3 partinin oyu | " /> 3 partinin oyu | "/>

En Sıcak Konular

3 anket şirketine göre 3 partinin oyu

25 Mart 2009 10:50 tsi
3 anket şirketine göre 3 partinin oyu
29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili yapılan yapılan anketlerde ortak sonuçlar çıkıyor.

29 Mart tarihinde yapılacak yerel seçim sonuçlarına ilişkin araştırmacıların ortak tahmini AK Parti'nin yüzde 46 civarında oy alacağı yönünde. Hafta sonu yapılacak yerel seçimlerde en büyük sınavı araştırma şirketleri verecek. A&G, Anar, Pollmark araştırma şirketlerinin yöneticilerinin ortak tahmini AK Parti: yüzde 43-47, CHP: yüzde 24-26, MHP yüzde 14-16.

TERS KÖŞE OLABİLİRİZ

Bugüne kadar yapılan seçimlerde yaptığı tahminlerdeki başarı nedeniyle A&G Araştırma şirketi yöneticisi Adil Gür “Gözler bizim üzerimizde ama bu seçim ben dahil bütün araştırmacıları ters köşeye yatırabilir” diyor. AK Parti'nin birkaç hafta önce kadar yüzde 40 civarında göründüğünü söyleyen Gür, son haftalarda oylarda toparlanma olduğunu ve yüzde 43-46 arasında bir oy alabileceğini söyledi. Adil Gür, bu oranın Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krize rağmen başarı olduğunu söyleyerek; bunda Ergenekon, Davos çıkışı ve ekonomik tedbirlerin etkisi olduğunu söyledi. Gür, CHP'nin yüzde 25-26 oranında olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

22 TEMMUZ DENGESİ DEĞİŞMEDİ

Anar Araştırma Şirketi yöneticilerinden Prof. Dr. İbrahim Uslu, geçen hafta sonu yapılan araştırma sonuçlarına göre 22 Temmuz dengelerinin pek değişmediğini söyledi. Genel olarak son bir ay içinde AK Parti'nin yüzde 43-46, CHP'nin 24-26, MHP'nin ise 14-16 bandında olduğunu söyledi. Uslu, bu seçimde AK Parti'nin alacağı oya rağmen bazı ile ve ilçelerde seçimi kaybedeceği yani belediye başkanı sayısında azalma olacağını da ifade etti. Bunun nedeni ise tamemen yanlış adaylardan kaynaklandığını söyledi. Bunun en açık örneğinin ise Urfa adayı olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin oy oranını mevcut krize rağmen başarılı bulan uslu, CHP'nin oyundaki yükselişi ise yeterli görmüyor.

BİR İKİ PUAN SAPMA OLABİLİR

Pollmark Araştırma Şirketi ortaklarından Yard. Doç. Dr. Ertan Aydın: Elimizdeki araştırmalara baktığımızda il genel meclisi oranı AK Parti yüzde 48, CHP yüzde 23 ve MHP 15-16 civarında. Ama ihtiyat olarak şunu hemen söyleyeyim ki, son haftada bu oranlarda bir değişim olacaktır. Yani her partinin oyu birkaç puan düşüp, artabilir. Ancak bu rakamlara bizi aldatmasın. Çünkü biz il genel meclisi oyunu araştırırken soruyu şu şekilde soruyoruz: “Yarın seçim olsa kime verirsiniz? Yerel seçim için bu soruyu sorduğunuzda alacağınız cevap ile seçim sonuçlara arasında bir-iki puanlık fark olabilir.”

yenişafak




Bu haber 3,453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,356 µs