CHP bunu hep yapıyor: Yine yaptı! | " /> CHP bunu hep yapıyor: Yine yaptı! | "/>

En Sıcak Konular

CHP bunu hep yapıyor: Yine yaptı!

25 Mart 2009 08:57 tsi
CHP bunu hep yapıyor:  Yine yaptı! CHP yöneticilerinin halkın dini duygularını alaya alan açıklamalarının sonu gelmiyor. Hacca gitmek isteyen bir vatandaşı önce alaya alan sonra da azarlayan Önder Sav'ın ardından bu kez CHP'li Öymen, hükümeti eleştireyim derken Müslümanlar için kutsal ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altan Öymen'in önceki gün Eskişehir'deki basın toplantısı sırasında hicri aylardan Recep, Şaban ve Ramazan ile ilgili küçümseyici ifadesi toplumda büyük tepkilere neden oldu. Ramazan ayında belediyelerin kurduğu iftar çadırlarını eleştiren Öymen, “Vatandaşların karnını Ramazan çadırlarında doyurmak yetmiyor. Senede bir Ramazan çadırı kuracaksınız, fakir, fukaranın karnını doyuracaksınız. Ramazan ayında doyuyor. Recep ayında ne yapacaksınız? Onu Recep beye soracaksınız. Şaban ayında ne yapacaksınız? Onu da Şaban beye soracaksınız” demişti.

CHP KLASİĞİ

Başta internet haber siteleri olmak üzere çeşitli biçimlerde tepkilerini dile getiren vatandaşlar, CHP'nin halkın inançlarını alaya alan açıklamalardan uzak durması gerektiğini dile getirdi. Müslümanları ötekileştirmek yerine, biraz olsun inançları ve duygularını anlamaya çalışan vatandaşlar, CHP yöneticilerinin bir yandan çarşafa rozet takıp, seçim meydanlarında başörtüsü dağıtıp, diğer yandan halkın inançları ile alay etmesinin ardındaki çelişkiye dikkat çekti.

BAYKAL SAHİP ÇIKIYOR

CHP Genel Sekreteri'nin de geçtiğimiz sene Ankara Elmadağ'da hacca gitmek isteyen Mustafa Ünal adlı vatandaşa “Boş ver, Araplara para kaptırma. Bakarsın Muhammet seni bırakmaz, sen yine şey yapma elinden tutar seni göndermez” sözleri kamuoyunda büyük tepki çekmiş ve toplumun büyük çoğunluğunu rahatsız etmişti. CHP lideri Baykal ise Önder Sav'ı destekleyerek, halkın inançlara yönelik alaycı yaklaşımın sadece kişisel değil partinin genel yaklaşımı olduğunu ortaya koydu. Baykal, mitiglerde yaptığı konuşmalarda ise Ergenekon operasyonu kapsamında yapılan telefon dinlemelerini eleştirere, “Millet şöyle ağız tadıyla kürfredemiyor” diye konuşuyor.

Trafoyu cami sanmıştı

CHP'nin halkın inançlarına yönelik çelişkili bir diğer uygulaması da Kırıkkale'de yaşanmıştı. CHP Kırıkkale Milletvekili Halil Tiryaki, üzerinde manzara resmi bulunan elektrik trafolarını cami sanarak cami avına çıkmıştı. Tiryaki, Ekim 2006 tarihinde Ankara'dan Kırıkkale'ye giderken yol kenarındaki trafoların boyandığını görür. Her gidiş-gelişte boyanmış trafoları görünce, her gün buralara yeni cami eklendiğini sanır. Bunun üzerine çok güvendiği bazı gazetecileri yanına alıp Ankara-Kırıkkale yolunda cami avına çıkar. Ancak buraların cami değil de boyanan trafo olduğunu anlayan Tiryaki, yanında götürdüğü ve güvendiği gazetecilerin bunu gizlemesini istedi.

Önce rozet sonra hakaret

Seçim dönemlerinde halkın inaçlarına karşı özel bir yaklaşım sergileyen CHP yöneticileri, 29 Mart yerel seçimleri için de çarşaf açılımını getirdi. CHP'nin İstanbul yönetimi, partiye katılım töreninde çarşaflı bayanlara rozet takmıştı. Çarşaf açılımı ile yeni bir siyaset izlediğini ortaya koyan ikinci önemli gelişme ise bu kez İzmit'te yaşandı. CHP'nin Kocaeli adayı Sefa Sirmen, belediye başkanı olması durumunda Kur'an kurslarını destekleyeceklerini ve her mahalleye bir Kur'an kursu açacaklarını söyledi. CHP lideri Baykal da çarşafa rozeti ile Kur'an kursu açılımlarını desteklekleyerek ılımlı mesajlar vermişti.

yenişafak



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,936 µs