büyük hatası son anda düzeltildi! | " /> büyük hatası son anda düzeltildi! | "/>

En Sıcak Konular

IMF'in büyük hatası son anda düzeltildi!

23 Mart 2009 18:12 tsi
IMF'in büyük hatası son anda düzeltildi! Perşembe günü yayınladıkları raporu, haftasonu düzelttiler.

Aysel Alp / Hürriyet

Türk bankalarını Bağımsız Devletler Topluluğu ile aynı kefeye koyan IMF, düzeltilmiş raporda, küresel krizin Yükselen Avrupa Ülkeleri ile Bağımsız Devletler Topluluğu bankalarında sermaye açığına neden olacağına yer verdi.

Uluslar arası Para Fonu (IMF) geçen hafta Perşembe günü yayınladığı raporunda, küresel kriz nedeniyle Bağımsız Devletler Topluluğu ile Türkiye’deki bankalarda ‘sermaye açığı’ olacağı uyarısında bulunmuştu.

Yükselen ekonomilerde cari açık baskısının bankacılık sektöründe kırılganlıklara neden olduğu belirtilen rapor, 750 bankayla yapılan anket sonucu hazırlandı. 

Bu bankaların 750 milyar dolarlık kağıt ve krediden dolayı zarar edeceği tespitinde bulunan IMF; bunun sonucunda 250 milyar dolarlık sermaye açığı oluşacağını ileri sürdü.

250 milyar dolarlık sermaye açığının Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan 12 ülkenin üye olduğu CSI ve Türkiye’de oluşacağı sonucuna varan IMF, haftasonu bu raporunu düzeltti. IMF’nin raporunda bankacılık sistemindeki sorunları bilinen Macaristan, Polonya, Letonya gibi Doğu Avrupa ülkeleri yer almıyordu. Ancak haftasonu düzeltmesinde 250 milyar dolarlık sermaye açığının “Yükselen Avrupa ülkeleri ve CSI ülkelerinde”  olacağı belirtilerek, ‘Türkiye’ ifadesi çıkarıldı.

BDDK BAŞKANI BİLGİN: IMF DE YANLIŞ YAPAR  

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, IMF’nin Türk bankalarını da içine alan raporuyla ilgili olarak, “IMF de yanlış yapar, diyorlar. Perşembe yayınladıkları raporu, hafta sonu düzelttiler” dedi.

Bankacılığın hassas bir sektör olduğunu vurgulayan Bilgin, IMF gibi bir kuruluşun böyle bir hata yapmasının kendilerini hayrete düşürdüğünü söyledi. Türk bankacılığının Doğu Avrupa ile karşılaştırılamayacağını belirten Bilgin, “IMF’nin Türk bankalarını dahil ederken daha dikkatli davranmalarını beklerdim” dedi.

YAZARLARA SERZENİŞ

IMF’nin raporuna Türkiye’yi dahil etmesinin kasıtlı bir davranış olup olmayacağı sorusuna ise Bilgin, “Hayır hayır, böyle bir kasıt olduğunu sanmıyorum. Ama bugün bazı köşe yazarlarının bu raporu sorgulamadan, kabul edip yazı yazmalarına doğrusu şaşırdım” yanıtını verdi.

Bilgin, IMF bu yanlışı düzeltmeseydi, kendilerini arayıp düzeltmeleri konusunda uyarmayı düşündüğünü de söyledi.

Hürriyet



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,923 µs