affetmeye hazır mısınız? | " /> affetmeye hazır mısınız? | "/>

En Sıcak Konular

PKK’yı affetmeye hazır mısınız?

23 Mart 2009 14:03 tsi
PKK’yı affetmeye hazır mısınız? Terör örgütünün tasfiye edileceğine ilişkin kânaat ayyuka çıkmış durumda. Doğal olarak, ‘örgüt mensupları ne olacak’ diye soruluyor. Önerilen yollardan biri af. Peki siz, ‘af yok tövbe var’ diyenlerden misiniz, ‘biz bağışlaya

Irak’ın kuzeyine ilişkin süreç farklı bir noktaya gidiyor. ABD’nin bölgeden ayrılmasından sonra, buradaki Kürt yönetiminin geleceği tartışılıyor.

Bölgenin düşmanı o kadar çok ki, onları koruyacak bir hami bakılıyor. Akla gelen ilk isim elbette Türkiye. Türkiye ise bunu “yapacak mı, yapacaksa nasıl”ın yollarını arıyor.

Ankara’nın yeni gelişmeleri avantaj sayması, terör örgütünün tasfiyesi ve Irak’la ekonomik, ticari, siyasi ilişkilerin durumuna bağlı gibi.

Bağdat’la anlaşmak, anlaşmalar imzalamak kolay. Kısa sürede iki ülke arasında yeni bir dönem başlayabilir. Fakat terör örgütünün tasfiye süreci sancılı olacak görünüyor.

Çünkü terör örgütü mensuplarının nasıl tasfiye edileceği ciddi tartışma konusu. Kimilerine göre, terör örgütü üyelerinin bir kısmı Afganistan’da ABD tarafından “istihdam” edilebilir.

Bir kısmı Irak içinde eritilebilir. Kanlı olaylara karışmamış olanlar, elini silaha sürmemiş olanlar ise Türkiye’ye dönebilir. Öyle veya böyle bu af demek.

Ama bu affa Ankara, dahası Türk kamuoyu hazır mı? Şimdiden bu konuyu konuşmanın erken tarafı, bir affın olup olmayacağı, olursa “nasıl” olacağı ile ilgili.

Kuzey Irak’ta toplanacak Kürt konferansının, terör örgütüne “silahları bırak” tebliğinde bulunacağı dillendiriliyor. Örgütün buna ne karşılık vereceği bilinmese de, fazla alternatifinin olmadığı da gerçek.

Bu da konuyu aynı noktaya bağlıyor. Terör örgütü mensuplarına bir af mı gelecek? Gelişmeler ne gösterir bilinmez ama bu konu Türkiye’de çok tartışılacak gibi ve önümüzdeki dönemde de gündemin başında olacağı kestirilebilir.

Çünkü, affın kelimesi bile geniş kesimden büyük reaksiyon görüyor. Türkiye elbette terörden ve getirdiği her türlü acıdan kurtulmak istiyor.

Zaten ikilem de burada; af taraftarları, “daha çok kan ve daha çok para mı kaybedelim” diye sorarken, affın her türlüsüne karşı çıkanlar, “adalet yerini buldu mu” diye soruyor. 

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,158 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,625 µs