En Sıcak Konular

Isparta uçak faciasında son karar belli oldu

23 Mart 2009 20:57 tsi
Isparta'daki uçak kazasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Ve karar verildi.

Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı, Isparta'da 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, Atlasjet hakkında kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karara vardı.
Keçiborlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Keçiborlu ilçesi Türbetepe mevkisinde meydana gelen uçak kazasıyla ilgili yaptığı soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı Alper Tuncer'in hazırladığı soruşturma inceleme raporunda, pilotlar Serhat Özdemir ve Mehmet Tahir Aksoy'un yayınlanmış alçalma planlarındaki usulleri doğru uygulamamaları, hava aracının bulunduğu coğrafi konumu ve arazi yapısını doğru değerlendirememeleri, karşılıklı çapraz kontrolü sağlamakta ve alet işarlarını değerlendirmede yetersiz kalmaları, karar verme ve tepki göstermede gecikmeleri sonucunda kazanın oluşumunda kusurlu oldukları belirtilirken, aynı kazada hayatını kaybeden pilotlar hakkında kamu davasının açılamayacağı da vurgulandı.

Raporda, kaza sonrasında hayatını kaybeden kişilerin yakınlarının uçağın kasten düşürüldüğü iddiasıyla Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Gündoğ hakkında şikayette bulunuldukları hatırlatılarak, kazanın pilotaj hatası olduğu yönünde herhangi bir delil bulunmadığı, Zeynel Gündoğ hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçuna ilişkin kusur ve sorumluluk oluşturabilecek herhangi bir eyleme yönelik delilin de bulunmadığı kaydedildi.

Aileler itiraz edecek

Uçak kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri ise Keçiborlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen bu karara tepki gösterdi. Ailelerin, yarın Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara itiraz edecekleri bildirildi.

Kazada oğlu Tevfik Büyükçaylı'yı kaybeden Ömer Büyükçaylı, uçakta eksikliklerin olduğunun belirtildiğini, rapor halinde hazırlandığını, ancak aynı uçağın aynı gün uçurulduğunu ifade etti. Büyükçaylı, "Maalesef ki uçak gitmek istediği noktaya gidemiyor ve gerisinde 57 ölü bırakıyor. Şimdi nasıl oluyor da uçağı işletenler hakkında kovuşturma olmadığı yönünde karar çıkıyor?" dedi.

Büyükçaylı, yarın avukatlar ve kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara itiraz edeceklerini söyledi.



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,924 µs