söz düelloları! | " /> söz düelloları! | "/>

En Sıcak Konular

İşte hafızalara kazınan söz düelloları!

23 Mart 2009 13:28 tsi
İşte hafızalara kazınan söz düelloları! 
Yerel seçim maratonunda artık son düzlüğe çıkıldı. Liderler yaklaşık 3 aydır meydanlarda ve çok ağır laflar ediyor. İşte Erdoğan, Baykal ve Bahçeli polemikleri:

Türkiye 6 gün sonra yerel seçime gidiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın erken başlattığı miting maratonuna CHP ve MHP bir ay sonra başladı. Liderler meydan meydan dolaşarak birbirlerine yüklenirken, yaşanan miting polemikleri 22 Temmuz 2007 genel seçimleri öncesindeki kampanyaları aratmadı. 'Maganda'dan 'şifreli kanallarda konuş' önerisine, 'namert' yaftasından "RTE dizisi"ne, 'birinci olamayan çekilsin' restinden '3011'de iktidar olursun' çıkışına kadar Türk siyasi tarihine geçen ilginç polemikler oldu. Meydanlarda Baykal'a karşı 'Ben hiç iktidar olamadım" pankartı açıldı.

İşte 22 Temmuz seçimlerindeki 'urgan', 'gemicik', '1 YTL'ye mazot' tartışmalarına taş çıkartan 29 Mart meydan muharebelerinden ekranlara yansıyan polemikler. Kimi zaman güldüren, kimi zaman çileden çıkaran, kimi gün de mizaha konu olan polemikler, hafızalara kazınan söz düelloları?

ŞEKER
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fakirlere beyaz eşya dağıtmasıyla gündeme gelen Tunceli Valisi'ni koruyacağı açıklaması Baykal ile Başbakan arasında uzun süre tartışıldı. Başbakan Erdoğan "Ben Valimi Baykal'a da Bahçeli'ye de yedirmem." deyince Baykal, "Ben Vali yemem Höşmerim yerim" karşılığını verdi. Başbakan'ın bir sonraki mitingde "fazla yeme şekerin çıkar" çıkışını Baykal yanıtsız bırakmadı: "Höşmerim yiyorum ama benim şekerim gayet normal. Sanıyorum Başbakan'ın yüksek şekeri, çok yemesinden kaynaklanıyor."

MAGANDA
CHP Lideri Baykal daha miting maratonunun ilk gününde "Başbakan maganda üslubundan vazgeçmeli" deyince Başbakan Erdoğan yargıya gideceğini açıkladı. "Benim aldığım edep dersi sana cevap vermeye müsaade etmez. Yoksa sana çok iyi cevap veririm ama siyaseti bıraktıktan sonra." diyerek hakkını saklı tuttuğunu belirtti. 'Maganda' yakıştırmasından vazgeçmeyen Baykal bu kez partisinin grup toplantısında konuştu: "CHP'ye cibilliyetsiz parti diyen maganda değil de nedir?" Başbakan aynı sertlikle cevap verdi:
"Kullandığı ifadelerin çok daha daniskasını kullanmasını çok iyi bilirim. Ama bulunduğum makam buna müsaade etmez."

KÜFÜR
CHP Genel Başkanı'nın bir gazeteye Ergenekon ve telefon dinlemeleriyle ilgili değerlendirme esnasında sarf ettiği "Ağız tadıyla küfredemez olduk" çıkışı da Başbakan'ı kızdırdı. Erdoğan, "Sen benim milletime küfür etme dersi mi veriyorsun? Yoksa benim milletimi küfürbaz olmakla mı niteliyorsun?" diyerek Baykal'a yüklendi.

TELEVİZYON TARTIŞMA
Baykal'ın her mitingde Başbakan Erdoğan'ı televizyona düelloya daveti de sonuçsuz kaldı. Erdoğan gerekçe olarak ilginç bir yöntem buldu: "Televizyona çıksak, senin konuşmalarının üzerine hep bip sesi gelecek. Ama mümkünse, gece saat 12'den sonra konuş, ya da şifreli kanallarda konuş. Bak çocuklara kötü örnek oluyorsun. Gençlere kötü örnek oluyorsun."
Baykal, televizyonda Başbakan Erdoğan'la tartışma isteğini her platformda dile getirdi. Baykal, AK Parti'yi eleştirileri ile gündeme gelene ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in moderatörlüğünde televizyonda tartışmaya tekrar çağırdı.

TELEVOLE
Ana muhalefet liderinin Erdoğan'a televizyona çıkalım teklifi miting programlarının sonuna doğru 'Mehmet Ali Erbil'e çıkalım tartışalım' önerisine dönüştü. Başbakan, teklifi reddederek "Tutturmuş televizyon diye. Şov mu yapacaksın. Televole'de var bir adamın, çık onunla beraber yap." sözleri gazetelerin manşetine çıktı.

3011 YILI
Ana muhalefet Lideri'nin "CHP 2011'de iktidara gelecek" açıklamasına Erdoğan İstanbul'da bir açılışta cevap verdi: "Baykal'ın dili sürçmüş. CHP olsa olsa 3011'de iktidar olur."
Baykal'dan yanıt gecikmedi. "Ama şimdi adam olmayanlar 3011'de de adam olmaz. Önemli olan Başbakan olmak değil, adam olmaktır." Erdoğan, Baykal'ın bu sözleriyle ilgili dava açtı.

DİZİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı televizyonlarda çok yer almasını televizyon dizilerine benzeterek eleştirdi. Behçeli, "Sabah televizyonu açıyorsun bir dizi. Recep Tayyip Erdoğan. Kısa adı RTE. Sabah açıyorsan RTE, akşam açıyorsun RTE, gece açıyorsun RTE." eleştirilerine Başbakan Erdoğan'ın cevabı gecikmedi: "Sen çıkamıyorsan ben ne yapayım yav."

UÇAK
MHP Lideri Bahçeli, miting meydanlarında Başbakan Erdoğan'ı 'devletin uçağı ile mitinglere' gitmekle eleştirdi ve kendisinin az miting yapmasını buna bağladı. Bahçeli, Erdoğan'ın yurtdışına çok gitmesini ise "Fazla harcırah almak için gidiyor" şeklinde eleştirdi. Başbakan Erdoğan ise "Eline diline dursun. Sen uçağa binme özürlüysen ben ne yapayım." dedi.

Bahçeli'nin aynı uçak eleştirisini 'Benim altımda uçak yok' şeklinde başka meydanlarda da tekrarlaması üzerine Erdoğan, "Sayın Bahçeli kargaları güldürme. Devletin sana verdiği hazine yardımıyla bir tane değil birkaç tane seçim uçağını da kiralarsın, helikopterini de kiralarsın ve yaparsın." şeklinde cevap verdi.

PADİŞAH
Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da asılan bir pankartta 'son Osmanlı padişahı' olarak nitelendirilmesi seçim meydanlarına taşındı. Bahçeli, 'Devletin imkânları ile padişah edasında kürsüye çıkıyor. Sen padişah mısın?' eleştirisini getirirken, Baykal da Ankara'daki şehir turunda son Osmanlı Padişah'ı Vahdettin'in durumunu hatırlatarak Erdoğan'ı eleştirdi. Erdoğan, padişah eleştirilerine ise "Ben gönüllerin sultanı olmaya çalışıyorum" diye cevap verdi ve Baykal'a yüklendi. Erdoğan, "Saltanat mı kurdun Cumhuriyet Halk Partisi'nde? CHP'nin padişahı mısın sen? Seni istemeyenleri hemen derdest ediyorsun. Partiden ihraç ediyorsun." sözleri ile Baykal'ın partideki uzun süreli genel başkanlığını eleştirdi.

NAMERT
Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın milletvekili seçilmesinin önünü açan Anayasa düzenlemelerine işaret ederek, "Hangi karanlık ilişkilerle başbakanlığa geldin?" sorusunu yöneltti. Başbakan Erdoğan'ın bu eleştiriye cevabı ise, "Benim karanlık odalarda kimlerle görüştüğümü ispat edemezsen namertsin."şeklinde oldukça sert oldu. Bahçeli, Erdoğan'ın bu sert çıkışı karşısında da iddiasını sürdürdü ve "İktidar olursam, o günü araştırıp gerçeği ortaya koymazsam namerdim." cevabını verdi.

RUH İKİZİ
Başbakan Erdoğan'ın 'Sayın Bahçeli ile Baykal ruh ikizidir' sözlerine Bahçeli, "Hadi diyelim ki ruh ikizi olduk. Ben bu ülkenin insanıyım. Bu ülkenin insanlarının kurduğu her partinin lideriyle, her partiye oy verenle ruh ikizi olmaktan şeref duyarım. Bush'un ruh ikizi olarak Orta Doğu'da gezmeyi bu millete yakıştıramam." dedi.

ATOM KARINCA
Başbakan Erdoğan, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kutbeddin Arzu'yu Trabzon'da halka tanıtırken, "Boyu kısa olduğuna bakmayın. O atom karınca" şeklinde demişti. Başbakan'ın bu benzetmesine cevap ise DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Meclis grup konuşmasında geldi. Türk, "O atom karınca değil sessiz böcek." sözü ile Arzu'yu eleştirmişti.

cihan

 



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,411 µs