En Sıcak Konular

Londra'da "Rize" operasyonu

24 Mart 2009 17:11 tsi
İngiltere'nin başkenti Londra'nın güvenliğinden sorumlu Metropolitan Polis teşkilatının geçen yılın haziran ayında kentteki kiralık özel kasalara yönelik olarak başlattığı “Rize” adı verilen operasyonda şu ana kadar 35 milyon sterlin tutarın

Polisin baskın yapıp el koyduğu özel kiralık kasalarda kara paranın yanı sıra silah, uyuşturucu madde, çocuk pornografisi içeren kasetler ve CD'ler ile benzeri malzemenin ele geçirildiği ifade edildi.

Bütün Londra'daki 3500 kiralık özel kasa üzerinde yürütülen operasyonun sonucunda kasalarla ilgisi bulunan 40 kişinin gözaltına alındığı ve operasyonun suç çetelerine gerek ulusal, gerekse uluslararası seviyede büyük zarar verdiği bildirildi.

Emniyet Müdürü Mark Ponting, operasyonun suç çeteleri üzerinde dramatik bir etki yarattığından emin olduklarını belirtirken, “bu çeteler özel kiralık kasalara koydukları suç aletleri ve işlenen suçlar sonucunda ele geçirilen paraların ortaya çıkarılması tehlikesi bulunmadığından emindiler. Ancak yapılan operasyon bu beklentilerin boş olduğunu ortaya koydu” dedi.

Polisin kiralık kasa merkezlerine yaptığı baskınlar geçen haziran ayında büyük yankı uyandırmış, operasyonun Rize ismiyle anılması, Türk çetelerine yönelik olabileceği kuşkusu doğurmuştu. Ancak polis yetkilileri, bu yöndeki kuşkuları bir açıklamayla gidermiş ve operasyona bu ismin verilmesinin Türklerle bir bağlantısı olmadığını, bu ismin seçilmesinin, tümüyle bir tesadüf olduğunu belirtmişti.

Operasyonunda halen 700 kasa üzerindeki incelemenin sürdüğü belirtildi. Operasyonda ele geçirilen 35 milyon sterlinin 20 milyon sterlinlik bölümüne mahkemelerce el konulduğu, 15 milyon sterlinlik bölümünün ise Maliye tarafından koruma altına alındığı bildirildi.

Halen 60 polis memurunun yürüttüğü soruşturmanın 1 milyon sterline mal olması bekleniyor.

A.A.



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,869 µs