En Sıcak Konular

Başkan adaylarına, baz istasyonu baskısı

25 Mart 2009 10:59 tsi
ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ndeki Camicedit Mahallesi'nde 7 yıl önce kurulan iki ayrı GSM şirketine ait baz istasyonu seçim kozu oldu.

Mahalle sakinleri, oy istemek için mahallelerine gelip kahve toplantıları yapan başkan adaylarına, “Baz istasyonunu kaldırmayı programına almayan adaya oy yok” diyerek, rest çekti.

Bayramiç İlçesi'nde 2 bin kişinin yaşadığı ve bin 300 seçmenin bulunduğu Camicedit Mahallesi’nde 29 Mart yerel seçimleri öncesi ilginç bir olay yaşandı. Mahallenin Debboylar mevkiinde 7 yıl önce, iki GSM şirketi tarafından kurulan baz istasyonlarına karşı hukuk mücadelesini kaybeden vatandaşlar, çözümü siyasi zeminde aramaya başladı. Mahalle sakinleri, oy istemek için kahve toplantıları düzenleyen başkan adayları üzerinde baskı oluşturup, “Baz istasyonlarının kaldırmasını programına almayanlara oy yok” diyor.

Baz istasyonlarını kaldırılıncaya kadar mücadelelerinin süreceğini belirten emekli polis Süleyman Süzen, “Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi, baz istasyonlarının yerleşim yerlerinin dışına çıkarılması konusunda yeni bir karar aldı. Bizler, bu kararın arkasındayız. Yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu baz istasyonlarının kaldırılmasını taahhüt etmeyen başkan adaylarına oy vermeyi de düşünmüyoruz” dedi.
Emekli polis Hasan Yalçın ise, baz istasyonları kurulduktan sonra mahallede kanser vakalarının sayısında artış olduğunu iddia etti. Yalçın, baz istasyonlarının yanındaki 12 daireli bir apartmanda üç kanser vakasının ortaya çıktığını ileri sürdü.

SİYASETÇİLER DE DESTEKLİYOR

Bayramiç’in CHP’li Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer, bir GSM şirketinin daha aynı bölgeye baz istasyonu kurmak için izin istediğini söyledi. Ancak buna izin vermediklerini belirten Başkan Tuncer, “Mevcut olan baz istasyonlarını da kaldırmak istiyoruz. Bu konuda mahalleliyi destekliyoruz. Bunları kaldırmak için hukuksal zemin arıyoruz” dedi.

Bayramiç'in AKP’li Belediye Başkan adayı Şenol Güven de, mahallelinin isteği doğrultusunda baz istasyonlarının kaldırılması konusunu programlarına aldıklarını söyledi.

Hürriyet



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,590 µs