En Sıcak Konular

Rice, 'Obama'ya oy vermedim' diyemedi

25 Mart 2009 13:31 tsi
Bush yönetiminde Dick Cheney'nin güvenlik politikasını eleştirdiği ABD Başkanı Barack Obama'ya, Bush döneminin başka bir önemli isminden ise destek geldi.

ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Başkan Barack Obama'nın ülke güvenliğini riske attığını iddia eden eski Başkan Yardımcısı Dick Chehey'nin aksine, "Kaliteli insanlar ve bu ülkeyi seviyorlar, bu ülke için en iyisi olduğunu düşündükleri şeyi yapıyorlar." dedi. Rice, Obama'dan bir hafta sonra ünlü talk-showcu Jay Leno'nun konuğu oldu. Leno'nun "İşinizi özlediniz mi?" sorusuna kesin yanıt veren Rice, "Hayır, gerçekten hayır. Sabahları kalkıp, gazeteleri okuyup da gazetedeki haberler ile ilgili birşey yapmak zorunda olmamaktan çok mutluyum." dedi.

Bush'un çok sevilmeyen bir lider olmamasının kendisini incitip incitmediği yönündeki bir soru üzerine ise Rice, "Evet, incitiyor. Keşke insanlar, onun nasıl biri olduğunu görebilseydi. Tarih onu yargılayacak, eminim iyi yargılayacak." şeklinde konuştu.

Condoleezza Rice, "Bush, sessiz kalmak istediğini söylüyor. Başkan Yardımcısı Cheney ise, 'Obama, Amerika'yı dana az güvenli yaptı' diyor. Sizin görüşünüz nedir?" sorusu üzerine şöyle konuştu, "Zor bir soru. Benim görüşüm, bu işi kendi bildiğimiz gibi yapmaktı. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Bazı iyi şeyler, bazı çok da iyi olmayan şeyler yaptık. Şimdi, onlar kendi şanslarını elde etti. Başkan (Bush) ile aynı fikirdeyim. Onlar görev yaparken, sadakatimizi ve sessizliğimizi borçluyuz. İçerde ne olduğunu bilmeden insanların söylenmesinin nasıl bir şey olduğunu biliyorum çünkü. Kaliteli insanlar, bu ülkeyi seviyorlar. Muhtemelen, bizim aldığımız kararları almayacaklar. Ama inanıyorum ki, bu ülke için en iyisi olduğunu düşündüklerini yapacaklar. Özel olarak önerilerimi sunarım, şimdi kendime saklıyorum."

RİCE, "OBAMA'YA OY VERMEDİM" DİYEMEDİ

Rice, Obama'ya oy verip vermediği yönündeki bir soruya ise, "hayır" yanıtı vermek yerine, "Birçok kez söyledim Jay, bu yüzden oylar gizli veriliyor" diye konuştu. Salonda gülüşmelere neden olan sözlerinin ardından Rice, Obama'yı tanıdığını ve onu takdir ettiğini belirterek, "Dışişleri Komisyonu'nda görev almıştı. Birçok kez kendisini gördüm. Zeki biri. İyi bir iş çıkartacak." dedi.

Rice, Obama gibi siyah olan ve 2000 yılında hayatını kaybeden babasının Obama ile karşılaşması durumunda ne hissedeceği yönündeki bir soru üzerine de yıllar önce hamburger alamayan, otel ya da sinemaya gidemeyen herhangi bir Afro-Amerikan açısından 40 yıl sonra siyah bir Başkana sahip olmanın, bu ülkenin bazı eski yaraların üstesinden geldiğini gösterdiğini ifade etti. Rice, ailesinin köle kökenliğini olduğunu belirterek, Amerika'nın artık siyahî bir dışişleri bakanı, siyahî bir başkan, siyahî şirket yöneticilerinin olduğu bir ülke haline geldiğini belirtti.

Rice, halefi Hillary Clinton ile de bir kaç kez görüştüğünü ve onun kaliteli bir insan olduğunu sözlerine ekledi.

cihan




Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs