En Sıcak Konular

NYT: ABD Türkiye'yi ikna etmeli

25 Mart 2009 11:00 tsi
ABD, NATO Genel Sekreterliği'ne Rasmussen'i getirmek için Türkiye'yi ikna etmeye çalışıyor.

ABD Yönetiminin, Türkiye'nin karşı çıktığı Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği adaylığına destek verdiği, şimdi de Türkiye'yi ikna etmesi beklendiği bildirildi.

New York Times gazetesi de, "Üst düzey Amerikan ve Avrupa yetkilileri, ABD'nin, desteğini Danimarka Başbakanına verdiğini, ancak şimdi Türkiye'nin onayını sağlamaya çalışması gerektiğini söylediler" diye yazdı.

New York Times gazetesi, Avrupa ülkeleri çoğununun, yeni NATO Genel Sekreteri olarak Rasmussen'in arkasında yer alırken Obama Yönetiminin sessizce Kanada Savuma Bakanı Peter MacKay'ı tavsiye ettiğini belirterek ancak MacKay'nın son yaptığı açıklamalarda görevini sürdürmeyi tercih ettiği mesajını verdiğini hatırlattı.

Gazete, kararın konsensüs ile verilmesi gerektiğine işaret ederek üst düzey bir Avrupalı yetkili, artık Amerika'nın Türkiye'yi ikna etmesi gerektiği yolundaki sözlerine de yer verdi.

ABD'li gazete, Rasmussen ve Danimarka'nın birçok Müslüman tarafından İslam'ın hassasiyetlerine duyarsız gibi algılandığını, Türkiye'nin ayrıca Rasmussen'e Roj TV ve AB üyeliğine karşıtı tutumu nedeniyle de itiraz ettiğini kaydetti.

Brüksel'deki bir Türk yetkilisinin uluslararası bir haber ajansına Türk hükümetinin pozisyonunun henüz kesinleşmediğini ancak Rasmussen'in "lekelendiği"ni söylediğine dikkat çekerken yetkilinin "NATO'nun Afganistan ve Pakistan'da ek sorumlulukları üstleneceği bir dönemde milyarlarca Müslümanlara sakıncalı bir yaklaşımı olan bir genel sekreterin olması, Müslüman dünyasına yönelik doğru bir tavır olmaz" dediğini de aktardı.

NYT da, Türkiye'nin Rasmussen'i kabul etmemesi halinde Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Store veya Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski üzerinde durulabileceğini de yazdı.

haber7



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,671 µs