darbe çağrısı! | " /> darbe çağrısı! | "/>

En Sıcak Konular

Baro panelinde darbe çağrısı!

23 Mart 2009 20:26 tsi
Baro panelinde darbe çağrısı! Ergenekon davasıyla ilgili açıklamaları nedeniyle "ETÖ'nün sözcüsü" şeklinde eleştirilen İstanbul Barosu'nun düzenlediği panelde, darbe çağrısı yapıldı! Adeta "cunta zirvesine" dönen panelin konuşmacıları bakın kimlerdi...

İstanbul Barosu tarafından düzenlenen panel, hükümeti çalışamaz hale getirmek için yeni stratejilerin belirlendiği cunta zirvesine döndü.

Sabih Kanadoğlu, Hüsamettin Cindoruk ve Ümit Kocasakal, Ak Parti’ye oy veren vatandaşları suçladı, panelde darbe çağrısı bile yapıldı. Cindoruk, Ergenekon sanıklarının yargılandığı davaların da yüksek yargıda eriyip gideceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yerel seçimler sonrası anayasa ve partiler yasasının değiştirileceği yönünde açıklamalar yapmasının ardından, anayasa tartışmaları yeniden alevlendi.

İstanbul Barosu sözde bir panel düzenleyerek "Anayasa ve Siyasi Partiler" konusunu masaya yatırdı. Ancak panelin ikinci oturumunda darbe çağrısı bile yapıldı.

İkinci oturumun yöneticisi Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk lafı Ak Parti'ye açılan kapatma davasına getirdi. Cindoruk içinden geçeni açıkladı ve Başbakan Erdoğan'a 10, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e de 4 kez siyasi yasak getirilmeliydi dedi. Hızını alamayan yılların siyasetçisi milleti de, sandıkta ortaya koyduğu iradeden dolayı suçlu ilan etti.

ERGENEKON YANDAŞLARINI TESELLİ ETTİ

Milli iradeyi aşağılayan Cindoruk, Ergenekon Terör Örgütü Davası'ndan rahatsız olanları da bakın nasıl teselli etti:

"Yani bu şikayet ettiğimiz iddianamede isimleri takılı birçok dava yüksek hakimlerimizin, yüce hakimlerimizin, yargıçlarımızın elinde eriyip gidecektir."


BU DA KANADOĞLU'NUN YENİ İCADI

Aynı panelde konuşan 367 dayatmasının mucidi Emekli Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, AK Parti'nin olduğu bir meclisin anayasa değişikliği yapamayacağını iddia etti.

Panel sonrası bu sözlerini hatırlattığımız Kanadoğlu, önce sözünü inkar etti. Daha sonra da konuşmasına açıklık getirmeye çalıştı. Ancak Kanadoğlu, yeni sözleriyle kafaları daha da karıştırdı.

HUKUKÇUDAN MAÇ TATİL EDİLİR TEHDİDİ

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ümit Kocasakal ise demokrat olmadığını itiraf ederek başladığı konuşmasında yargının, yasama ve yürütmenin üstünde olduğunu ileri sürdü. Demokrasiden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Kocasakal, üstü kapalı darbe tehdidinde bulundu.

aktifhaber



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,948 µs