vurgun kaydı | " /> vurgun kaydı | "/>

En Sıcak Konular

Kadıköy Belediyesi'nde vurgun kaydı

25 Mart 2009 16:05 tsi
Kadıköy Belediyesi'nde vurgun kaydı
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile eski Belediye Meclis Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı'nın Ataşehir’de büyük vurgun yaptıkları ses kayıtları ile ortaya çıktı.

CHP’nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi ile CHP’li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk hakkında şok açıklamalar. 

Kadıköy Belediyesi’nde eski Kadıköy Belediye Meclis Başkanı Rüştü Altıner ile  Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Büyük, CHP'den Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi’nin tavsiyesi doğrultusunda Selami Öztürk’ü tehdit ettiler.

Öztürk bu tehdit üzerine Rüştü Altıner’i şikayet edeceğini söyledi, sonra da İlgezdi ile görüştü.

Öztürk’ün görüşmede Altıner tarafından tehdit edildiğini söylemesi üzerine İlgezdi’nin de "Ben sizin aranızdaki soruna karışmam, Kadıköy Belediyesi rant kapısıdır. Adam cebinde parasız dolaşıyor ama belediyedeki ortamı paraların gelip gittiğini görüyor haklı olarak da çıldırıyor” şeklinde konuşma geçti.

Daha sonra Kadıköy Belediyesi’nden Ataşehir’de Bakkalköy Mezarlığı yakınındaki gecekondu alanının imar planının değiştirilmesini onayı çıktı.

Erguvan Evleri ismi verilen bölgede Kadıköy Belediyesi’nde Meclis Başkanı Rüştü Altıner ve Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Büyük’ün ele geçirdiği parseli CHP’nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi, yüzde 46 payla konut yaptı.

28 daireden inşaatta Hüseyin Büyük, ve Rüştü Altınel altışar daire aldı. Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye meclis üyeleri  kalan daireleri kendi aralarında paylaştılar.

İşte  Battal İlgezdi’nin ses kaydında anlattıkları:

Ben sana anlatayım Rüştü, Hüseyin Büyük vardı Kadıköy belediye başkan yardımcısı, Onla birlikte 3 kişi bana geldiler.

Onlara yapacağınız bir şey var. Selami Öztürk’ün boğazına çök bir arsa tahsisi yaptır, koparırsınız dedim. Gecekonducuların yeri, kat karşılığı yerinizi yapayım. En son Selami Öztürk’ü gitti tehdit ettiler aldılar.

İki parsel aldılar, Birisi Diyarbakırlı çocukların yeri vardı  Orayı ikiye böldü Orayı DSP’lilere verdiler burayı da Rüştü’ye verdiler.  Yüzde 46 ile yaptım adam başı 6’şar 7’şer daire düştü. 28 daireden 6’ı biri aldı 6 biri aldı 6 biri aldı geri kalanını beledeyi başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri kendi aralarında paylaştılar.

Yapacığı tek bir şey vardı hayatının kurtuluş oldu. Daha sonra Selami beni aradı Rüştü Altıner için ‘Namussuz evimi bastı,  ona yer verdim, dedi,  Ben de o sizin kendi probleminiz arkadaş dedim.

Selami Öztürk, Rüştü’yü Emniyete vereceğini söyledi, ben de ona senin arkadaşların dedim, Selami Öztürk, evinin basıldığı ile ilgili Gürsel Tekin ile Mustafa Demircan’ı da aradı.

Ben de Selami Öztürk’e Rüştü içtiği zaman bunu yapar. Dedim. Bu seninle Rüştü arasındaki bir sorun, Sen Beledeye Başkanısın Rüştü’de Kadıköy Belediye Meclis Başkanı, Rüştü sana niye saldırıyor dedim çünkü Kadıköy Belediyesi rant kapısıdır.

Adam cebinde parasız dolaşıyor, görüyor, ortamı görüyor para gelip para gidiyor, usulsüz ihaleler yapıyorsun, adam meclis üyesi haklı olarak çıldırıyor.

Rüştü Altıner,  Selami Öztürk için, ‘s…m a…’ diyor ve ölene kadar Selami Öztürk ile konuşmadı. Rüştü öldü cenazesi hastanede, bir milyarı bile belediye olarak ödemediler sonunda ben ödedim. Bir belediye başkanı 1 milyar lirayı ödemez mi

haberden.com



Bu haber 998 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,023 µs