En Sıcak Konular

Ergenekon sanığından Başbakan'a mektup

25 Mart 2009 15:51 tsi
ERGENEKON'un ilk dalgasında gözaltına alınan ve 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, Başbakan Erdoğan tarafından adına yollanan ve ‘Değerli Kardeşim’ diye başlayan propaganda mektubun

APS ile Erdoğan'a yolladığı mektuba “Kardeşiniz değilim” diye başlayan Karabulut, “Bana ve aileme yaşattığı acıdan sonra adıma mektup yollayıp, oy isteyen bir zihniyete cevap vermek benim en doğal hakkım” dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim propagandası için hazırlanan ve isme özel olarak kendisine gönderilen mektuba, mektupla karşılık verdi. Antalya'daki evinin posta kutusuna bırakılan mektubun “Değerli Kardeşim” hitabıyla başlamasını samimiyetsizlik olarak değerlendiren Karabulut, “Bu mektup isme özel olarak geldiği için Başbakan Erdoğan'a cevap verme ihtiyacı duydum” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın propaganda mektubuna cevap olarak hazırladığı mektubu APS ile Türk Telekom'un Güzeloba Şubesi'nden gönderen Karabulut, “Bana ve aileme yaşattığı acıdan sonra adıma mektup yollayıp, oy isteyen bir zihniyete cevap vermek benim en doğal hakkım. Sayın Başbakan, mektubuna verdiğim yanıtı umarım anlayarak ve hissederek okur” dedi.

‘BABAMIN ÖLDÜĞÜNÜ ÇIKINCA ÖĞRENDİM’

El yazısı ile hazırladığı mektubun konu bölümüne ‘Kardeşiniz değilim’ yazan Karabulut, mektubunda şu ifadelere yer verdi:
“Antalya’daki evimin posta kutusuna bırakılan, 'Sevgili Kardeşim' hitabı ile adıma yolladığınız mektubunuzu aldım. Mektubunuzun ilk satırında, bana ve aileme yaşattığınız acıdan sonra, alay edercesine ailemi selamlayan ve ardından da oy isteyişinizi ibretle okudum. Sayın Erdoğan, ilk önce ben sizin kardeşiniz değilim! Çünkü insan kardeşine eziyet etmez, haksızlık ise hiç yapmaz! Ama siz, yürüttüğünüz soruşturma ile ülkem insanını ve değerlerini sevmemi suça dönüştürerek, 11 ay cezaevinde yatmama neden oldunuz. Kardeşinizine çektirdiğiniz eziyete daha fazla dayanamayan babası vefat etti. Hatırlatmak isterim ki, en kalbi duygularla selamladığınız kardeşiniz, babasını en son cezaevindeki kalın camın arkasında gördü. Ailenin tek çocuğu olarak babasının ölümünden haberi olmadı. Öğrendiğime göre, selam yolladığın ailem hiç değilse son görevimi yapmam için avukatım aracılığı ile yasal haklarımı kullanmak istemişler. Fakat izin alamamışlar. Anlayacağınız babama karşı son görevimi de yapamadım. Ama babamın vefatından habersiz dört gün sonra tahliye edildim. Yüreğimdeki sızı babamın vefatını öğrendiğim günden itibaren hiç dinmedi. O sızıntının ne olduğunu tarif edemem. Şimdi bana yaşattığınız acılardan sonra, benden ve ailemden hala kardeşim diyerek, ihtiyacınız olan o oyu isteyip istemediğinizi ise takdirinize bırakıyorum.”

Hürriyet



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,736 µs