En Sıcak Konular

Hangi gazeteci kime oy verecek?

23 Mart 2009 08:59 tsi
Hangi gazeteci kime oy verecek? Seçim heyecanı dorukta ama henüz köşelerden oy beyanı görmedik. Acaba yılların geleneği bozuluyor mu? Akşam Gazetesi'nden Oray Eğin hangi gazetecinin kime oy vereceğini yazdı...

Oray Eğin / Akşam


Seçim heyecanı dorukta ama henüz köşelerden oy beyanı görmedik. Acaba yılların geleneği bozuluyor mu? Gelin köşe yazarları kendileri açıklamadan bir seçim-toto oynayalım, bakalım tahminler tutacak mı...

Başbakan'ın 'Hasan Abi'si Hasan Cemal belli ki Deniz Baykal ve CHP'ye karşı olan tutumunu belediye seçimlerinde de gösterecek ve mührünü AKP'ye basacak. Bu seçimde Doğan Grubu çalışanlarının birkaç istisna dışında CHP'yi destekleyecekleri tahmin ediliyor. Hasan Cemal o istisnalardan biri...

 Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök geçtiğimiz günlerde köşesinde kendisine Kılıçdaroğlu'nun sakin siyaset tonunun iyi geldiğini söyledi ve bir anlamda açık destek verdi. Öyle görünüyor ki mührü CHP'de bu seçimde.

 Sabah'ın Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak her ne kadar AKP'nin yayın organı gibi duran bir gazetede çalışsa da özünde 28 Şubat'çıdır. Bunu herkes bilir. Zannedersem kendisi eşe dosta, patrona falan AKP'ye oy verdiğini söyleyip gizlice CHP'den yana kullanacaktır tercihini.
 Sabah başyazarı Mehmet Barlas köşesinde defalarca övdüğü Kadir Topbaş'a oy vermekte hiçbir sakınca görmeyecektir.

 Engin Ardıç oy vermemekten yana kullanabilir tercihini. CHP'ye oy vermeyeceği ortada, AKP'ye de oy vermeye gönlü razı olmaz. O yüzden protestocular arasında yer alır bu seçimde.

 Hıncal Uluç'un oyu sandıkta belli olacak. Etiler'de oturan Hıncal Abi ilçe belediyesi için CHP'li İsmail Ünal'ı destekleyecek, o belli. Ama ya büyükşehirde? CHP'ye oy vermeme çağrısı yapmıştı genel seçimde, ama MHP'ye oy verip pişman da olmuştu... Bana kalırsa Kemal Kılıçdaroğlu'ndan (CHP) yana kullanır oyunu ama belli olmaz.

Uğur Dündar'ın bu seçimde yolsuzluklarla mücadeleyi misyon edinmiş Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğine şüphe yok.

Yıllar önce ekranda CHP'ye oy verdiğini gönül rahatlığıyla açıklayan Mehmet Ali Birand'ın ise kafasını bu seçim karıştırmış olabilir. AKP'ye oy vermek isteyen elleri son anda sandıktan onu CHP'ye mühür basmaya götürebilir. Bir de 'Cemre baskısı'nı unutmamak gerek.
 

Yavuz Donat tercihini MHP'den yana kullanacak. Ankara seçmeni olan Donat köşesinde defalarca Beypazarı'nın çehresini değiştirdiği için Mansur Yavaş'ı (MHP) övmüştü...
 

Ankara seçmenlerinden Emin Çölaşan da kuşkusuz Melih Gökçek'e karşı oyunu yakın arkadaşı Murat Karayalçın'dan (CHP) yana kullanacaktır.

  Nihal Bengisu Karaca 'mahalle baskısı' ve 'Cemaat gazetesi'nden kurtulmanın verdiği ferahlıkla mı belirleyecek acaba tercihini? Kemal Kılıçdaroğlu'yla arası çok iyi: CHP'nin türban açılımına katkısı olabilir.

 Taraf gazetesinin kafaları karışacak bu seçimde kuşkusuz. Ahmet Altan ve Yasemin Çongar seçimin olduğu pazar gününü sandıktansa Göztepe Parkı'nda çiçekler, böcekler ve baharda yeşeren yapraklar arasında geçirmeyi tercih edebilir. Prostestoculara ekleyelim adlarını. Taraf'ın reklamcılıktan dönme muhalif yazarı ise Akın Birdal'dan yana oy kullanır.
 

Umur Talu da AKP'ye oy vermemek için 'protestocular safı'nda yer alır büyük ihtimalle.
 Yiğit Bulut'un ileride başına geçmek istediği parti olan MHP'ye oy vereceği de tartışılmaz gibi görünüyor, ama son anda oyları bölmemek adına CHP'ye oy verebilir.
 

Güneri Cıvaoğlu'nun durumu karışık. İstanbul için Kemal Kılıçdaroğlu'nu tercih edecek ancak Cıvaoğlu'nun birkaç farklı ilçede evi var. Şişli'deki gökdelende kayıtlıysa kütüğe oyu Mustafa Sarıgül'e (DSP) gider. Eğer Beşiktaş Plaza'da kayıtlıysa geçenlerde köşesinden destek attığı CHP'nin İsmail Ünal'ına oy verir.

 Fehmi Koru'nun da oy durumu biraz karışık. Büyükşehir'de Kadir Topbaş'a (AKP) verecektir oyunu. Ancak Beykoz'da Saadet Partisi'nden yana tercihini kullanabilir. Zira kaçak olduğu iddia edilen yalısı Beykoz'da. Ve Koru, Beykoz'un AKP tarafından bir daha aday gösterilmeyen eski belediye başkanını epey yıkayıp yağlamıştı köşesinden. Bu yüzden öfkeli olduğu bilinen  Koru protestosunu sandıkta gösterecektir.

 



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,749 µs