En Sıcak Konular

Diğer üniformalılar nerede?

25 Mart 2009 08:31 tsi
Diğer üniformalılar nerede? Hilmi Özkök, Ergenekon'u nasıl etkiler?

Şamil Tayyar / Star

Hilmi Özkök, Ergenekon’u nasıl etkiler? 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2. Ergenekon iddianamesiyle ilgili kararını bugün açıklaması bekleniyor. İlkinden daha kapsayıcı olan ikinci iddianame, Mustafa Balbay notlarına ilave olarak Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen darbe günlükleri eksenine oturtulmuşsa her şey yeniden başlıyor demektir.

Hele eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün bu kapsamda görüşüne başvurulursa dünya yeniden kurulur.

Paşanın günlüğü, sadece bir tanık veya sanık ifadesinde geçiyorsa ya da darbeye teşebbüs suçunun vahametini ve bu şahısların bozuk sicilini göstermeye yönelik atıftan ibaretse aksini söylemek mümkündür.

Ama şunu atlamayalım.

‘Sanık olarak da tanık olarak da ifade veririm’ diyen Hilmi Özkök’ün Milliyet’teki açıklamasını hatırlatıp davetiye çıkardığınızda ‘Hayır gelmiyorum, vazgeçtim’ derse ne yapacaksınız?

Öyle ya, eski de olsa bir genelkurmay başkanının nasıl yargı önüne çıkarılacağına dair somut bir prosedür yok.

‘B planınız’ yoksa hiç kendinizi yormayın, davetiyeden vazgeçin. ‘Hayır, gerekirse zorla getiririz, yasalar buna cevaz verir’ diyorsanız sonuna kadar yolunuz açık olsun.

Peki, daha önce gazetelere yaptığı açıklamalarda olduğu gibi Özkök Paşa, sizi, ‘var da demem yok da demem’ nakaratıyla dezenformasyon girdabına sürüklerse veya mesleki taassupla hareket edip silah arkadaşlarını koruma güdüsüne yenik düşerse tavrınız ne olur?

En masum haliyle, darbeye teşebbüs suçundan haberdar olduğu halde şüphelilerin yargı önüne çıkarılması için çaba harcamayan Özkök Paşa’nın ‘görevini ihmal ettiği’ şüphesine kapılır mısınız?

En can alıcı soru: Ortada bir darbeye teşebbüs suçu varsa diğer üniformalılar nerede? Günlüklere baktığımızda 30’a yakın üst düzey komutanın ismi geçiyor. Bunların kapılarını çalmayı düşünür müsünüz?

Çıkış noktası günlüklerse Hilmi Özkök kafi gelir mi? Mesela Hüseyin Kıvrıkoğlu, Aytaç Yalman, İbrahim Fırtına ve Özden Örnek’e de davetiye çıkarılır mı?

Cevabınız evetse, ikinci paragrafta ‘dünya yeniden kurulur’ dedim ya, o misal, Ergenekon İddianamesi yeniden yazılır, Ergenekon Şeması yeniden oluşturulur.

Devamı var...

Onun için ikinci iddianameyi görmek gerekir. Bakalım, Ergenekon’da eksen kayması var mı yok mu, ona göre kanaatlerimizi paylaşırız.



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,222 µs