fişleme mimarı çıktı! | " /> fişleme mimarı çıktı! | "/>

En Sıcak Konular

Albay fişleme mimarı çıktı!

25 Mart 2009 08:12 tsi
Albay fişleme mimarı çıktı!

Kayseri Alay Komutanı Albay Temizöz'ün, Diyarbakır’da görevli olduğu dönemde 4 nolu DGM hakimlerini fişlediği ortaya çıktı.

Faili meçhul cinayetler nedeniyle Cizre'de sürdürülen kazılarla ilgili olarak gözaltına alınan Kayseri Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün, Diyarbakır’da görevli olduğu dönemde 4 nolu DGM hakimlerini fişlediği ortaya çıktı...

Cizre'deki kazıların ardından gözaltına alınan Kayseri Alay Komutanı Kıdemli Albay Cemal Temizöz'ün Diyarbakır'da görev yaptığı dönemde DGM hakimlerini fişlediği ortaya çıktı. 4 Şubat 2000 tarihli istihbarat raporunda Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı adına İstihbarat Amiri olarak Binbaşı Temizöz'ün imzası bulunuyor. Temizöz imzasıyla hazırlanan fişleme belgesinde Diyarbakır 4 nolu DGM'nin Başkanı Ali Çağan hakkında şu bilgilere yer verildi:

“İmam Hatip kökenli”

“a. İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu, 1996’da Refah Partisi marifetiyle Diyarbakır 4 nolu DGM yedek üyeliğine, aynı 3 nolu DGM asil üyeliğine, 19974de de 4 nolu DGM başkanlığına atandığı, aynı zamanda DGM Adalet Komisyonu üyeliği görevini de yürüttüğü, b. Hakim Çağan'ın kendisiyle aynı düşünceleri paylaşan arkadaşlarını etkileyerek adliye binasında mescit açma gayreti içerisine girdiği, c. 4 nolu mahkemede üye iken, 1999’daki Anayasa değişikliğiyle üyelik sıfatı kaldırılan Hakim Albay Tarık Senkeri'nin özellikle Hizbullah'la ilgili davalarda kendi görüşü doğrultusunda karar vermesi karşılığında adı geçen Hakim Albay'ın İstanbul'daki özel işlerini takip etmesi ve rapor almasına göz yumduğu."

Şeyhi ziyaret ettiler

 Temizöz imzasıyla hazırlanan istihbarat raporunda DGM'deki diğer savcı ve hakimlerle ilgili fişlemelerde de şu ifadeler bulunuyor: “f. Diyarbakır DGM Savcısı iken irticai eğilim nedeniyle soruşturma geçiren ve Başbakanlık Takip Kurulu'nun teklifi ile Eylül 1999’da Edirne Cumhuriyet Savcılığı’na atanan Savcı Müsebbih Ergin, yine DGM Savcısı iken 1996’da Refahyol hükümeti döneminde Adalet Bakanlığı Müfettişliğine atanan, ancak irticai faaliyetleri tespit edilip bu görevden alınan Savcı Nazmi Okumuş ve 1 nolu DGM Başkanı iken Ankara Sulh Ceza Mahkemesi hakimi olarak atanan Hakim Ahmet Çağlayan ile birlikte, 'Adıyaman Menzil Şeyhi' olarak adlandırılan şahsı ziyarete gittikleri. g. 4 nolu DGM'de Hizbullah ile ilgili davalarda sadece üye Hakim Kenan Altıparmak'ın muhalefet ettiği ancak onun etkili olamadığı, zira kararların "oy çokluğu" ile alındığı hususları istihbar edilmiştir."

Rapordan sonra sürgün

Diyarbakır'da görev yaptığı dönemde DGM hakimlerini fişleyen Temizöz'ün raporunun ardından DGM hakimlerinin sürgün edildiği ortaya çıktı. Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi Başkanı Hakim Ali Çağan Aydın Sulh Ceza Mahkemesi'ne düz hakim olarak atandı. İstihbarat raporunda yer alan askeri hakim Tarık Senkeri görevinden istifa ederek emekli oldu.

AİHM’de mahkûm ettirdi

Temizöz’ün, Cizre'de görevli iken Muhsin Taş'ın gözaltına alındıktan sonra ölümü olayıyla ilgili olarak AİHM'de Türkiye tazminat ödemeye mahkum edildi. AİHM kararında Taş'ın "Jandarma Binbaşı Temizöz'ün emrindeki jandarmalar tarafından gözaltına alındığı" belirtildi. Kararda "Temizöz'ün sözlü ifadesine göre, Taş, kod adının 'Hanemir' olduğunu Cizre'ye PKK adına faaliyette bulunmak üzere geldiğini belirtmiştir.

Temizöz, Taş'ın kendisine söylediklerinden komutan olduğunun açık olduğu görüşündedir" denildi. Taş'ın gözaltına alınmasından sonra Şırnak'a gönderildiğinin iddia edilmesine rağmen Şırnak'a gönderildiğine ilişkin hiçbir kayıt bulunamadığı da belirtildi.

Estetik yaptırdı iddiası

Cemal Temizöz'ün Diyarbakır'da görev yaptığı dönemde işadamı Mehmet Ali Altındağ'ı gözaltına aldırdığı ancak daha sonra mahkeme kararıyla Altındağ'ın serbest bırakıldığı belirtildi. İşadamı Mehmet Ali Altındağ, Cemal Temizöz'ün estetik ameliyat yaptırdığını öne sürdü. Altındağ, "Beni gözaltına aldırdığı zaman ve daha sonra Cemal Temizöz ile yüz yüze görüştüm. Şimdiki Cemal Temizöz ile o zamanki Cemal Temizöz arasında dağlar kadar fark var. Bence tanınmaması için estetik ameliyat yaptırdılar. Ben bu tezimde ısrar ediyorum" dedi.

DiYARBAKIR’A GÖNDERiLDi

Cizre'de sürdürülen kazı çalışmalarında bulunan kemiklerle ilgili olarak Kayseri'de gözaltına alınan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz, sorgulanmak üzere Diyarbakır'a gönderildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan Temizöz, Kayseri Askeri Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından geceyi Garnizon Komutanlığı'nda geçirdi. Albay Cemal Temizöz'ün ifadesinin alınması için dün saat 10.45 sıralarında Kayseri'den karayoluyla Diyarbakır'a gönderildiği öğrenildi.

Temizöz'ün, 2 tanığın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadeler doğrultusunda gözaltına alındığı, Cizre’de görev yaptığı 1993-96 yılları arasındaki dönemde kaybolan kişilerle ilgili ifadesine başvurulacağı kaydedildi. Temizöz, Cizre'de 1993-96 yılları arasında yüzbaşı rütbesiyle görev yapmıştı.

bugün



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,638 µs