En Sıcak Konular

Polis dayağı güvenlik kamerasında

23 Mart 2009 12:34 tsi
Adana'da sokakta bira içip sohbet eden iki gencin, çevreyi rahatsız ettikleri iddiasıyla polisler tarafından dövülüp gözaltına alınması; yakındaki bir işyerinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

Olay, 20 Mart’ta gece saatlerinde meydana geldi. Çocukluk arkadaşı olan 20 yaşlarındaki M.S. ile M.B., aynı gün askere gidecekleri için evlerinin bulunduğu sokağın girişinde oturup bira içerek sohbet etti. Gece 155’i arayan vatandaşların ‘Alkol alıp çevreyi rahatsız ediyorlar’ ihbarı üzerine Asayiş Ekipler Amirliği ile Bağlar Polis Merkezi Amirliği’nden 2 polis ekibi geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, ilk gelen ekipte direksiyonda bulunan polis araçtan inmeden, ayaktaki M.S.’yi yanına çağırdı. Sallanarak yürüyüşünden alkollü olduğu anlaşılan M.S. polis otosuna yaklaşırken, kendisi gibi ayakta durmakta zorlanan M.B. de peşinden hareketlendi. M.S. polisle konuşurken, bu sırada araçtaki 5 polis aşağı indi.

M.S., M.B.’yi itekleyerek uzaklaştırırken, minibüsten inen polislerden biri gençlere vurmaya başladı. Ardından bir anda arbede yaşanıp polislerle gençler karşılıklı yumruklaştı. Aldıkları alkolün etkisiyle güçlükle ayakta duran M.S. ile M.B. yumruk ve tekmelerle yere düştü. Yerdeki gençleri araçların arkasına çeken polisler, burada da coplarla vurmayı sürdürdü. Yaklaşık 4 dakika süren dayağın ardından kelepçelenen 2 genç gözaltına alındı. Gençler, ‘görevli memura mukavemet’ suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayı soruşturan baba Tezcan S., oğlunun askere gitme heyecanıyla aldıkları alkol yüzünden polis dayağıyla gözaltına alındığını öne sürdü. Olay yeri yakınındaki bir işyerinin güvenlik kamerası görüntüleriyle, dayaklı gözaltının belirlendiğini bildiren Tezcan S., mahkemede, bu görüntüleri verip polisler hakkında şikayetçi olacağını söyledi. Oğlunun polise saldırısını öğrendiğinde önce polislere hak verdiğini, görüntüleri sonuna kadar izleyince polislerin haksızlık yaptığını anladığını belirten Tezcan S., “Benim oğlum genç, üstelik alkollü, onu gözaltına almak, etkisiz hale getirmek bu kadar zor muydu ki, bütün polisler üzerine çullanıp, cop ve tekmelerle dövdü. Polis devletinde mi yaşıyoruz? Bu insanlık dışı bir davranış. Bunun hesabını sormak için elimden geleni yapacağım. Tutuklamaya itiraz için dilekçe verdik” dedi.


M.B.’nin ağabeyi Murat B. de, polislerden şikayetçi olduğunu bildirip “Polislerin hareketleri insanı, insanlığından utandıracak görüntülerdi. Gözaltına alıp kelepçeledikten sonra vuruyor, tekmeliyorlardı. Bu işin peşini bırakmayacağız. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne konuyu taşıyacağız. Olay sonrası Adli Tıp Kurumu’ndan verilen raporda da kardeşimin dayak yediği belli oldu” diye konuştu.

Hürriyet



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,628 µs