müdahale edeceklerdi! | " /> müdahale edeceklerdi! | "/>

En Sıcak Konular

Seçimlere müdahale edeceklerdi!

25 Mart 2009 11:45 tsi
Seçimlere müdahale edeceklerdi! YSK üyelerinin Ergenekon tarafından mercek altına alındığı ortaya çıktı. Tutuklu sanıklardan emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ün ajandasında bakın nasıl bir not çıktı?

Tutuklu sanıklardan emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'e ait bir ajandada, el yazısıyla, "YSK üyeleri nasıl seçiliyor, kim bunlar, ekonomik ihtiyaçları, yetenek ve siyasi durumları.

Eski Yargıtay üyeleri ile konuşulabilir." notu bulunduğu tespit edildi. Ajandadaki notun sahibi Zekeriya Öztürk'ün, 22 Temmuz seçimleri sonrası yaptığı bir telefon konuşmasında da seçim sonuçlarına yönelik tepkisi görülüyor. Cezaevinde evlendiği gazeteci Gülay Kömürcü ile yaptığı görüşmede, artık Türkiye'de yaşamak istemediklerini söylüyorlar. Öztürk, vatandaşlıktan çıkmak için dilekçesini hazırladığını ifade ederken Kömürcü, "Burada yaşayabilir miyiz artık? Ben Türkiye'ye aitlik duygumu kaybettim." diyordu.

Bir başka tutuklu sanık Ümit Sayın, hem YSK'yı suçluyor hem de millete hakaret ediyordu. İddianameye yansıyan 12 Ocak 2008 tarihli telefon konuşmasında, "22 Temmuz'dan umutluyduk, orada da büyük bir üçkâğıt yaptılar. YSK satın alındı, yani neye güveneceksiniz, nasıl seçim yapacaksınız ki bu ülkede yani? Ee. Hepsi bunların darbe nedeni." diyordu. Ergenekon'un seçimlere müdahale ettiği iddiası, 2004 yerel seçimlerinde gündeme gelmişti. Samsun, Mersin ve Eskişehir'deki seçimlerde örgütün parmağı olduğuna dair bazı kuşkular dile getirilirken bir de belge ortaya çıkmıştı. YSK, son dönemde yerel seçimlerde oy kullanmak için kimlik numarası şartı ve başörtülülerin sandık görevlisi olamayacağına dair kararlarıyla tartışmaların odağında.

zaman



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,584 µs