En Sıcak Konular

İsviçre’deki PKK parasına sıkı takip

23 Mart 2009 10:18 tsi
MASAK, Avrupa'daki PKK hesaplarının peşine düştü, İsviçre gibi ülkelerden terör örgütünün parasına el konulmasını isteyecek.

Gizli hesaplar ülkesi olarak bilinen İsviçre'nin, bankacılık sistemini uluslararası denetimlere açma kararı alması ve ABD'nin ilk kez İsviçre bankalarında tutulan 300 gizli hesabının bilgilerini alması, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nu (MASAK) harekete geçirdi.

ABD'nin 'İsviçre operasyonundaki' hukuki süreci incelemeye alan MASAK, terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki bankalarda tuttuğu hesaplara el konulmasını isteyecek.

Krizin ardından gündeme gelen, bankacılık sisteminin yeniden yapılandırılması ve denetim sisteminin güçlendirilmesine ilişkin proje, kamuoyunda 'kara para kurulu' olarak bilinen MASAK tarafından yakından takibe alındı. Krizle birlikte, yıllardır gizli hesapların ülkesi olarak bilinen İsviçre, bankacılık sistemine OECD'nin denetimine açma kararı aldı.

Ayrıca, yine bu çerçevede ABD hukuk mücadelesi sonucunda, İsviçre'deki 300 gizli hesabın bilgilerini almaya başardı. ABD'nin bu başarısının ardından, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi birçok ülke, İsviçre'deki gizli hesapların peşine düştü. Bu gelişmelerin ardından, yıllardır PKK'nın gelir kaynaklarının izini süren MASAK da, harekete geçerek PKK'nın Avrupa'daki bankalarda tutulan kaynaklarını el konulması için hukuki atağa geçme kararı aldı.

Para transferleri takipte

MASAK'ın bugüne kadar PKK'nın gelir kaynakları ile ilgili yaptığı çalışmalarda, PKK'nın ağırlıklı olarak Avrupa bankalarını kullanarak, para transferi yaptığı tespit edildi. Transferlerde ise PKK yandaşlarının veya sivil toplum örgütlerinin kullanıldığı belirlendi.

Yine, PKK'nın paralarının aklanmasında rol oynayan kişilerin de PKK ile parasal ilişkileri belgelenerek, hesaplarına el konulması talep edilecek. Ayrıca PKK'nın para transferlerini gerçekleştirmek için kullandığı, dernek ve şirketlerin işlemlerinin de durdurulması istenecek.

star



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,759 µs