En Sıcak Konular

Bu haber midenizi bulandıracak

25 Mart 2009 11:16 tsi
Bu haber midenizi bulandıracak Toprak altından çıkardıkları ölü ve hastalıklı hayvanların leşlerini normal etmiş gibi kasaplara ve yemek fabrikalarına satmışlar. İşte mide bulandıracak ayrıntılar..

Bursa'da, hastalık sonucu ölen hayvanları gömüldükleri yerden çıkartıp etlerini kasaplara ve yemek fabrikalarına sattıkları, at ve eşek etleri ile çaldıkları hayvan etlerini de piyasaya sürdükleri öne sürülen suç örgütünün 14 üyesi yakalandı.

Toprak altından çıkardıkları ölü ve hastalıklı hayvanların etlerinin kasaplara ve yemek fabrikalarına satıldığı ihbarı üzerine, harekete geçen Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri liderliğini Ö.K'nin yaptığı iddia edilen suç örgütüne ulaştı.

Soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, suç örgütünün veteriner raporları ile hastalıktan veya başka bir nedenle öldüğü için gömülmüş olan hayvanları çıkartarak etlerini "normal kesilmiş hayvan" gibi kasap ve yemek fabrikalarına sattıklarını tespit etti.

Güvenlik güçleri, örgütün, at ve eşek gibi besi hayvanı olmayan hayvanların etlerini dana ve koyun etiymiş gibi piyasaya sürdüklerini, ayrıca hayvan hırsızlığı yaptıklarını, çaldıkları hayvanların etlerini de aynı şekilde sattıklarını belirledi.

Jandarma ekipleri, bu tespitler üzerine, Tarım İl Müdürlüğünden bir ekibin de desteğiyle üç ilçede suç örgütüne üye oldukları öne sürülen 14 kişiye yönelik 16 adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda, "bol miktarda" at eti, ölü hayvan eti ve bu etlerden imal edildiği tespit edilen çok miktarda sucuk ele geçirildiği, Ö.K'nin de aralarında bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

(AA)

 



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,976 µs