Yunanistan ABD'yi tehdit etti! | " /> Yunanistan ABD'yi tehdit etti! | "/>

En Sıcak Konular

Yunanistan ABD'yi tehdit etti!

25 Mart 2009 08:09 tsi
Yunanistan ABD'yi tehdit etti! Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyani, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ı telefonla arayarak Kıbrıs ültimatomu verdi. Bakoyani, "Ada’da iki devletli çözümü desteklerseniz Türkiye’nin AB yolu kapalı olacaktır" dedi.

RUM Fileleftheros Gazetesi’nin haberine göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyani, cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ı aradı. Bakoyani, "Kıbrıs sorununda ya AB’de yaşayabilir bir federal çözüm ya da iki devletli ancak AB’de yaşamayacak bir çözüm arasında tercih yapacaksınız. Biz Kıbrıs’ta federal bir çözüm istiyoruz. Eğer adada iki devlete dayalı bir çözüm hakim olursa, Türkiye’nin AB yolu kapalı olacaktır" diye konuştu. Bakoyani’nin, Clinton’ın Türkiye ziyareti sırasında KKTC’ye uygulanan izolasyonlar konusunu gündeme getirmesi ve ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüşme planı yapmasından rahatsız olduğu bildirildi. Bakoyani, Clinton’dan, Rum Dışişleri Bakanı Marcus Kipriyanu ile görüşmeden Talat’a randevu vermemesini de istedi. Clinton ile önceki gün biraraya gelen ABD’deki Yunan lobisinin etkili ismi Patrik Dimitriu da aynı talebi iletti. Rum medyasına göre, Clinton’ın yardımcıları, Talat’ın ’toplum lideri’ olarak kabul edileceği sözünü verdi. Clinton’ın, bu ay sonu planlanan görüşmesini erteleme arayışına girdiği de ileri sürüldü.

Ekselansları Talat

KKTC Cumhurbaşkanı’nın Washington’a yapması düşünülen ziyaret hala kesinlik kazanmazken, ABD Kongresi’nin finanse ettiği USIP (United States Institute of Peace) adlı düşünce kuruluşu, Mehmet Ali Talat’ın katılacağı bir konuşma için davetiye yolladı. Konuşmacılar arasında yer alan KKTC Cumhurbaşkanı için, "Ekselanslansları Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Lideri" ifadesi kullanıldı. Hürriyet’in edindiği bilgilere göre, Lefkoşa’daki Amerikan Büyükelçiliği’nden kaynaklandığı ifade edilen Talat daveti, ABD Dışişleri’nden destek alıyor.

Hürriyet



Bu haber 957 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs