bildik savunma! | " /> bildik savunma! | "/>

En Sıcak Konular

Darbe günlüklerine bildik savunma!

25 Mart 2009 09:30 tsi
Darbe günlüklerine bildik savunma! Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, basında yer alan ve kendisine ait olduğu ileri sürülen günlüklerle ilgili ilk kez konuştu.

Balbay’ın tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden avukatı aracılığıyla hakkındaki iddialara verdiği yanıt, dün Cumhuriyet gazetesinde yayımlandı. Gazetedeki habere göre Balbay, basında yer alan ve kendisine ait olduğu iddia edilen notlara ilişkin olarak şu savunmayı yaptı:

“Benim farklı zamanlarda, farklı yerlerde yaptığım görüşmelere dayalı olarak tuttuğum birbirinden farklı notların, montaj yapılarak biraraya getirilip birileri tarafından işlendiğini, yorumlar eklendiğini ve kamuoyuna sunulmak üzere farklı ve özel bir metin oluşturulduğunu gördüm. Öyle yorumlar ve işlemeler yapılmış ki, bazı notlarımı ben de tanıyamadım. Sızdırılan ve yayımlanan notlarda benim zamanında tutmuş olduğum notlarda yer almayan, o notlarla örtüşmeyen kısımların yanı sıra olması gereken birçok yerin ise, olayın ve sözlerin anlamını değiştirecek şekilde aradan çıkarıldığını, böylece özel olarak istenilen kıvama getirilip servis edildiğini anladım.”

‘GAZETECİLİK İÇİN YAPILDI'

Hazırladığı yazı dizisinin sansürü aşıp gazetede yayımlaması durumunda herkesin gerçekleri öğreneceğini savunan Balbay, notlara temel olan bütün görüşmelerin sadece gazetecilik güdüsü, kaygısı ve amacıyla yapıldığını ileri sürdü.

“Bu görüşmelerden bana ait olmayan ve benim notlarımın tahrif edilerek oluşturulmuş özel bir metni esas alarak, farklı anlamlar ve yorumlar üretenleri kendi mesleki ve ahlaki duruşlarıyla baş başa bırakıyorum” diyen Balbay, şöyle devam etti:

“Ben gazeteciyim ve gazetecilik mesleği dışında hiçbir işe ve olaya bulaşmadım. Bundan sonra da yalnızca gazetecilik yapmaya çalışacağım.”

Kendisine cevap hakkı verilmediğini ve hakkındaki iddiaları üzüntüyle izlediğini dile getiren Balbay, kendisine bu zor günlerinde destek olanlara teşekkür etti.

KÖŞE YAZILARI ADALET BAKANLIĞI'NIN İZNİNE BAĞLI

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın, gazetedeki köşesine yazı yazmak için Silivri Cezaevi yönetimine yaptığı başvuru, “bizim karar yetkimiz yok” denilerek reddedildi. Cezaevi yönetimi bu konuda yetkili mercinin Adalet Bakanlığı olduğunu belirttiği kararı avukatlara tebliğ etti. Balbay’ın avukatları da aynı talepleri içeren bir dilekçeyi Adalet Bakanlığı’na gönderdi.
 
milliyet



Bu haber 311 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,212 µs