Youtube'u yasakladı! | " /> Youtube'u yasakladı! | "/>

En Sıcak Konular

Onlar da Youtube'u yasakladı!

25 Mart 2009 11:18 tsi
Onlar da Youtube'u yasakladı! Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi YouTube'a Çin'de de erişim yasağı geldi.

Tibet'in sürgündeki ruhani lideri Dalay Lama taraftarı bir kişiyi Çinli polisin şiddetli dövmesi görüntülerinin ardından Pekin yönetimi, bu videonun sahte olduğunu ileri sürerek YouTube'a erişime engel getirdi.

Dünden beri erişilemeyen YouTube'un sözcüsü, Çin hükümetinin siteyi bloke etmesi hakkında yorum yapmazken, siteye erişimin mümkün olması için çalıştıklarını ve en yakın zamanda açılmasını arzuladıklarını bildirdi.

Başkent Pekin'de YouTube'a dün akşamdan itibaren erişilemiyor. Pekin yönetimi, kendi politikalarına aykırı bulduğu videolar nedeniyle YouTube'a zaman zaman yasak getiriyor.

Resmi Şinhua ajansı ise, adını açıklamadığı Tibet Özerk Bölgesi yerel yönetimi yetkilisine dayandırdığı haberinde, söz konusu videonun Dalay Lama taraftarları tarafından yayınlandığı ve bu videonun farklı yerlerden alıntı yapılarak montajlandığını ileri sürdü. Şinhua, görüntüde 14 Mart'ta Tibet'in merkezi Lhasa'da Tendar adlı kişinin, çıkan ayaklanmanın ardından polis tarafından öldüresiye dövüldüğünün gösterilmek istendiğini ve bu kişinin Tendar olmadığını, yaraların ise sahte olduğunu öne sürdü. Haberde, resmi bir yetkilinin "Dalay Lama taraftarlarının yalanlar uydurarak uluslararası toplumu yanılttığını, bu videonun amacının 14 Mart 2008 ayaklanmasının gerçeğini sakladığı" görüşüne yer verildi.

Bu ay Tibetlilerin yaşadığı yerlerdeki güvenlik önlemleri, onlarca kişinin öldüğü 14 Mart 2008'deki Pekin yönetimi karşıtı ayaklanmanın yıl dönümü nedeniyle arttırılmıştı. Yabancı gazeteciler bölgeye sokulmazken, çıkan bazı olaylarda gözaltılar yaşanmıştı.

17 Mart 1959'da Dalay Lama Çin yönetimine karşı başarısız bir ayaklanma gerçekleştirmiş ve bunun ardından şu an sürgünde bulunduğu Hindistan'a kaçmak zorunda kalmıştı.

Yeni Şafak



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,244 µs