En Sıcak Konular

YSK'ya en sert tepki

24 Mart 2009 14:26 tsi
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, YSK'nın son kararlarına en sert tepkiyi gösterdi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), ideolojik davranarak Anayasa Mahkemesi'nin 367 kararında olduğu gibi Türkiye'yi gerdiğini söyledi. Gündoğdu, YSK'yi "Yasakçı Seçim Kurulu" ilan etti.

Memur-Sen İzmir Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında kimlik numaraları, sandık başı görevlileri için kamusal alan kararı ve yeni anayasa konularına değinen Genel Başkan Gündoğdu, kimlik numaralı nüfus cüzdanıyla oy kullanılmasının istenmesinin ideolojik bir karar olduğunu savundu. Gündoğdu, 298 sayılı kanunun 87. maddesinde, "Sandık seçmen listesinde yazılı seçmenin kimliği, nüfus hüviyet cüzdanı veya kimlik tespiti amacıyla düzenlenmiş ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan resimli belgelerle belirlenir" hükmüne yer verildiğini belirterek, "veya"dan sonraki kısmın görmezden gelinerek kimlik numaralı nüfus hüviyet cüzdanı şartı getirilmesini hukuk tanımazlık olarak niteledi.

Ahmet Gündoğdu, kış dolayısıyla 600'den fazla köy yolunun kapalı olduğunun da altı çizerek, "Dün Anayasa Mahkemesi'nin sipariş üzerine 367 dayatmasıyla Türkiye nasıl gerilmişse bugün de YSK ülkeyi öyle geriyor. Vatandaşın anayasal oy kullanma hakkını engelliyor." dedi. YSK'nin sandık başını da kamusal alan ilan ederek ikinci bir garabet içinde olduğunu belirten Gündoğdu, siyasi parti temsilcilerini kamu görevlisi zannettiğini, oysa kanunlarda "kamusal alan" diye bir tanım olmadığını hatırlattı.

Anayasa değişikliğine de değinen Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, paket paket yerine yeni bir anayasa istediklerini, yeni pakette ise ombudsmanlık, siyasi partilerin kapatılmaması, grevli toplu sözleşmeli sendikal hak verilmesi ve eğitimde fırsat eşitliğini desteklediklerini kaydetti.

CİHAN



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,871 µs