En Sıcak Konular

Bahçeli AKP'ye tişort giydirdi

23 Mart 2009 21:06 tsi
Bahçeli: Önünde Avrupa Birliği yazıyor, arkasında Amerika Birleşik Devleti yazıyor...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fazilet Partisi'nden ayrılanların AK Parti'yi kurduktan sonra "Biz milli görüş gömleğini çıkarttık" dediklerini belirterek, "Yerine bir tişört giydiniz. Önünde Avrupa Birliği yazıyor, arkasında Amerika Birleşik Devleti yazıyor" dedi.

Partisince Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, ülkenin 6 yıl 4 aydan bu yana AK Parti zihniyeti ile yönetildiğine işaret eden Bahçeli şöyle konuştu:

"Ancak bu AK Parti zihniyetini tanımlarken milli görüş çizgisinin geleneğinden gelen bir ruhu temsil ettiklerini sakın ola zannetmeyiniz. Çünkü Fazilet Partisi kurulduktan sonra kapanma durumuyla karşı karşıya kalındığında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hatırlayacağınız gibi 103 milletvekili bulunmaktaydı. Bunlardan 2 tanesi siyasi yasak kapsamına alınmış, kalanlar ise Saadet Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi olarak ikiye ayrılmışlardı. Milli görüş çizgisinden gelenler yılların kahrını çekenler bir siyasi partiyi hayata geçirmek için her türlü cefayı çekenler Saadet Partisi'nde büyük bir çoğunlukla kaldılar. Değişimci, gelişimci, dönüşümcü gibi moda kavramlara uyarak oradan ayrılanlar, Adalet Ve Kalkınma Partisi'ni kurdular. Belli bir dönem sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'nde bir söz işitildi. 'Biz milli görüş çizgisini çıkarttık'. Herkes merak etti. Bu gömleği çıkardıklarında acaba yerine ne giyecekler diye herkes merak ederken, yerine bir tişört giydiniz. Önünde Avrupa Birliği yazıyor, arkasında Amerika Birleşik Devleti yazıyor."

Konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ın miting alanlarında söylediği sözlerle büyük yanlışlar yapmakta olduğu savunan Bahçeli, "Konyada bize 'bunlar kafatasçı' diyor. Şu çirkin söze bakınız, Milliyetçi Hareket Partisi'ni nasıl kafatasçı olarak, nasıl edepsizce suçlarsın? Türk siyasi hayatında 40 yıldan bu yana şerefli bir mücadele yürüten bir siyasi partiye böyle edepsizce bir iftirada nasıl bulunursun Sayın Başbakan?" diye sordu.

Bahçeli, "Eğer Milliyetçi Hareket kafatası ölçmeye başlamış olsaydı, senin Türkiye'de Başbakan olma şansın var mıydı?"diyerek, miting meydanlarından ne konuşulacağının iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasını, herkesi pazar günü oy kullanmaya çağırarak tamamlayan Bahçeli, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkanlarının, siyasi iktidarın devamını sağlayacak şekilde haksızca kullanıldığını savunarak, vatandaşlardan, dağıtılan paketleri, "Sizin hakkınız, helaliniz" diyerek hiç çekinmeden almalarını istedi.



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,501 µs