En Sıcak Konular

Tuncay Özkan'ın dili tutuldu!

0 0 0000 00:00 tsi
Tuncay Özkan'ın dili tutuldu! Son dönemlerde yaptığı siyasi çıkışlarla gündeme gelen gazeteci Tuncay Özkan'ın Kanaltürk'le ilişkisi tartışma konusu oldu. Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar "17 milyon doları nereden buldun Tuncay Özkan" diye sormuştu.

Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar, Kanaltürk'ün sahibi olan şirketle hiçbir resmi bağı bulunmadığını söyleyen Özkan'ın, kanalı kurmak için 17 milyon dolar harcadığını belirtti. Özkan'ın, "Bundan 2 yıl öncesine kadar çok zengin biriydim. 17 milyon dolarım vardı. Bir ideal uğruna Kanaltürk'e yatırdım." ifadelerini köşesine taşıyan Tayyar, "17 milyon doları nereden buldun Tuncay Özkan?' sorusunu yöneltti. Karşısında olduğu siyasîleri mal varlıklarını açıklamadıkları gerekçesiyle eleştiren Özkan, aradan iki gün geçmesine rağmen Tayyar'ın sorusunu cevaplamadı.

Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, geçtiğimiz salı ve çarşamba günleri Tuncay Özkan'ın Kanaltürk'le olan maddi ilişkisini köşesine taşıdı. Gazetecilik kariyeriyle bu miktarda paranın kazanılamayacağını işaret eden Tayyar, "Tuncay'ın mesleğe başladığı tarihle bu konuşmayı yaptığı tarih arasında tam 20 yıl var. Bu kadar para biriktirmek için aslında makul bir süre. Ama bildiğim kadarıyla kendisi hiç ticaretle uğraşmadı. Sadece Doğan Grubu'ndan Çukurova Grubu'na geçerken 5 milyon dolar transfer parası aldığı iddia edildi." ifadelerini kullandı. Özkan'ın bu iddiaları yalanladığını aktaran Tayyar, Özkan'ın Çukurova grubunda yaklaşık 1.5 yıl çalıştığını belirterek elinde kalan paranın Doğan Grubu'ndan biriktirdikleri hariç 375 bin dolar olması gerektiğini yazdı. Tayyar, "Bir yıl sonra Kanaltürk'ü kurdu. Bu kadar parayla bir TV kanalı kurulabilir mi?" diyor. Yazıda Özkan'ın Kanaltürk'ün patronu olduğu yönündeki iddiaları telefon görüşmeleri sırasında yalanladığı belirtiliyor. Tayyar, şöyle devam etti: "Herkese farklı açıklama. Belli ki sevgili Tuncay, hesap vermekte biraz zorlanıyor. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun güzel bir lafı vardı: Hesabını veremezsen hesap soramazsın. Evet, Sevgili Tuncay bu 17 milyon doları nerden buldun? Yoksa dilin mi sürçtü?". Aradan geçen süre zarfında Kanaltürk ve Tuncay Özkan tarafından herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekiyor.

ZAMAN



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,197 µs