En Sıcak Konular

TÜBİTAK'da neler oluyor?

24 Mart 2009 14:15 tsi
Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) Gebze Yerleşkesi'nde, Pakistan asıllı Tük vatandaşı Doç. Dr. Abdülrezzak Memon'un dolaplarının kırıldığı ve bilgisayarındaki hard disklere el konulduğu iddia edildi.

Basın kuruluşlarını telefonla arayan kişiler, Marmara Araştırma Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü'nde 12 yıldır görev yapan Doç. Dr. Abdülrezzak Memon'un, bazı bitkileri evine götürdüğü iddiasıyla sözleşmesi bitmediği halde zorla istifa dilekçesi imzalatıldığını ileri sürdü. Bu iddiada bulunan kişiler Doç. Dr. Abdülrezzak Memon'un dolaplarının kırıldığını, bilgisayarındaki hard disklere de el konulduğunu ileri sürdü.

DHA muhabirinin görüştüğü Marmara Araştırma Merkezi Gen Mühendisliği Enstitüsü Başkanı Doç.Dr. Kemal Baysal, açıklama yapabilmesi için kurumdan izin verilmesi gerektiğini söyledi. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlileri de kurumun bu konuda açıklama yapılmaması kararı aldığını bildirdi.

Doç. Dr. Abdülrezzak Memon'un, bitkilerde gen teknolojileri ve moleküler biyoloji alanında çalıştığı, ağır metalleri toplayarak çevreyi temizleyen bitkiler üretilmesine yönelik projeler hazırladığı kaydedildi.

Hürriyet

Tübitaka Marmara Araştırma Merkezi'nden habere gelen tekzip aşağıdadır:

"25 Mart 2009 tarihinde www.iyibilgi.com internet sitesinde http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=114429 yayınlanan "Tübitak'da neler oluyor?" başlıklı haberiniz ile ilgili olarak kurumumuzun açıklaması aşağıda verildiği şekildedir:

Merkezimiz Gen. Mühendisliği ve Biyoteknoloji Araştırma Enstitüsü Başuzman araştırmacılarından Doç. Dr. Abdül Rezzak MEMON 01/09/1997 tarihinden beri merkezimizde çalışmakta olan bir bilim insanıdır. Kendisi 05/03/2009 tarihinde 65 yaşını doldurmakta olduğundan, TÜBİTAK İnsan Kaynakları Yönetmeliği'nin 77. maddesi kapsamında 31/03/2009 tarihinde iş akdi sona erecektir. Bu durum kendisine 27/01/2009 tarihinde tebliğ edilmiş olup bu kapsamda ilişik kesme işlemleri ilgili birimlerimiz tarafından yürütülmektedir.

Bu kapsamda cevap ve düzeltme için 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14. maddesi gereğince ilk çıkacak güncelleme ile aynı internet sayfasında söz konusu düzeltmenin yapılarak yayımlanmasını saygılarımızla bilgilerinize rica ederiz. "

                                                                                                   Mehmet Önder Yetiş

                                                                                                   Merkez Başkanı Vekili

 



Bu haber 1,362 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,000 µs