usulsüz sevk! | " /> usulsüz sevk! | "/>

En Sıcak Konular

GATA'ya yine usulsüz sevk!

25 Mart 2009 10:11 tsi
GATA'ya yine usulsüz sevk! 
Sevk zincirinde GATA yok ama Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Levent Ersöz'le başlayan süreç, Albay Atilla Uğur'la devam etti.

Sağlık Bakanlığı'nın Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü usulsüz şekilde GATA'ya sevk eden hekimlerle ilgili kararının ardından ikinci bir skandal daha yaşandı.

Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın sevk zincirinde bulunmamasına rağmen Ergenekon davası sanıkları emekli askerler birbiri ardına GATA'ya sevk edililiyor. Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Levent Ersöz'le başlayan süreç, Albay Atilla Uğur'la devam etti. Uğur, 5 martta kaldırıldığı Çapa Tıp Fakültesi'nden "tutuklu koğuşu olmadığı" ve "güvenliğinin sağlanamayacağı" gerekçesiyle GATA'ya sevk edildi.


'Hastayım' dedi tetkikler normal çıktı


Alınan bilgiye göre emekli Albay Hasan Atilla Uğur, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden 5 martta Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Kliniği'ne sevk edildi. Baş ağnsı ve bayılma yakınması ile

hastaneye giden Atilla Uğur, buradaki muayenesinde ağrılarının dokuz ay önce başladığını, bir süre sonra bu ağrılara çift görmelerin eklendiğini, ayda iki kutu ağrı kesici kullandığını anlattı.

Son bir ayda bayılmalar yaşadığını da söyleyen Uğur'un, bayılma açısından yapılan EEG testi normal sınırlar içersinde çıktı.


Atilla Uğur'u muayene eden doktor, epilepsi protokolüne uygun olarak MR gibi ileri inceleme ve araştırmaların yapılması gerektiğini belirterek, "Tutuklu koğuşunun olmaması ve tutuklu güvenliğinin acil müdahalede yeterlilik sağlanamaması nedeniyle, hastanın GATA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne şevki uygundur" yönünde görüş bildirdi. Nöroloji uzmanlarından oluşan sağlık kurulu da Atilla Uğur'un GATA'ya şevkini istedi. Bu karar üzerine Uğur, GATA'ya sevk edildi.


Sevk zincirinde GATA yok


Oysa kanunlara göre, tutuklu ve hükümlüler, tedavileri gereken durumlarda ilk olarak cezaevi revirlerinde, buralarda tedavi edilmeleri mümkün değilse devlet ya da üniversite hastanelerinin tutuklu koğuşlarında tedavi görüyor. Tutuklu ve hükümlülerin başka bir hastaneye şevkleri içinse sağlık kurulu raporu gerekiyor. Hastanelerin imkanları dahilinde gerekli hastanelere sevk ediliyor ancak bu sevk zinciri içinde GATA yok. Mahkumlar emekli asker de olsa GATA'ya sevk edilemiyor. Sağlık Bakanlığı, daha önce Ergenekon tutuklusu emekli tuğgeneral Levent Ersöz'ü GATA'ya sevk eden Haseki ve Silivri Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar hakkında inceleme başlatmıştı. İnceleme sonucu usulsüz şevke adı karışan beş doktor "uyarı" veya "kınama" cezası aldı.

taraf



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,405 µs