şok belge! | " /> şok belge! | "/>

En Sıcak Konular

Vakit'ten şok belge!

24 Mart 2009 16:19 tsi
Vakit'ten şok belge! Tuğgeneral Ferhat Özgen'in karşısında selam durduğu ETÖ'nün tutuklu sanığı Özoğlu'nun, PKK'lılıktan gözaltına alınma olayının belgesine ulaşıldı. İşte o belge...

ETÖ soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Durmuş Ali Özoğlu'nun, 1991'de PKK adına molotofkokteyli atarken gözaltına alındığı belgelendi...

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Kuvay-ı Milliye Derneği Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Özoğlu'nun, 1991'de PKK adına molotofkokteyli atarken gözaltına alınma olayının belgesine ulaşıldı.

Eminönü Emniyet Amirliği Beyazıt Polis Karakolu tarafından hazırlanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü 1. Şube Müdürlüğü'ne yazılan 16 Temmuz 1991 günlü sevk yazısında, gözaltına alınan ve aralarında Durmuş Ali Özoğlu'nun da bulunduğu 34 kişinin isimlerine yer veriliyor. Yazıda “Söz konusu kişilerin 16 Temmuz 1991 günü saat 19.30 sularında Çarşıkapı, Laleli ve Vezneciler'de molotofkokteyli attıkları, korsan gösteri yaptıkları ve şahısların üzerinden 85 adet molotofkokteyli çıktığı” belirtiliyor.

Söz konusu eylemle ilgili 26 polis memurunun altına imza attığı bir tutanak da hazırlandığı, bu tutanakta 1962 Adana doğumlu Durmuş Ali Özoğlu'nun üzerinden iki ayrı sahte kimlik çıktığı, kendisini gazeteci olarak lanse etmesine rağmen herhangi bir basın kartı ibraz edemediği kaydediliyor. Saat 21.00 itibariyle imza altına alınan tutanakta Özoğlu'nun kimlik bilgilerine de yer veriliyor.

Ergenekon sanığı Durmuş Ali Özoğlu'nun Beyazıt Polis Karakolu'ndan İstanbul Emniyet Müdürlüğü 1. Şube Müdürlüğü'ne götürülmesinin ardından buradan esrarengiz bir el tarafından kurtarıldığı belirlenmişti. Diğer zanlılar savcılığa sevkedilirken sadece Özoğlu'nun serbest bırakılması dikkat çekmişti. Özoğlu'nun kim tarafından kurtarıldığı bilinmezken, dönemin 1. Şube Müdürünün tanıdık bir isim olması dikkat çekmişti. 1991 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü 1. Şube Müdürü olarak Mehmet Ağar'ın görev yaptığı belirlenirken, Ağar'ın; Özoğlu'nun emniyetten kurtarılmasında etkili olup olmadığına yönelik halen bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

Özoğlu, Ergenekon sanığı Ergun Poyraz'ın kitaplarını yayımlayan Toplumsal Dönüşüm Yayınları'nın da sahibi. Yazar Poyraz'ın TSK'dan maaş aldığı belgelenmişti. Poyraz'ın kitaplarında kullandığı belgelerin de Kara Kuvvetleri Komutanlığı arşivinden alındığı ortaya çıkmıştı.

1991 yılında PKK adına molotofkokteyli bulundurmaktan gözaltına alınan Durmuş Ali Özoğlu, şimdilerde Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklu. Bir süre önce Vakit'te yayınlanan ve daha sonra internet siteleri ile bazı gazetelerde de yer alan bu fotoğrafta ise Tuğgeneral Ferhat Özgen, Durmuş Ali Özoğlu'nun karşısında hazırol vaziyetinde duruyor.

16 Temmuz 1991 tarihinde Durmuş Ali Özoğlu, PKK'lılar ile birlikte gözaltına alınmış ve bu tutanakla sevki yapılmış. Özoğlu gazeteci olduğunu söylemiş, ancak gazeteci kimliği gösterememiş, ama üzerinden 2 ayrı sahte kimlik çıkmış.

 


 

vakit



Bu haber 1,610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,595 µs