En Sıcak Konular

Marmaris'te AKP CHP gerginliği

23 Mart 2009 19:32 tsi
Marmaris'in Turunç beldesinde başlatılacak yol açma çalışmalarını CHP'li Belediye Başkanlığının engellediği iddialarını araştırmak için bölgeye gelen Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır'ın da aralarında bulunduğu AK Partililer ile CHP'liler arasında g

Turunç beldesi ile İçmeler beldesi arasındaki 19 kilometrelik mesafeyi 4 kilometreye düşüreceği bildirilen “Yangın Yolu”nun açılması için Marmaris Orman İşletme Müdürlüğünce bölgeye gönderilen dozerle yapılacak ön çalışmanın, CHP'li Turunç Belediyesince “Belediyeye ait kamyonla barikat oluşturmak ve dozerin çalışacağı yola taş ve moloz dökmek” yoluyla engellendiği öne sürüldü.

İddialar üzerine bölgeye gelen, aralarında Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır'ın da bulunduğu AKP'liler ile Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat'ın da bulunduğu CHP'liler arasında gerginlik yaşandı.

Gerginlik, jandarma ekiplerinin müdahalesiyle sona erdirildi.

Bölgeye gelen AKP'lilerin, “Hastaneye geç gitmek istemiyoruz”, “Medeniyet için yol istiyoruz” yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü.

AKP MİLLETVEKİLİ HIDIR

Ak Parti Muğla Milletvekili Hıdır, gerginliğin ardından yaptığı açıklamada, Turunç'a, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğünün yeni açılacak yol için tesviye çalışması yapılması amacıyla dozer yolladığını söyledi.

Hıdır, “Turunç Belediyesi, dozerin önüne taşları, molozları dökmüş, kamyonunu da koymuş. Dozerin önünde Turunç Belediyesi yazılı kamyon duruyor” iddiasında bulundu.

Mehmet Nil Hıdır, şöyle devam etti:
“Biz yapacağımızı yaptık. Resmi yazışmaların ardından yolun ödeneğini ayırttık, iznini aldık, kazıkları çaktık, yolun plan ve projesini çizdirdik. Belediye Başkanı arkadan iki minibüsle çıktı geldi. Orada bir takım provokatif hareketler yaptılar. Biz arkadaşlarımıza sükunet tavsiye ettik. Bir hanım arkadaşımızın eline vurmuşlar.” Jandarmanın gelerek tarafları ayırdığını anlatan Hıdır, şunları kaydetti:
“Onlar iki minibüsle gelmişler. Bizim arkadaşlarımız yaklaşık 200 kişiye yakın gençlerden ve kadınlardan oluşuyor. Bu yolun açılmasıyla 19 kilometrelik yol, 4 kilometrelik orman yolu olacak. Burayı açma nedenimiz, birinci derecede orman yangınlarına müdahaledir. Bölgede, anıt değerinde andız ağaçları var, ardıç ağaçları var. Dolayısıyla burada yangın yolunun açılması gerekiyor. Kaymakamlığın ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün bu yolun açılmasına dair bilgisi var. Biz olayı büyütme taraftarı değiliz.”

CHP'Lİ TURUNÇ BELEDİYE BAŞKANI FUAT

CHP'li Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat ise AKP'lilerin siyasi şov yaptıklarını öne sürerek, “Seçim yasakları başlamışken buraya gelerek siyasi şov yapıyorlar. Yaptıkları provokasyon. Bu yolun yapımı konusunda belediyemize hiçbir bilgi verilmedi ve başvuruda bulunulmadı. Bize resmi yazı gelmedi. Bu konuda yasal yollara başvuracağız” diye konuştu.

Bu arada, jandarma ekiplerinin bölgede beklemeyi sürdürdüğü görüldü.

A.A.



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,428 µs