kapatma Davası'nı" etkilemek için davanın görüldüğü Anayasa Mahkemesi ile ilgili çalışmalar yaptıkları, bu çerçevede Mahkeme üyelerine yönelik karalama ve yıpratma amaçlı faaliyet yürüttükleri öne sürüldü. Ergenekon Terör Örgütü'nün Ak Parti'li Milletvekilleri ile ilgili kapsamlı çalışmalar yaptıkları, Milletvekillerini dini, siyasi görüşlerine ve ırki kökenlerine göre ayrıştırarak kişisel verileri kaydettikleri, bazı AKP'li milletvekilleri ve Belediye Başkanlarını partiden koparmak için bire bir görüşmeler ve yönlendirmeler yaptıkları anlaşıldı.

İddianamede"İstanbul'da Ali Müfit GÜRTUNA'nın DYP'ye angaje edilmesi, Ankara'da İ.Melih GÖKÇEK ile R.T. ERDOĞAN arasındaki güvensizlik ortamından istifade edilerek, İ.Melih. GÖKÇEK'in saf dışı edilmesi ve Turgut ALTINOK'un DYP'ye angaje edilmesi, Diğer illerde de aday şahsiyeti bazında benzer çalışmaların yapılması gerektiği, R.T. ERDOĞAN ve hükumetinin laiklik ve dinsel temelli argümanlar yerine; Kamu Yönetimi Yasa Tasarısının ulusal birliğimizi ve üniter yapımızı tehdit eden durumu, Irak, Kıbrıs, Yunanistan ve Ermenistan politikalarındaki gayri milli yaklaşımlar, Uzan grubuna yönelik tutumdaki sapmalar, Etnik köken ayrımcılığı yapması ve gayri ahlaki tutum ve davranışları kullanılarak kamuoyunda küçük düşürülmesinin önem arz ettiği" denildi.

cihan



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,905 µs