En Sıcak Konular

Zebari: Gül'ün ziyareti her açıdan başarılı

25 Mart 2009 18:04 tsi
Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Irak'a yaptığı ziyaretin "her açıdan başarılı olduğunu" söyledi.

Türk basınına açıklama yapan Zebari, "Cumhurbaşkanı Gül'ün Bağdat ziyaretini her açıdan başarılı bulduklarını, Gül'ün siyasi liderlerle, hükümet yetkilileriyle ve milletvekilleriyle bütün görüşmelerinin çok olumlu geçtiğini" söyledi.

Ziyaretin neticelerinin iki ülke için teşvik edici ve olumlu olduğunu dile getiren Zebari, "Bu görüşmeler, Türkiye'nin Irak'la olumlu ve verimli işbirliğine çok özen gösterdiğini kanıtladı" diye konuştu.

Gül'ün Bağdat ziyareti sırasında taraflar arasında yapılan görüşmelerde güvenlik konularında ayrıntılı müzakerelerin yapıldığına da dikkati çeken Zebari, görüşmelerde terör örgütü PKK'nın hareketlerinin ele alındığını ve terörle mücadele çerçevesinde Türkiye, Irak ve ABD arasında kurulan Üçlü Komisyonun aktif hale getirilmesi konusunda görüş birliği bulunduğunu kaydetti.

Zebari, gelecek ay İstanbul'da, dışişleri bakanlarının başkanlığında toplanacak olan Yüksek Stratejik İşbirliği Konseyinin işler halde olması konusunda da mutabakat bulunduğunu, bu mekanizma çerçevesinde, çeşitli alanlardaki ilişkileri daha üst düzeylere çıkarmak için anlayış birliği olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti sırasında ticari bir anlaşma da imzalandığını anımsatan Zebari, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği alanında bir çok fırsatın olduğunu kaydetti.

Hürriyet



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs